Védekezz!! Mert az ellen nem véd...

>> 2008. január 30.


Történt egyszer, nem is olyan rég, hogy megelégelve a gépem lassulgatásait, fogtam és újraraktam a WinFos-t.
Gondoltam nem árt a változatosság, így búcsúpuszit adtam a kiváló teljesítményt nyújtó NOD32 vírusírtó + Agnitum Outpost tűzfal párosnak és új védelem után néztem.

Rövid böngészés után ráakadtam az ESET (NOD32) Smart Security csomagjára, ami olyasféle minden az egyben biztosítja a gépünk védelmét, név szerint: a díjnyertes vírusírtó, tűzfal és kémprogramírtó.
Nos, rövid használat után bebizonyosodott, hogy az ESET-nek van még mit finimítani programja tűzfal részén, a vírusírtó rész a megszokott és elvárt teljesítményt hozta. A tűzfal azonban néhol elég idegesítő volt, én kevésnek és hiányosnak éreztem a beállításokat és nem voltak jól átgondoltan elrendezve. Inkább a kezdő felhasználókat szerették volna megnyerni, akiknek a tűzfal jól van úgy is ahogy feltelepül. A megújult csili-vili kezelőfelület erősen Vista stílusú, dehát mi mást várhatnánk? :)
Végül a program veszte számomra a tűzfal nehézkes konfigurálása után a reklámblokkolás hiánya volt. Én, mint Outpost tűzfalat használt felhasználó, már hozzászoktam ahhoz, hogy ne kelljen butító reklámokat olvasgatnom, így ezt nagyon hiányoltam, külön programot meg nem szerettem volna alkalmazni erre a célra, valamilyen integrált megoldást kerestem...



Így találtam rá az Agnitum féle Outpost Security Suite Pro-ra, amely integrálva tartalmazza mind a díjnyertes tűzfalat, vírusírtót, valós idejű kémprogram-védelmet, támadásészlelés védelmet, spamszűrőt, személyes adatvédelmet, tartalomszűrést és reklámblokkolást valamint veszélyes e-mail melléklet elkülönítőt, egyszóval majdnem mindent. Telepítés után az első szembeötlő dolog a szintén Vista-szerű kezelőfelület, úgy néz ki ez a divat manapság :) . Tovább nézelődve észrevehetjük az Agnitumtól megszokott jól konfigurálhatóságot, jól felépített rendszerben (habár van néhány opció, amit kivettek az Otpost Firewall 4.0-ás verzióhoz képest). A beállíthatóság kezdőknek is optimális, ugyanis telepítéskor egy kérdezz-felelek és egy automatikus konfigurálás formájában már majdnem, hogy működőképes formába hozhatjuk a tűzfalat (átlagfelhasználóknak elég). A probléma nálam ott kezdődött, hogy én nem elégszem meg az átlaggal :) . A program valamiért összeveszik az uTorrent nevű programmal egy GZIP nevű kódolás miatt. A probléma természetesen egy kis utánajárással orvosolható, ám ezután a hírdetésblokkolás funkció szűnik meg működni, ugyanis ez a funkció a fent említett eljárásra támaszkodik. Így döntenem kellett, hogy vagy uTorrent, vagy hírdetésblokkolás. Az uTorrent mellett döntöttem, de akkor ráakadtam valami nagyon-nagyon hasznos dologra.



Ha böngésző, akkor természetesen az IE (Internet Explorer) kizárva, én általában a tűzrókát (Firefox) használom, már csak a hasznos és ingyenes kiegészítései miatt is. Amit találtam az nem más, mint egy hihetetlen jól működő hírdetésblokkoló modul, amely beépül a Firefox-ba. Az Adblock Plus néven futó ingyenes kiegészítő letöltése után könnyedén konfigurálható (szűrőnek ajánlott az EasyList és a magyar huFilter. Katt a névre, ha fent van az AdBlock Plus, akkor automatikusan telepíti a szűrőkett a katt után.)


Végül az Outpost Security Suite és az AdBlock Plus tökéletesen kiegészítik egymást, problémamentesen és jól működnek együtt. Eddig meg vagyok elégedve velük és bátran ajánlom másoknak is...

MCkey

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Kapcsolat

In4Sane™ Blog © 2013 - http://i4s.hu

Ha kérdésed, problémád, vagy egyéb észrevételed akadna, akkor írj bátran oldalunk email címére, és amint tudunk válaszolunk.

Jelentkezés

Az i4s csapat folyamatosan várja vállalkozó kedvű BLOGGERek jelentkezését az oldal e-mail címén. Ha csak egy kicsit is érdekel a lehetőség, ne habozz, küldj nekünk üzenetet és mi tájékoztatunk a követelményekről és az egyéb részletekről.

i4s infó

Ha a főoldal nem működne, vagy egyéb háttérinformációkra vagy kíváncsi, látogasd meg Twitter csatornánkat az i4s Twitter linkre kattintva. Oldalunkat "lájkolhatod" Facebook-on, valamint "+-olhatod" a Google Plus-on is.
Az oldalon közölt screencastok, illetve videók megtekinthetőek az oldal YouTube csatornáján: i4s YouTube.
A közelgő fontos eseményekre az i4s naptárjából készülhetsz fel.

  © Webnolia - Blogger --> i4s.hu - In4Sane™ Blog © 2008-2015

Vissza a lap TETEJÉRE