Meghajtó-betűjel cseréje Windows alatt

>> 2008. október 17.


Ha leszeretnénk cserélni meghajtónk betűjeleit másra, akkor a következőképp tudjuk megtenni parancssorból.
1. Parancssor megnyitása: Billentyűzeten: Start jel + R , vagy Start menü -> Futtatás -> cmd , vagy Start menü -> Minden program -> Kellékek -> Parancssor.
2. Írjuk be a diskpart szót.
3. Majd list volume.
4. A megjelenő listából válasszuk ki a cserélni kivánt betűjel meghajtóját (Első oszlop, Kötet utáni szám kell), majd írjuk be a select vol MAJD MEGHATJÓ SZÁMA (pl: select vol 2, vagy select vol 1)
5. Most tudjuk átnevezni más betűjelre a meghajtót, a következőképp: assign letter = KIVÁNT BETŰJEL (pl: assign letter = X, vagy assign letter = M)
6. Majd exit, és mégegyszer exit.
Ennyi volt, remélem sokaknak hasznos lesz!

1 megjegyzés:

Makói Krisztián 2008. október 18. 14:24  

hasznos lesz bizony :) , csak miután átállítottuk a betűjelet a meghajtón, ne feledjük a régi betűjelű meghajtóra mutató hivatkozásokat is átírni!

Megjegyzés küldése

Kapcsolat

In4Sane™ Blog © 2013 - http://i4s.hu

Ha kérdésed, problémád, vagy egyéb észrevételed akadna, akkor írj bátran oldalunk email címére, és amint tudunk válaszolunk.

Jelentkezés

Az i4s csapat folyamatosan várja vállalkozó kedvű BLOGGERek jelentkezését az oldal e-mail címén. Ha csak egy kicsit is érdekel a lehetőség, ne habozz, küldj nekünk üzenetet és mi tájékoztatunk a követelményekről és az egyéb részletekről.

i4s infó

Ha a főoldal nem működne, vagy egyéb háttérinformációkra vagy kíváncsi, látogasd meg Twitter csatornánkat az i4s Twitter linkre kattintva. Oldalunkat "lájkolhatod" Facebook-on, valamint "+-olhatod" a Google Plus-on is.
Az oldalon közölt screencastok, illetve videók megtekinthetőek az oldal YouTube csatornáján: i4s YouTube.
A közelgő fontos eseményekre az i4s naptárjából készülhetsz fel.

  © Webnolia - Blogger --> i4s.hu - In4Sane™ Blog © 2008-2015

Vissza a lap TETEJÉRE