Windows 7 build 6801 - Paint

>> 2008. november 6.


A Windows 7-ben (build 6801) sok újítás található, többek között a megújult Paint is. Egy kicsit többet tud, megkapta az Office 2007-ben bevezetett menüelrendezést.

Most már fülekre van osztva az eddigi felső menüsáv. A legfontosabb a Home fül, itt találhatóak meg a leggyakrabban használt eszközök.
A beillesztés, kivágás, másolás az első blokkban, a második blokkban a kiválasztás (itt is lehetőség van a téglalapos kiválasztásra, és a szabadkezes kiválasztásra). Továbbá a crop (szike), méretezés, illetve a forgatás. Ezek már a Régebbi verziójú Paintben is megtalálhatóak. A következő blokkban a különböző rajzeszközök találhatóak meg, mint a ceruza, kitöltés, szöveg, radír, mintavevő, és a nagyító. Mellette egy újítás, amiról majd később lesz szó. És végül a színkezelő.
Ha átváltunk a View (Nézet) fülre, akkor ott lehetőség van a nagyításra, és kicsinyitésre, teljes képernyős módra, a vonalzó bekapcsolására (felül és bal oldalt jelenik meg, a pontosabb munkát segíti elő), illetve a rácsozás megjelenítésére.

A Home fülön található meg az egyik szembetűnő újítás, a különböző ecset stílusok.
Ezek a képen található számozási sorrendben: Sima ecset, kalligrafikus ecset, kalligrafikus ecset 2, festékszoró, olajfesték ecset, zsírkréta, szövegkiemelő, természetes ceruza, vízfesték ecset. Megemlíteném, hogy az olajfesték ecset-nél és a vízfesték ecsetnél egy idő után (meghatározott vonalhossz) elfogy a szín, mint a valódi ecsetről, tehát nem húzható a végtelenségig vele vonal.
A másik újdonság, hogy az új Paintben több alakzat van (a képen látható az összes), illetve az alakzatok külső vonalának, belső kitöltésének nemcsak a színét, hanem a kitöltését is meglehet határozni, hogy mivel történjen (ecset, vízfesték ecset, stb.).

Ha rákattintunk a szöveg írásának lehetőségre, akkor egy teljesen új fül nyitodik meg, a nézet fül mellett. Itt állíthatjuk a betű típusát, méretét, stílusát, színét, a szövegdoboz átlátszóságát is.

A Home fül mellett balra található a Fájl fül, ahol lehetőség van új képet létrehozni, megnyitni, menteni, nyomtatni, e-mailben elküldeni, a kép méretét beállítani, illetve az egyik újítás, hogy a megnyitott remekművet egyből beállíthatjuk háttérnek is.

Ennyi lett volna az új Paintről, szebb lett, jobb lett, de azért nem lett egy PhotoShop, bár nem ez a feladata. Amire kell, arra tökéletes.
És egy videó, hogy mire képes a régebbi Paint (azért látszik, hogy hozzáértő kezekben egy vadállatá vállik:))


1 megjegyzés:

Névtelen,  2012. október 18. 19:52  

Hogyan töltsem ezt le?

Megjegyzés küldése

Kapcsolat

In4Sane™ Blog © 2013 - http://i4s.hu

Ha kérdésed, problémád, vagy egyéb észrevételed akadna, akkor írj bátran oldalunk email címére, és amint tudunk válaszolunk.

Jelentkezés

Az i4s csapat folyamatosan várja vállalkozó kedvű BLOGGERek jelentkezését az oldal e-mail címén. Ha csak egy kicsit is érdekel a lehetőség, ne habozz, küldj nekünk üzenetet és mi tájékoztatunk a követelményekről és az egyéb részletekről.

i4s infó

Ha a főoldal nem működne, vagy egyéb háttérinformációkra vagy kíváncsi, látogasd meg Twitter csatornánkat az i4s Twitter linkre kattintva. Oldalunkat "lájkolhatod" Facebook-on, valamint "+-olhatod" a Google Plus-on is.
Az oldalon közölt screencastok, illetve videók megtekinthetőek az oldal YouTube csatornáján: i4s YouTube.
A közelgő fontos eseményekre az i4s naptárjából készülhetsz fel.

  © Webnolia - Blogger --> i4s.hu - In4Sane™ Blog © 2008-2015

Vissza a lap TETEJÉRE