A Windows 7 megújult biztonsága

>> 2008. november 15.


Az első újdonsága a megújult UAC (User Acount Control, Felhasználói fiók felügyelet), ahol már nemcsak a ki - és bekapcsolás lehetséges, hanem különböző biztonsági szinteket állíthatjuk. A Windows 7 alapból a közepes UAC szintet állítja be, ez a mindennapok telepítése során nem sötétíti el a kijelzőt, illetve nem dob fel annyi ablakot, mint a Vista. De azért a rendszerszintű -, illetve ha nem általunk kezdeményezett módosításokat hajt végre a gép, akkor az UAC közbeavatkozik, és kikéri a véleményünket. Így már egy standard felhasználó nem kap folyton zavaró ablakokat, ami mindenki számára könnyebbé, és kellemesebbé teszi a munkát.A másik fontos biztonsági újítás az AppLocker (korábban Software Restriction Policies, ennek a továbbfejlesztése az AppLocker) nevű alkalmazás, amivel képesek lehetünk beállítani, mely alkalmazásokat futtathatunk vagy nem (whitelisting és backlisting) a gépen. A program képes a telepítések, futtatatások, frissítések, DLL betöltődések meggátolására is, ami igen hasznos lehet a rendszergazdák részére, vagy ha otthon sok felhasználóval rendelkezünk, és rendet és biztonságot szeretnénk tartani.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Kapcsolat

In4Sane™ Blog © 2013 - http://i4s.hu

Ha kérdésed, problémád, vagy egyéb észrevételed akadna, akkor írj bátran oldalunk email címére, és amint tudunk válaszolunk.

Jelentkezés

Az i4s csapat folyamatosan várja vállalkozó kedvű BLOGGERek jelentkezését az oldal e-mail címén. Ha csak egy kicsit is érdekel a lehetőség, ne habozz, küldj nekünk üzenetet és mi tájékoztatunk a követelményekről és az egyéb részletekről.

i4s infó

Ha a főoldal nem működne, vagy egyéb háttérinformációkra vagy kíváncsi, látogasd meg Twitter csatornánkat az i4s Twitter linkre kattintva. Oldalunkat "lájkolhatod" Facebook-on, valamint "+-olhatod" a Google Plus-on is.
Az oldalon közölt screencastok, illetve videók megtekinthetőek az oldal YouTube csatornáján: i4s YouTube.
A közelgő fontos eseményekre az i4s naptárjából készülhetsz fel.

  © Webnolia - Blogger --> i4s.hu - In4Sane™ Blog © 2008-2015

Vissza a lap TETEJÉRE