Urban Terror - taktikai FPS a javából

>> 2008. december 17.


Egy esős délután ültem a gépem előtt, és azon gondolkoztam mit kéne most csinálni, mert elfogyott az összes megnézni való film... valamit kéne játszani, valami modern kori taktikai FPS-t, valami jót, valami Urban Terrort. :)


Az Urban Terror a Quake III motorjára épülő ingyenes belső nézetű lövöldözős játék. Érdekessége, hogy teljes egészében elérhető Windows, Linux és OS X operációs rendszerre is, valamint játszható a már meglévő Quake III Arena kiegészítéseként is...


A játékot sajnos csak hálózaban lehet (egyelőre) játszani, vagyis vagy Interneten vagy LAN-on. Így megtörténhet velünk, hogy ha nincs internetelérésünk éppen egy utazás alakalmával, akkor bizony nem fogunk urbánterrorizálni.

Linuxon nagyon fel tudja dobni az embert, hiszen ott ritka az ilyen típusú játék.


A játékmenet nagyban hasonlít a Counter Strike-ra, de mégis sokban különbözik. A kezdésnél itt is ki kell választani a gyilkolóeszközöket, speciális extrákat (lézercélzó, ami növeli a pontosságot; hangtompító, ami csökkenti a szórást, így elősegíti a pontos sorozatok leadását; golyóálló-mellény, ami növeli a védelmet, viszont csökkenti a gyorsaságot... stb), amik mind aktívan kihatnak a játék menetére. Itt nincsen a CS-ben megszokott szokásos bombalerakós-hatástalanítós játékmód, hanem inkább a hagyományos verziókat fedezhetjük fel, úgy mint a TDM és a CTF... stb, de a lényeg ugyanaz.


Egy pár játékelem, amik növelik a realitást, ha pédául meglőnek, és nem látod el a sebeidet (nem kell bonyolult dologra gondolni, elég szimplán megnyomni a Q gombot, viszont ilyenkor védtelenek leszünk akármilyen támadással szemben kb. 4 másodpercig), akkor szépen lassan elvérzel és a frag, annak a játékosnak megy, akitől a találatot kaptad.
A másik, hogy ha leugrasz egy háztetőröl, akkor természetesen csökken az életerőd földet éréskor, mint akármilyen más játékban, de itt ráadásként a sebességed is, mivel a lábadra estél, így nem tudsz majd olyan gyorsan menni mint a többiek. A tested fel van osztva zónákra, amiket ha eltalálnak, akkor bizonyos hátrányokat fogsz szenvedni...mint a való életben. :)


Összességében érdemes, ha nem kötelező, kipróbálni a játékot, csak vigyázni kell vele, mert nagyon addiktív tud lenni, ha egyszer elkezded, nagyon bele lehet lendülni. :)


Telepítési útmutató:

Windows-os telepítésnél kattintsunk duplán a letöltött .exe fájlra, és kövessük a megjelenő utasításokat. (Win Vista esetében az alapértelmezett telepítési útvonalat lehetőleg változtassuk meg valami másra, mint a Program Files).

Linux vagy Mac esetében tömörítsük ki a .zip fájlt valahová, majd a tömörített fájlok közül válasszuk ki: Mac-nél: ioUrbanTerror.app nevű fájlt, Linux 32bites verziónál: ioUrbanTerror.i386 nevű fájlt, Linux 64bites verziónál: ioUrbanTerror.x86_64 nevű fájlt és indítsuk el. Ha gondoljuk parancsikont is létrehozhatunk ezen fájlok valamelyikére mutatva az Asztalunkon.



Mindenkinek kellemes lövöldözést!

2 megjegyzés:

Névtelen,  2011. február 12. 11:15  

Ez a játék akkor volt taktikai fps, mikor öreganyám G.I.Joe.

Névtelen,  2011. február 13. 5:19  

G.I. Jane

Megjegyzés küldése

Kapcsolat

In4Sane™ Blog © 2013 - http://i4s.hu

Ha kérdésed, problémád, vagy egyéb észrevételed akadna, akkor írj bátran oldalunk email címére, és amint tudunk válaszolunk.

Jelentkezés

Az i4s csapat folyamatosan várja vállalkozó kedvű BLOGGERek jelentkezését az oldal e-mail címén. Ha csak egy kicsit is érdekel a lehetőség, ne habozz, küldj nekünk üzenetet és mi tájékoztatunk a követelményekről és az egyéb részletekről.

i4s infó

Ha a főoldal nem működne, vagy egyéb háttérinformációkra vagy kíváncsi, látogasd meg Twitter csatornánkat az i4s Twitter linkre kattintva. Oldalunkat "lájkolhatod" Facebook-on, valamint "+-olhatod" a Google Plus-on is.
Az oldalon közölt screencastok, illetve videók megtekinthetőek az oldal YouTube csatornáján: i4s YouTube.
A közelgő fontos eseményekre az i4s naptárjából készülhetsz fel.

  © Webnolia - Blogger --> i4s.hu - In4Sane™ Blog © 2008-2015

Vissza a lap TETEJÉRE