Windows 7 build 6956 - Külcsín

>> 2008. december 11.


Mint arról már sokan értesülhettetek, kiszivárgott a Microsoft legújabb operációs rendszerének egy újabb buildje, számszerint a 6956-os. Mi is beszereztük, és a használata során észrevett újdonságokról szubjektív véleményt olvashattok.
A Windows 7 telepítésekor már megnézhettük az első szembetűnő változásokat, képek a telepítésről itt.
Az első induláskor a felhasználói dolgokat állíthatjuk be (felhasználónév, jelszó), ezekután tárul csak a szemünk elé az új tálca. Ezzel a megújult tálcával már találkozhattak azok is, akik a 6801-es buildet kipróbálták, és az általunk közölt módosításokat végrehajtva feloldották az új tálcát. A tálca praktikusra és "dízájnosra" sikeredet. Ha több példányt is futtatunk ugyanazon alkalmazásról, akkor csak az ikonjára tesszük az egeret (vagy ha touchscreen, akkor az ujjunkat), és máris láthatjuk a megnyitott ablakok miniatűr változatát (a képen látható). Ha rákattintunk, akkor megnyílik a kiválasztott ablak, de ha csak felé visszük az egér kurzorát, akkor megnézhetjük az ablakot teljes egészében, majd ha elvisszük róla a kurzort, akkor visszakapjuk az eredeti ablakot. Akinek ez nem tetszik annyira, annak lehetősége nyílik beállítani a régi (XP, Vista) tálcás kinézetet.A következő változtatási pont a start menüt érte. Itt is lehetőség van egy dokumentum, vagy fájl több példányát egyszerre megtekinteni, ami ismét igen hasznos. Itt a több példány alatt értem a valamikor megnyitott fájlokat, dokumentumok.
Ezzel ki is végeztük legszembetűnőbb változásokat. A következő változási a pont, a bizonyos Action Center névre hallgató, a biztonsággal kapcsolatos dolgokat összefoglaló program. Igen praktikus, végre egy helyen láthatunk minden biztonsággal kapcsolatos dolgot: tűzfal, vírusírtó, spyware írtó programok, internetes biztonság, UAC, hálózati biztonság, biztonsági mentések, frissítések, illetve az operációs rendszer működésével kapcsolatos problémák, és azok megoldásai.

(Az Action Center)
A rendszerünk teljesítményét lemérő Performance Information már nem fut le az első bejelentkezést követően, így a telepítés után nem kell sokat várnunk az első tálcával történő találkozásunkra, illetve a szükséges driverek feltelepítése után lefuttatva pontos benchmark értéket kapunk. Így a 2 helyett csak egyszer kell lefuttatni. A pontozás 1.0-tól indul, és 7.9-ig tart.A képernyő kezelés is megváltozott, egyszerű beállítani a felbontást, illetve ha külső megjelenítő eszközt csatlakoztatunk a gépünkre, akkor azt egyszerűbb üzembehelyezni.
A felhasználói felület is szépen testreszabható, a háttéreket, az ablakok kereteit könnyen tudjuk változtatni.
Magának a rendszernek a teljesítménye kis mértékben javult a 6801-es buildhez képest, de még azért sok minden változik a végleges megjelenésig. A telepítő mérete ~500MB-al csökkent a 6801-es buildhez képest. Az aktiváció ismét nehézkes (állítólag már a Vista BETA illetve RC kulcsait sem fogadja el), de kitolható 3x30 nappal az alábbi leírás alapján. A 6956-os build alatt már alapértelmezetten a DirectX 11-es változata dübörög, bár ezzel kompatibilis VGA-t még nem találunk a piacon.
A Microsoft elég szépen halad az XP valódi utódának megalkotása felé, hiszen a Vista nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket (egyesek szerint jól sikerült, másik szerint rosszul), és nem tudta teljes egészében leváltani az XP-t. Talán az új Windows képes lesz erre, és sokak számára már valós alternatíva lesz a jó öreg XP helyett. Éles rendszeren a kipróbálását nem nagyon javasoljuk, bár elég stabilnak tekinthető, de azért vannak még felderítetlen hibák, amik sokak számára komoly problémát, vagy akár károkat is okozhatnak. A napokban várható egy összehasonlító teszt a 6801-es buildal, hogyan is változott a rendszer teljesítménye a különböző alkalmazások alatt.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Kapcsolat

In4Sane™ Blog © 2013 - http://i4s.hu

Ha kérdésed, problémád, vagy egyéb észrevételed akadna, akkor írj bátran oldalunk email címére, és amint tudunk válaszolunk.

Jelentkezés

Az i4s csapat folyamatosan várja vállalkozó kedvű BLOGGERek jelentkezését az oldal e-mail címén. Ha csak egy kicsit is érdekel a lehetőség, ne habozz, küldj nekünk üzenetet és mi tájékoztatunk a követelményekről és az egyéb részletekről.

i4s infó

Ha a főoldal nem működne, vagy egyéb háttérinformációkra vagy kíváncsi, látogasd meg Twitter csatornánkat az i4s Twitter linkre kattintva. Oldalunkat "lájkolhatod" Facebook-on, valamint "+-olhatod" a Google Plus-on is.
Az oldalon közölt screencastok, illetve videók megtekinthetőek az oldal YouTube csatornáján: i4s YouTube.
A közelgő fontos eseményekre az i4s naptárjából készülhetsz fel.

  © Webnolia - Blogger --> i4s.hu - In4Sane™ Blog © 2008-2015

Vissza a lap TETEJÉRE