Windows 7 - a végleges verzió változatai

>> 2009. február 3.


Ha a Windows 7 elér végső fázisába, és a nagyközönség számára is elérhető lesz a kész operációs rendszer, akkor ezekkel a verziókkal találkozhatunk majd.

A verziók egymásra épülnek, a nagyobb verziójú tartalmazza a kisebb verziójú összes szolgáltatását is! Kivételt képez az Enterprise -> Ultimate.

Windows 7 Starter

Amiket tartalmazni fog: Új tálca, Jump List (ugrólista), Windows Media Player, Biztonsági mentés és Visszaállítás, Action Center, Device Stage (Központi eszközkezelő), Play To (távoli eszközre küldhetünk streamet), Fax és Szkennelés, alapértelmezett játékok
Amiket nem tartalmaz: Aero Glass felület, Aero effektek, Windows Touch (érintőképernyős vezérlés), Media Center, Ablakok valós idejű előnézete (ikon módban), Home Group létrehozása.

Windows 7 Home Premium

Amiket tartalmazni fog: Aero Glass felület, Aero háttér, Windows Touch, Home Group létrehozása, Media Center, DVD lejátszás -és létrehozás, prémium játékok.
Amiket nem tartalmaz: Domain-hez csatlakozás, Távoli Asztal host funkciói, fejlettebb Backup, EFS, Mobility Center, Offline mappák.

Windows 7 Professional

Amiket tartalmazni fog: Domain-hez csatlakozás, Távoli Asztal host funkció, helyfüggetlen nyomtatás, EFS, Mobility Center, Prezentációs mód, Offline mappák.
Amiket nem tartalmaz: BitLocker, BitLocker To Go (hordozható eszközök titkosítása), AppLocker, Direct Access, Branch Cache, MUI nyelvi csomagok, VHD-ről való bootolás.

Windows 7 Ultimate

Amiket tartalmazni fog: BitLocker, BitLocker To Go, AppLocker, Direct Access, Branch Cache, MUI nyelvi csomagok, VHD-ről való bootolás
Amiket nem tartalmaz: -

Windows 7 Enterprise

Amiket tartalmazni fog: BitLocker, BitLocker To Go, AppLocker, Direct Access, Branch Cache, MUI nyelvi csomagok, VHD-ről való bootolás
Amiket nem tartalmaz: -

A Starter illetve Enterprise verzió kereskedelmi forgalomban nem lesz megvásárolható (önálló terméként). Míg a Starter előretelepített PC-kel érkezhet, addig az Enterprise az üzleti felhasználók igényeit elégíti ki.
A verziók közötti upgradelés (nagyobb verzióra való váltás) lehetséges. Vista Home Basic illetve Home Premium felhasználók is válthatnak Windows 7 Home Premium vagy magasabb verziójúra. XP-ről Windows 7-re való frissítés nem lehetséges, tiszta installálást igényel a 7-es. A 32bites verziójú változatot továbbra sem lehet frissíteni 64bites verziójúra.

Forrás: Paul Thurrott

1 megjegyzés:

Névtelen,  2009. február 5. 13:30  

Végre egy átlátható cikk a sok közül. Köszönöm és gratt! :D

Megjegyzés küldése

Kapcsolat

In4Sane™ Blog © 2013 - http://i4s.hu

Ha kérdésed, problémád, vagy egyéb észrevételed akadna, akkor írj bátran oldalunk email címére, és amint tudunk válaszolunk.

Jelentkezés

Az i4s csapat folyamatosan várja vállalkozó kedvű BLOGGERek jelentkezését az oldal e-mail címén. Ha csak egy kicsit is érdekel a lehetőség, ne habozz, küldj nekünk üzenetet és mi tájékoztatunk a követelményekről és az egyéb részletekről.

i4s infó

Ha a főoldal nem működne, vagy egyéb háttérinformációkra vagy kíváncsi, látogasd meg Twitter csatornánkat az i4s Twitter linkre kattintva. Oldalunkat "lájkolhatod" Facebook-on, valamint "+-olhatod" a Google Plus-on is.
Az oldalon közölt screencastok, illetve videók megtekinthetőek az oldal YouTube csatornáján: i4s YouTube.
A közelgő fontos eseményekre az i4s naptárjából készülhetsz fel.

  © Webnolia - Blogger --> i4s.hu - In4Sane™ Blog © 2008-2015

Vissza a lap TETEJÉRE