Gyorskereső módosítása Windows Vista/7 alatt

>> 2009. március 20.


A Start menüből elérhető gyorskereső mező igen hasznos sokak számára. Ezt a mezőt módosítva kereshetünk akár a Yahoo-n, Google-n, vagy a Wikipedian is.
Az alábbi lépéseket követve hozzáadhatjuk a kívánt keresési opciót, ami az alábbi módon fog megjelenni:1. lépés: Start menü -> Majd a gyorskeresésbe írjuk be: gpedit.msc , majd Enter.

2. lépés: A megjelenő ablakban menjünk az alábbi helyre: User Configuration > Administrative Templates > Windows Components > Instant Search > Custom Instant Search Internet majd kattintsunk rá.

3. lépés: A megjelenő ablakban menjünk az Enable lehetőségre, majd a "The string or DLL resource.." ablakába írjuk be amit szeretnénk (Keresés a Google-n, Keresés a Yahoo-n, Keresés a Wikipedian). A "the URL to use when invoking the custom internet search" ablakába írjuk be az alábbi szöveget, attól függően hol szeretnénk keresni:
Wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/%w
Google: http://www.google.com/search?q=%w
Yahoo: http://search.yahoo.com/search?p=%w


4. lépés: Menjünk az Applyra, majd zárjuk be az ablakot. AhHoz hogy a változtatás életbe lépjen indítsuk újra a gépet, vagy a parancssorba (Star jel + R, majd írjuk be hogy cmd, és Enter) írjuk be: gpupdate/force. Így nem kell újraindítanunk a gépet.

2 megjegyzés:

Névtelen,  2009. december 31. 11:37  

Hú, én nem találom az Instant Search mappát :(

Blue@X 2009. december 31. 12:34  

Ha magyar a Windows 7-d, akkor az alábbit keresd:
Felhasználó konfigurációja -> Felügyeleti sablonok -> Windows-összetevők -> Azonnali keresés -> Egyéni internetes kereső-szolgáltató

Megjegyzés küldése

Kapcsolat

In4Sane™ Blog © 2013 - http://i4s.hu

Ha kérdésed, problémád, vagy egyéb észrevételed akadna, akkor írj bátran oldalunk email címére, és amint tudunk válaszolunk.

Jelentkezés

Az i4s csapat folyamatosan várja vállalkozó kedvű BLOGGERek jelentkezését az oldal e-mail címén. Ha csak egy kicsit is érdekel a lehetőség, ne habozz, küldj nekünk üzenetet és mi tájékoztatunk a követelményekről és az egyéb részletekről.

i4s infó

Ha a főoldal nem működne, vagy egyéb háttérinformációkra vagy kíváncsi, látogasd meg Twitter csatornánkat az i4s Twitter linkre kattintva. Oldalunkat "lájkolhatod" Facebook-on, valamint "+-olhatod" a Google Plus-on is.
Az oldalon közölt screencastok, illetve videók megtekinthetőek az oldal YouTube csatornáján: i4s YouTube.
A közelgő fontos eseményekre az i4s naptárjából készülhetsz fel.

  © Webnolia - Blogger --> i4s.hu - In4Sane™ Blog © 2008-2015

Vissza a lap TETEJÉRE