BlueScreenView - Kék halál esetére

>> 2009. szeptember 5.


Sok Windows felhasználónak ismerős lehet a "kék halál" kifejezés, hiszen a Windows rendszerek így adják a felhasználó tudtára, hogy súlyos hibát észlelt és nem tudja helyreállítani azt. Ilyenkor a gépet újraindítjuk, és ha nem volt komoly a hiba, akkor el is indul a rendszer. Viszont többszöri kék halál esetén valamilyen ismétlődő hiba lehet, aminek a felfedésére a BlueScreenView nevű alkalmazás lehet a segítségünkre.

A kék halál oka lehet hardveres vagy szoftveres hiba. Ha hardveres, akkor az Windows alól többnyire nem megoldható, viszont ha szoftveres, akkor annál inkább. Ilyenkor egy rosszul megírt driver is lehet a hiba oka, ennek felderítésére tökéletes a BlueScreenView.


Azért vannak kék halálok, aminek akár örülhetünk is

Ha megtörtént a kék halál, akkor újraindítás után a BlueScreenView programmal megtekinthetjük a Windows által létrehozott naplófájlt. Ebből tökéletesen kiderül számunkra hogy melyik driver vagy beépülő program okozta a hibát. Ilyenkor az adott driver frissítése, letiltása, javítása lehetséges, a program keretein kívül. A program csak megmutatja hogy mi a hiba, a többi már a mi dolgunk. A program ingyenesen használható, letöltése az alul lévő linken lehetséges.


A program kezelőfelülete

És a végére egy nevezetes videó:BlueScreenView letöltése


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Kapcsolat

In4Sane™ Blog © 2013 - http://i4s.hu

Ha kérdésed, problémád, vagy egyéb észrevételed akadna, akkor írj bátran oldalunk email címére, és amint tudunk válaszolunk.

Jelentkezés

Az i4s csapat folyamatosan várja vállalkozó kedvű BLOGGERek jelentkezését az oldal e-mail címén. Ha csak egy kicsit is érdekel a lehetőség, ne habozz, küldj nekünk üzenetet és mi tájékoztatunk a követelményekről és az egyéb részletekről.

i4s infó

Ha a főoldal nem működne, vagy egyéb háttérinformációkra vagy kíváncsi, látogasd meg Twitter csatornánkat az i4s Twitter linkre kattintva. Oldalunkat "lájkolhatod" Facebook-on, valamint "+-olhatod" a Google Plus-on is.
Az oldalon közölt screencastok, illetve videók megtekinthetőek az oldal YouTube csatornáján: i4s YouTube.
A közelgő fontos eseményekre az i4s naptárjából készülhetsz fel.

  © Webnolia - Blogger --> i4s.hu - In4Sane™ Blog © 2008-2015

Vissza a lap TETEJÉRE