Windows 7 - Kezeléstechnikai központ

>> 2009. szeptember 23.


A Windows 7 Kezeléstechnikai központja egy olyan központi hely, ahol a rendelkezésre álló kisegítő lehetőségeket vehetjük igénybe. Ez vonatkozik a megjelenítésre, az egér és a billentyű, valamint más beviteli eszközökre is.

A Kezeléstechnikai központ a Vezérlőpult\Könnyű kezelés\Kezeléstechnikai központ helyen található meg. Nézzük akkor meg, hogy milyen lehetőségeket tartogat a felhasználó számára a Kezeléstechnikai központ alatt elérhető lehetőségek.


A Kezeléstechnikai központ

  • A számítógép használata kijelző nélkül: Itt tudjuk beállítani, hogyha nem rendelkezünk monitorral (jellemzően vak emberek), akkor is értesülhessünk a számítógépen történt eseményekről a Narrátor segítségével. A Narrátor képes felolvasni a képernyőn megjelenő szöveget, illetve a videón történő eseményekről ad tájékoztatást. Továbbá megadhatjuk hogy az animációk megjelenjenek-e, illetve a párbeszédpanelek meddig legyenek aktívak.

  • A számítógép megjelenítésének láthatóbbá tétele: A megjelenítéssel kapcsolatos beállításokat adhatjuk meg ebben a menüpontban. Beállíthatjuk a kontraszt mértékét (a még jobb láthatóság érdekében), a Narrátort kapcsolhatjuk be illetve a Nagyító nevű alkalmazást használhatjuk a képernyőn megjelenő elemek nagyítására.

  • A számítógép használata egér vagy billentyűzet nélkül: Ha nem áll rendelkezésre az egér és a billentyűzet, akkor használhatjuk a Windows beépített Képernyő billentyűzetét (ha nincs egér, akkor érintőkijelző szükséges!), illetve a Beszédfelismerés programmal vezérelhetjük a gépet (magyar nyelven egyelőre nem érhető el).

  • Az egér használatának megkönnyítése: Itt választhatjuk ki az egérmutató stílusát és méretét, a billentyűzet numerikus részével való egérvezérlést is itt kapcsolhatjuk be.

  • A billentyűzet használatának megkönnyítése: Itt is beállíthatjuk a numerikus billentyűk segítségével az egérvezérlést, a beragadó billentyűkre vonatkozó értesítést. Az állapotjelző hangok bekapcsolásával lehetőség nyílik a Num Lock, Caps Lock, és a Scroll Lock minimum 5 másodpercre nyomva tartásával hangok kibocsájtására. A billentyűzetszűrés segítségével az elgépelések, és véletlen gombnyomások kikerülése lehetséges.

Továbbá még lehetőség van a hangok lecserélés szöveges figyelmeztetésekké. A számítógép-használat megkönnyítésének lehetséges módjai (látás) menüpontra kattintva egy varázsló segítségével könnyen bekonfigurálhatjuk a látásra vonatkozó beállításokat.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Kapcsolat

In4Sane™ Blog © 2013 - http://i4s.hu

Ha kérdésed, problémád, vagy egyéb észrevételed akadna, akkor írj bátran oldalunk email címére, és amint tudunk válaszolunk.

Jelentkezés

Az i4s csapat folyamatosan várja vállalkozó kedvű BLOGGERek jelentkezését az oldal e-mail címén. Ha csak egy kicsit is érdekel a lehetőség, ne habozz, küldj nekünk üzenetet és mi tájékoztatunk a követelményekről és az egyéb részletekről.

i4s infó

Ha a főoldal nem működne, vagy egyéb háttérinformációkra vagy kíváncsi, látogasd meg Twitter csatornánkat az i4s Twitter linkre kattintva. Oldalunkat "lájkolhatod" Facebook-on, valamint "+-olhatod" a Google Plus-on is.
Az oldalon közölt screencastok, illetve videók megtekinthetőek az oldal YouTube csatornáján: i4s YouTube.
A közelgő fontos eseményekre az i4s naptárjából készülhetsz fel.

  © Webnolia - Blogger --> i4s.hu - In4Sane™ Blog © 2008-2015

Vissza a lap TETEJÉRE