Acer Aspire 5315 hardveres virtualizáció engedélyezése

>> 2010. május 4.


Ha Acer Aspire 5315 tulajdonosok vagyunk, és olyan processzort tettünk a gépbe, ami támogatja a hardveres virtualizációt (Intel VT-x), akkor azt vehetjük észre, hogy minden próbálkozás ellenére nem tudjuk engedélyezni ezt a funkciót. Ezt a gyártó a BIOS-on keresztül korlátozza, de az alábbi leírás segítségével ez kikerülhető, és a hardveres virtualizáció bekapcsolhatóvá válik.

A hardveres virtualizáció a virtuális gépek futtatásakor lehet előnyös, hiszen sok esetben felgyorsítja annak működését, más esetben még alapkövetelmény is (Windows 7 XP mód). Ha ezt a képességét a processzorunknak engedélyezni szeretnénk (olyan processzor kell, ami erre képes, a gyári Celeron nem tudja), akkor csak töltsük le az alábbi csomagolt fájlt, csomagoljuk ki, és futtassuk le az InsydeFlash.exe fájlt, és engedélyezzük a BIOS flashelését. Ennek hatására a legfrissebb BIOS-t kapjuk meg, némi hackel fűszerezve, így a BIOS menüjében sok új lehetőség válik elérhetővé, köztük a hardveres virtualizáció engedélyezése is. Az esetleges károkért felelősséget nem vállalunk!

7 megjegyzés:

drag0njoe 2010. május 5. 19:30  

Csak halkan jegyezném meg, hogy a KB977206 néven megjelent frissítés óta nem szükséges a hardveres virtualizáció jelenléte a Windows XP mód használatához.
A buher BIOS-okkal azért csak óvatosan, bár ezek a funkciók valóban megfontolás tárgyává teszik a dolgot.

Blue@X 2010. május 5. 20:10  

Valóban nem kell már az XP módhoz hardveres virtualizáció képes processzor, de amikor bejött, akkor még kellett. Egy példa volt csak, hogy vannak bizonyos szoftverek, amik igénylik ezt a tudást. De valóban, köszönöm az észrevételt... :)

Névtelen,  2010. május 10. 19:53  

Aspire 5310-hez is jó ha VT-s proci van benne?

Acerbox,  2010. május 11. 7:36  

Szerintem igen, hasonló felépítésű a két notebook.

Névtelen,  2010. július 14. 10:54  

Sajnos nem megy 5310-en, pedig egy T2400 procin kéne bekapcsolni a VT-t :(

Névtelen,  2011. május 31. 12:49  

van valakinek tapasztalata, működik? egy aspire 5720z-ben (alapból ugyanaz a biosa, mint az 5315-nek) lévő t8100 proci miatt kéne.

Megjegyzés küldése

Kapcsolat

In4Sane™ Blog © 2013 - http://i4s.hu

Ha kérdésed, problémád, vagy egyéb észrevételed akadna, akkor írj bátran oldalunk email címére, és amint tudunk válaszolunk.

Jelentkezés

Az i4s csapat folyamatosan várja vállalkozó kedvű BLOGGERek jelentkezését az oldal e-mail címén. Ha csak egy kicsit is érdekel a lehetőség, ne habozz, küldj nekünk üzenetet és mi tájékoztatunk a követelményekről és az egyéb részletekről.

i4s infó

Ha a főoldal nem működne, vagy egyéb háttérinformációkra vagy kíváncsi, látogasd meg Twitter csatornánkat az i4s Twitter linkre kattintva. Oldalunkat "lájkolhatod" Facebook-on, valamint "+-olhatod" a Google Plus-on is.
Az oldalon közölt screencastok, illetve videók megtekinthetőek az oldal YouTube csatornáján: i4s YouTube.
A közelgő fontos eseményekre az i4s naptárjából készülhetsz fel.

  © Webnolia - Blogger --> i4s.hu - In4Sane™ Blog © 2008-2015

Vissza a lap TETEJÉRE