Új kedvencem a Google Dokumentumok

>> 2011. május 25.


Közel 3 hónapja használom a Google Dokumentumok szolgáltatását, és még mindig nagyon meg vagyok vele elégedve. Eleinte csak dokumentumaim (excel, word, pdf) online tárolásra használtam, hogy bárhonnan elérhessem a dokumentumaimat, és ne a helyi gépen foglalják a helyet.

Mára már eljutottam oda hogy a dokumentumaimat már nem a helyi gépen szerkesztem, hanem a Google Dokumentumok webes felületén, így semmilyen alkalmazásra nincs szükségem a helyi gépen. Csodálatos hogy milyen könnyedén lehet webes felületen szerkeszteni az excel táblákat, vagy éppen a PDF-ket nézegetni. Excel alatt még scriptek írására is lehetőség van, amik használhatók a dokumentumainkal. Napi szinten nekem már jobban megfelel mint az asztali szerkesztők, lévén helyet foglalnak, vállalati környezetben nem szorulok segédprogramok telepítésére a doksik szerkesztéséhez, és bármikor bárhonnan elérhetem őket. A bárhonnan alatt a legjobb, hogy Androidra már Google Docs program is elérhető, így a buszra várva, vagy menet közben is szerkeszthetem a dokumentumokat. Én mindenkinek csak ajánlani tudom, hétköznapi használatra több mint jó.

4 megjegyzés:

Névtelen,  2011. május 26. 9:17  

Tényleg csak hétköznapi használatra jó, ha az adat nem érzékeny.
Sokan nem gondolnak abba bele, hogy online tárhelyek adatbiztonsági kockázatokat is rejtenek. És most nem arra gondolok, hogy az adatok elvesznek, hanem, hogy Mások is betekintést nyerhetnek. Ennek tudatában használjátok.

Mergl József 2011. május 26. 10:22  

Ez igaz amit írtál, főleg a mostani történések hatására gondolkodhat el mindenki azon, hogy mennyire is vannak biztonságban az adataink a cloud-ban. Fontos -, vagy egyéb pótolhatatlan adatokat persze soha nem érdemes a felhőben tárolni ha nincs róla megfelelő backup (akkor meg főként nem tároljuk a felhőben, ha azokkal vissza lehet élni).

Szerkesztő 2011. május 27. 20:52  

Az MS megoldása is teljesen jó és használható.

Névtelen,  2011. június 21. 18:12  

"...és ne a helyi gépen foglalják a helyet. "

LOL

Megjegyzés küldése

Kapcsolat

In4Sane™ Blog © 2013 - http://i4s.hu

Ha kérdésed, problémád, vagy egyéb észrevételed akadna, akkor írj bátran oldalunk email címére, és amint tudunk válaszolunk.

Jelentkezés

Az i4s csapat folyamatosan várja vállalkozó kedvű BLOGGERek jelentkezését az oldal e-mail címén. Ha csak egy kicsit is érdekel a lehetőség, ne habozz, küldj nekünk üzenetet és mi tájékoztatunk a követelményekről és az egyéb részletekről.

i4s infó

Ha a főoldal nem működne, vagy egyéb háttérinformációkra vagy kíváncsi, látogasd meg Twitter csatornánkat az i4s Twitter linkre kattintva. Oldalunkat "lájkolhatod" Facebook-on, valamint "+-olhatod" a Google Plus-on is.
Az oldalon közölt screencastok, illetve videók megtekinthetőek az oldal YouTube csatornáján: i4s YouTube.
A közelgő fontos eseményekre az i4s naptárjából készülhetsz fel.

  © Webnolia - Blogger --> i4s.hu - In4Sane™ Blog © 2008-2015

Vissza a lap TETEJÉRE