WWDC, WD

>> 2011. június 7.


A tegnapi napon lezajlott az Apple WWDC konferenciája, melynek keretein belül bemutatták a Mac OS X operációs rendszer következő változatát, az OS X Lion-t, betekintést nyerhettünk az iOS 5 mobil operációs rendszerbe (iPhone készülékek), illetve lehullt a lepel a régóta pletykált iCloud-ról is.

Az új OS X jó lesz, a fejlesztők remek munkát végeznek, a rendszer szépen muzsikál, de számottevő, világrengető újdonságot nem hoz. Az új iOS 5 legfontosabb újítása az értesítési rendszerben keresendő, egy régi hiányosságot pótol (hiányosság, de eddig is megvoltak a készülék használói nélküle).

Az iCloud pedig egy remek koncepció, mely minden almás rendszert futtató eszközt megpróbál behúzni a felhőbe. A minden legyen online, hogy bármikor elérjük szlogen szerintem alapjában véve egy jó koncepció, de azért több fenntartásom is van ezzel kapcsolatban. Első problémám vele a folyamatos adatkapcsolat, mivel a koncepció lényege, hogy ami itt meg van, az ott is meglegyen, így feltétele a folyamatos adatkapcsolat. Ennek anyagi része is van, de behoz egy újabb problémát is, ami már évek óta a fejünk felett lebeg: üzemidő. Igen-igen, a folyamatos netkapcsolat, adatszinkronizáció, le és feltöltés rendesen megtudja terhelni az akkumulátort is, így legyen bármilyen energiatakarékos a készülék, előbb útobb lemerül, de inkább előbb. Másik része az adataink biztonsága. Igen, tudjuk már régóta hogy ilyen olyan titkosítás, biztonsági protokolon keresztül való kommunikáció van, a szervereket pedig 4 méter vastag betonfal védi, de hát akkor is. Minden cuccunk egy felhasználónév-jelszó kombó mögött lesz (Apple ID), így a fényképeink, kontatkjaink, dokumentumaink mind-mind a kombó elvesztése esetén veszélybe kerülnek. Igen tudom, hogy nem érdemes kényes adatokat a felhőbe szinkronizálni, de akkor meg mi értelme? Azokat szeretnénk a felhőben tudni, amik fontosak számunkra. Én továbbra is a külső merevlemezre való mentésben hiszek. Ide kapcsolódó hír, hogy külső 80GB 2,5"-es merevlemezem kezdi megadni magát, hiszen a kommunikáció kezd egyirányú lenni. Rámenteni lehet, de utána visszaolvasni már csak hibával (fájlvesztés).


Ennek következményeként a hétvégén boldog tulajdonosa lettem egy Western Digital Elements, 3,5"-es, 1,5TB-os külső HDD-nek. Remek egy szerkezet, dízájn tekintetében hozza az Apple termékek minőségét (lehet csak én vagyok vak), sebesség stabil 30-40MB között írásnál. Melegedni nem melegedik, 300GB adat felvételekor is max langyos hőmérsékletet ért el, így mindenképpen ajánlott bárki számára. Úgy hiszem egy ideig nem lesz helyhiány, és az online tárhelyeket is mellőzőm ezáltal (kivéve a Google Docs). Öröm és boldogság...

1 megjegyzés:

Névtelen,  2011. június 9. 15:12  

Egyetértek. Nekem is van egy ilyen külső merevlemezem és teljesen meg vagyok vele elégedve! Csak ajánlani tudom!

Megjegyzés küldése

Kapcsolat

In4Sane™ Blog © 2013 - http://i4s.hu

Ha kérdésed, problémád, vagy egyéb észrevételed akadna, akkor írj bátran oldalunk email címére, és amint tudunk válaszolunk.

Jelentkezés

Az i4s csapat folyamatosan várja vállalkozó kedvű BLOGGERek jelentkezését az oldal e-mail címén. Ha csak egy kicsit is érdekel a lehetőség, ne habozz, küldj nekünk üzenetet és mi tájékoztatunk a követelményekről és az egyéb részletekről.

i4s infó

Ha a főoldal nem működne, vagy egyéb háttérinformációkra vagy kíváncsi, látogasd meg Twitter csatornánkat az i4s Twitter linkre kattintva. Oldalunkat "lájkolhatod" Facebook-on, valamint "+-olhatod" a Google Plus-on is.
Az oldalon közölt screencastok, illetve videók megtekinthetőek az oldal YouTube csatornáján: i4s YouTube.
A közelgő fontos eseményekre az i4s naptárjából készülhetsz fel.

  © Webnolia - Blogger --> i4s.hu - In4Sane™ Blog © 2008-2015

Vissza a lap TETEJÉRE