Windows 8 - Előzetes rövid vélemény

>> 2011. szeptember 14.


A tegnapi napon a Microsoft bemutatta készülő operációs rendszerének egy fejlesztőknek szánt előzetes változatát, úgynevezett Developer Preview-t a Windows 8-as operációs rendszerből. Hogy mit gondolunk az új rendszerről, az a tovább mögött olvasható.
A build konferencián bemutatott rendszer egy előzetes változat, amit majd csak az év utolsó hónapjaiban követ a BETA verzió, így illik ahhoz mérten kezelni a most bemutatott verziót. Sok helyen olvasni hogy ilyen vagy olyan rossz az új rendszer, sok helyen bugos, nem működnek bizonyos funkciók, és ebből sokan azt szűrik le tévesen hogy a Windows 8 használhatatlan. Ez egy BETA előtti verzió, a hibamentesség lenne csoda uraim, nem az, hogy sok helyen még hibákkal találkozunk.
Maga a bemutatott Windows 8 első látásra teljesen radikális az eddigi asztali Windows verziókhoz képest, mivel a METRO felhasználói felület egy az egyben a Windows Phone 7-ből való, de természetesen mind ezek mögött megtalálható a jól megszokott tálca és az ikonos elrendezés. Látszik hogy ez a Windows egy olyan út első köve, mely egyesíti a platformokat, és ezt a platformot a jövőben az érintőképernyő fogja uralni. Most még teljesen rossznak hathat a mostani kinézet, de az egy-két év múlva végbemenő trendváltozások akár a Windows 8 felhasználói felületéhez hasonló trendet hozhat. Látványos a mozaikos elrendezés, a programozhatósága szinte valami csodálatos, egyszerű és rugalmas. Az erőforrások kezelése is igen sokat változott, aki tudja futtatni a gépén a Windows 7-es verzióját, annak nem lesz gond a 8-as verzióval sem. Remekül skálázódik már most az adott hardverhez, táblagépeken ugyanolyan jól fut mint asztali gépen. Sok olyan újdonságot hoz a Windows 8, amiért majd megéri leváltani a Windows 7-t, de addig még sok sok verzió próbálja majd meggyőzni a lelkes BETA tesztereket. Várjuk a következő verziót, a Microsoftnak meg a következőt üzenjük: Így tovább fiúk.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Kapcsolat

In4Sane™ Blog © 2013 - http://i4s.hu

Ha kérdésed, problémád, vagy egyéb észrevételed akadna, akkor írj bátran oldalunk email címére, és amint tudunk válaszolunk.

Jelentkezés

Az i4s csapat folyamatosan várja vállalkozó kedvű BLOGGERek jelentkezését az oldal e-mail címén. Ha csak egy kicsit is érdekel a lehetőség, ne habozz, küldj nekünk üzenetet és mi tájékoztatunk a követelményekről és az egyéb részletekről.

i4s infó

Ha a főoldal nem működne, vagy egyéb háttérinformációkra vagy kíváncsi, látogasd meg Twitter csatornánkat az i4s Twitter linkre kattintva. Oldalunkat "lájkolhatod" Facebook-on, valamint "+-olhatod" a Google Plus-on is.
Az oldalon közölt screencastok, illetve videók megtekinthetőek az oldal YouTube csatornáján: i4s YouTube.
A közelgő fontos eseményekre az i4s naptárjából készülhetsz fel.

  © Webnolia - Blogger --> i4s.hu - In4Sane™ Blog © 2008-2015

Vissza a lap TETEJÉRE