Windows 8 - Gyorsabb bootolási idő

>> 2011. szeptember 9.


A Microsoftnál fontosnak tartják a bootolási időt, így az új operációs rendszerüknél törekednek arra, hogy ezt az időd jelentősen lerövidítsék az előző Windows-hoz képest. Ezen törekvésük eléréséhez átgondolták a bootolási folyamatot, ami az alábbi videó szerint igen jól sikerült. További érdekes információk a tovább mögött olvasható.
A kutatások során arra jutottak a Microsoft mérnökei, hogy az emberek jelentős része használja már a sleep funkciót, ezzel alvó állapotba téve a Windows-t futtató eszközüket. Ennek előnye a gyorsabb rendszerindulás, hiszen ébresztéskor a gép szinte azonnal használható is. Az úgynevezett hideg indítást is a felhasználók több mint fele preferálja, hiszen így tiszta lappal indulnak, viszont ez esetben az úgynevezett bootolási, indulási idő fontos szerepet játszik. Windows 7 alatt is már számos technikát vezetett be a Microsoft ennek az időnek a rövidítésére, de ezt Windows 8 alatt még jobban szeretnék lerövidíteni. Ennek egyik eszköze a lekapcsoláskor végrehajtott kernel hibernáció, mely jelentős gyorsulást hoz a bootolásban, ami az alábbi grafikonról jól leolvasható.


A videón pedig látható, hogy miről is beszélünk mikor gyors bootról van szó:


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Kapcsolat

In4Sane™ Blog © 2013 - http://i4s.hu

Ha kérdésed, problémád, vagy egyéb észrevételed akadna, akkor írj bátran oldalunk email címére, és amint tudunk válaszolunk.

Jelentkezés

Az i4s csapat folyamatosan várja vállalkozó kedvű BLOGGERek jelentkezését az oldal e-mail címén. Ha csak egy kicsit is érdekel a lehetőség, ne habozz, küldj nekünk üzenetet és mi tájékoztatunk a követelményekről és az egyéb részletekről.

i4s infó

Ha a főoldal nem működne, vagy egyéb háttérinformációkra vagy kíváncsi, látogasd meg Twitter csatornánkat az i4s Twitter linkre kattintva. Oldalunkat "lájkolhatod" Facebook-on, valamint "+-olhatod" a Google Plus-on is.
Az oldalon közölt screencastok, illetve videók megtekinthetőek az oldal YouTube csatornáján: i4s YouTube.
A közelgő fontos eseményekre az i4s naptárjából készülhetsz fel.

  © Webnolia - Blogger --> i4s.hu - In4Sane™ Blog © 2008-2015

Vissza a lap TETEJÉRE