Eget rengető bejelentés a Microsoft-tól - Windows 7

>> 2008. október 17.


Szép jó reggelt minden Kedves Olvasónak!

Nos, a gyengébb idegzetűek markolják meg erősen az egeret, ugyanis a Microsoft elképesztő bejelentést tett. Megvan a "kicsipuha" következő op. rendszerének a Windows 7-nek a végleges neve, ami nem más, mint:
WINDOWS 7 !!!

Igen, igen, tisztelt Hölgyeim és Uraim...
A Microsoft egy blogbejegyzésben magyarázza az elképesztően kreatív és fantáziadús, ugynakkor legalább rövid és egyszerű választást.

http://windowsvistablog.com/blogs/windowsvista/archive/2008/10/14/why-7.aspx

Nos, a hivatalos magyarázat szerint az első Win az 1.0 volt, utána a 2.0 és a 3.0 érkezett.
Itt kicsit bekavartak a kicsipuha fiúk és a Win NT-t 3.1-es kódszámmal jelentették meg, a Win 95-öt 4-essel, aztán a 98, 98 SE, és a Millenium, 4.0.1998, 4.10.2222, 4.90.3000-ás sorszámmal került napvilágra ilyen sorrendben. Ezért a magyarázat szerint az összes 9x-es kiadás 4.0-ás verziónak számít.
A Win 2000 5.0, a Win XP 5.1 verziószámokat kapta. A Vista 6.0, és a most következő op.rendszer a Win 7 a 6.1-es verziószámot kapja.
A kérdés: a 6.1-es verziószám hol tükrözi a 7-es címet?

A hivatalos álláspont szerint a verziószám ellenére, azért kapja a 7-es címet, mert ez a 7-edik logikus és változást jelentő kiadás, ami mérföldőnek számítható a Win történetében. (mint mindegyik kiadás, szerintük)

Szóval, ezért hetedik a win7. :) Köszönjük Microsoft. Így már mindent értünk.

Más: Jön a Vista Service Pack 2. Ollé.
(részletekre még várnunk kell)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Kapcsolat

In4Sane™ Blog © 2013 - http://i4s.hu

Ha kérdésed, problémád, vagy egyéb észrevételed akadna, akkor írj bátran oldalunk email címére, és amint tudunk válaszolunk.

Jelentkezés

Az i4s csapat folyamatosan várja vállalkozó kedvű BLOGGERek jelentkezését az oldal e-mail címén. Ha csak egy kicsit is érdekel a lehetőség, ne habozz, küldj nekünk üzenetet és mi tájékoztatunk a követelményekről és az egyéb részletekről.

i4s infó

Ha a főoldal nem működne, vagy egyéb háttérinformációkra vagy kíváncsi, látogasd meg Twitter csatornánkat az i4s Twitter linkre kattintva. Oldalunkat "lájkolhatod" Facebook-on, valamint "+-olhatod" a Google Plus-on is.
Az oldalon közölt screencastok, illetve videók megtekinthetőek az oldal YouTube csatornáján: i4s YouTube.
A közelgő fontos eseményekre az i4s naptárjából készülhetsz fel.

  © Webnolia - Blogger --> i4s.hu - In4Sane™ Blog © 2008-2015

Vissza a lap TETEJÉRE