Nokia 3110 Classic - A cseretelefon

>> 2008. október 22.


Üdvözlet minden kedves Bloglakónak!

Történt az eset, mi szerint a mobilom megunta működő státuszát és elérhetetlenbe kapcsolt. A magenta színű szervíz elküldte a gyártóhoz - ami ugye minimum 1 hét - de addig is megajándékoztak egy cserekészülékkel. Ez a telefon a Nokia 3110 Classic.




A fentebb linkelt tesztet elolvasva a véleményünk kissé negatív irányba fordulhat, de mielőtt ez történne, szeretnék egy pár szót szólni a telefon mellett.

Először is, a telefon leggyengébb pontja kétségtelenül a kijelző. Ez valóban elavult, de szokható.
A kinézet. Szubjektív dolog a kinézet megítélése, én mindig is hajlandó voltam elnézni egy pár dizájnelem felett, ha ez segített hozzátenni valamit a kényelemhez és a használhatósághoz.
Szerintem nem kelt rossz hatást a fekete műanyag, még a nagy, kényelmes és jó nyomáspontú gombok sem rontják el az összképet. Az egyetlen negatívum, hogy ha a numerikus gombokat meg tudták csinálni nagyra, akkor nem értem, hogy miért nem sikerült a navigációs gombokat is. Elsőre nem tökéletes, de utána szokható és már fel sem fog tűnni.
A telefon hangminősége kiváló, nekem különösen tetszett, és a beszélgetőpartnereknek sem volt gondja vele.
Szintén minusz pont, hogy a telefon hangszórója a hátoldalra került, így amikor az asztalon fekszik, a hangerő nagyrészt letompul, de még így is hallható, ez csak amolyan apró tervezési gondatlanság, nem egy nagy hiba.

A menürendszer a szokásos Nokia rendszer tuningolt változata ami rendkívül jól tesztreszabható és sebességben kifejezetten tetszetős volt az N73 után. Ez nagy pozitívum. A telefon kezdőknek (szülőknek :)) beállítható sík egyszerűre, haladóbbaknak pedig testreszabható az aktív készenlét segítségével.
És itt el is érkeztünk ahhoz a célcsoporthoz, akiknek ez a telefon végül is tervezve lett.
Sok embertől hallom, hogy "nem érdekel mit tud a telefonom, milyen izéja meg hozéja van, én telefonálásra fogom használni, nekem arra kell."
Tesztalanyunk ezen feladatát tökéletesen ellátja. Az akkumlátora rendkívül jól bírja a strapát, hosszú beszélgetési időt nyújtva ezzel nekünk. A telefon tökéletes a fennt említett kategóriának, és még azoknak akik bár telefonálni szeretnének egy telefonon, de nem vetik meg az extra kényelmi szolgáltatásokat. A telefon microSD kártyával bővíthető, így elegendő MP3-at tárolhatunk rajta amit aztán csengőhangként hasznosíthatunk vagy a 2,5mm jack dugónak köszönhetően egy megfelelő füles segítségével meg is hallgathatunk. Bluetooth, Infra, csupa jó dolog, ráadásképpen a kábeles adatátvitelt miniUSB kábel segítségével oldották meg. Jó pont. Nem kell a Nokia szabványát használni, és szinte bárhol találhatunk miniUSB kábelt.

A telefon kamerája tökéletes a "lefényképezlek és beraklak a telefonkönyve a neved mellé" hozzáállásra és hátterek készítésére. Arra ne számítsunk, hogy a telefonon készített képeinket Párizsban kiállítjuk a Mona Lisa mellé (hacsak nem absztrakt művészeti kategóriában :) ), de a telefon tudásához képest jó képek készíthetők az 1,3 Mp-es kamerával.

(nappali fényviszonyok között)
(este, mesterséges fényviszonyok között készítve)

Ó, igen. Majd elfelejtettem a méret kérdését, ami nekem kicsinek tűnik az N73 után, de másnak talán nem ez a megszokott. A telefon jól simul a tenyérbe, kényelmes tartani, kezünk nem csúszik le róla, nem is kimondottan nehéz, de a tégla alakű test nagy teret tölt ki. Szerintem lazán szokható, zsebbe kényelmesen elfér (fiúknál farmerban, lányoknál talán a retikülben :)).

Konklúzió:
A telefont ajánlanám azoknak akik viszonylag olcsón szeretnének egy viszonylag nagy tudású telefont és nem szeretnék fényképezőként használni, maximum alkalmakkor, csak a buli kedvéért pld. egy bulin. :) Ugyanakkor szeretnének egy gyors, jó hangminőségű és jól konfigurálható, egyszerű telefont fejlett kommunikációs képességekkel.
Bátran ajánlható szülőknek, az öregebb kategóriának, és azon fiataloknak akik a kényelmet és az eleganciát a dizájn elé tudják helyezni.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Kapcsolat

In4Sane™ Blog © 2013 - http://i4s.hu

Ha kérdésed, problémád, vagy egyéb észrevételed akadna, akkor írj bátran oldalunk email címére, és amint tudunk válaszolunk.

Jelentkezés

Az i4s csapat folyamatosan várja vállalkozó kedvű BLOGGERek jelentkezését az oldal e-mail címén. Ha csak egy kicsit is érdekel a lehetőség, ne habozz, küldj nekünk üzenetet és mi tájékoztatunk a követelményekről és az egyéb részletekről.

i4s infó

Ha a főoldal nem működne, vagy egyéb háttérinformációkra vagy kíváncsi, látogasd meg Twitter csatornánkat az i4s Twitter linkre kattintva. Oldalunkat "lájkolhatod" Facebook-on, valamint "+-olhatod" a Google Plus-on is.
Az oldalon közölt screencastok, illetve videók megtekinthetőek az oldal YouTube csatornáján: i4s YouTube.
A közelgő fontos eseményekre az i4s naptárjából készülhetsz fel.

  © Webnolia - Blogger --> i4s.hu - In4Sane™ Blog © 2008-2015

Vissza a lap TETEJÉRE