Virtualizáció

>> 2008. október 26.Gondoltál már arra, hogy kipróbálsz egy BETA operációs rendszert? Vagy talán eddig egy teljesen ismeretlen operációs rendszert, mondjuk Linuxot, MAC OS X-t? Ha igen, akkor mi tartott vissza? Talán az ezzel járó komplikációk? A telepítés, winchester-partíciózás, vagy teljes winchester-törlés, dual-boot problémák, eszközmeghajtó problémák? Ha igen, és kíváncsi vagy hogyan lehetne ezeket kiküszöbölni, akkor ez az írás NEKED szól.


Sokakat tart vissza az új dolgok kipróbálásától ezek a problémák. De manapság már erre is van megoldás, a neve pedig: Virtualizáció. Ez nem valami bűvészmutatvány, amit csak a bűvészek tudnak, hanem te otthon is képes lehetsz rá. A virtualizáció arról szól, hogy van egy fő (main) operációs rendszer, amit megszoktunk, szeretünk, de azért kipróbálnánk más dolgot is. Ilyenkor lehetőség van a fő operációs rendszeren belül virtualizálni egy másik operációs rendszert, és egyidejűleg használni mindkettőt. Tegyük fel mondjuk hogy Windows-t használsz, de mondjuk Linuxon szeretnél programot futtatni. Nincs más dolgod, mint virtualizálni a Linuxodat, és máris használhatod azt. Hogyan tudsz virtualizálni? Ehhez egy speciális program kell, amit vagy ingyen, vagy pénzért tudsz beszerezni. Sok fajta virtualizációs szoftver létezik, ilyen a Virtual PC, VirtualBox, VMware. A virtualizáció lényege, hogy létrehozunk egy olyan virtuális gépet (Virtual Machine), amin emulálni tudunk a kívánt operációs rendszernek megfelelő dolgokat. Tehát nem a saját gépünket látja a virtualizált oprendszer, hanem a virtualizáló program által emulált hardvert. Így nagyfokú biztonságra tehetünk szert, ha például a virtuális oprendszeren netezünk, e-mailezünk.

Ennyit szerettem volna szólni előjáróban a virtualizációról, egy másik cikkben megpróbálom bemutatni a VMware cég virtualizációs szoftverét, a virtualizáció menetét.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Kapcsolat

In4Sane™ Blog © 2013 - http://i4s.hu

Ha kérdésed, problémád, vagy egyéb észrevételed akadna, akkor írj bátran oldalunk email címére, és amint tudunk válaszolunk.

Jelentkezés

Az i4s csapat folyamatosan várja vállalkozó kedvű BLOGGERek jelentkezését az oldal e-mail címén. Ha csak egy kicsit is érdekel a lehetőség, ne habozz, küldj nekünk üzenetet és mi tájékoztatunk a követelményekről és az egyéb részletekről.

i4s infó

Ha a főoldal nem működne, vagy egyéb háttérinformációkra vagy kíváncsi, látogasd meg Twitter csatornánkat az i4s Twitter linkre kattintva. Oldalunkat "lájkolhatod" Facebook-on, valamint "+-olhatod" a Google Plus-on is.
Az oldalon közölt screencastok, illetve videók megtekinthetőek az oldal YouTube csatornáján: i4s YouTube.
A közelgő fontos eseményekre az i4s naptárjából készülhetsz fel.

  © Webnolia - Blogger --> i4s.hu - In4Sane™ Blog © 2008-2015

Vissza a lap TETEJÉRE