BOINC kliens - Hogy otthonról is segíthess

>> 2008. november 3.


Gondolom sokan hallottak már olyan betegségekről, amik jelen pillanatban gyógyíthatatlanok (AIDS, rák). Ezeknek a gyógyíthatatlan betegségeknek lehet az ellenszerének keresésében segíteni.


Nem is kell mást tenni, mint letölteni a BOINC klienst, telepíteni, és csatlakozni valamelyik projekthez (lehet akár több projekthez is csatlakozni). A projektek közül kiemelném a World Communinty Grid által írányított programot, bővebben a projektről ITT. A projektek között nem csak az orvostudomány érdekében számolhat a számítógépünk, hanem akár a SETI@HOME programért is, ami földönkívüli intelligencia kutatásával foglalkozik. Ha kiválasztottuk a projekte(ke)t, akkor a kiválasztott projekt elküldi a számítógépünk számára a feldolgozása váró adatok egyikét. A számítógépünk pedig ezt elemzi, számolja.
Felmerül a kérdés: Nem fogja vissza a számítógépet, nem okoz lassulást? A válasz: NEM. A BOINC kliens van annyira intelligens, hogy csak akkor számoltat a számítógéppel amikor az éppen idle (nem terhelt állapot), vagy rendelkezésre áll szabad, felhasználatlan CPU erőforrás. Ha pedig minden erőforrásra szükségünk van, akkor a kliens vissza is adja nekünk, mivel a legalacsonyabb priorításban fut.

A BOINC kliens felépítése:

Ha feltelepült a BOINC klienst, akkor megjelenik az ikonja a tálca jobb oldalán, az óra mellett. Erre egyszer kattintva megnézhetjük hol tart a számítógépünk a kiküldött számítási feladatban.

Ha kétszer kattintunk rá, akkor megnyitodik a kliens ablaka:

A megnyiló ablakban láthatjuk hogy melyik projekt(ek)hez vagyunk csatlakozva, hol tart a számítási művelet, mennyi perc tert el, mennyi perc van hátra (Különböző pontozási rendszerek vannak az egyes projektekben, amit a számítással végzett percek után kapunk, ha a kliens elküldi a kész számítás eredményét a projekthez). Itt még tudunk csatlakozni új projekthez, beállíthatjuk a kliensünket, leállíthatjuk vagy átválthatunk az Advanced View gombbal egy részletesebb nézetre.Az Advanced nézetben is megtudjuk tekinteni melyik projekthez, milyen felhasználónévvel vagyunk csatlakozva. A Feladatok fülön pedig a legrészletesebb nézetet kapunkk az aktuálisan futó processekről.
Ha új projekthez szeretnénk kapcsolódni, akkor menjünk a Tools menüben az Attach to project... lehetőségre. A felbukkanó ablakban tudjuk kiválasztani hogy melyik projekthez is szeretnénk csatlakozni:A futó számítások pedig grafikusan is megjellenek, ha szeretnénk, ehhez nem kell mást tenni, mint a számításra kattintani, majd a grafikus ablak gombra kell menni.

Dióhéjban ennyi lenne a BOINC kliens felépítéséről az írás. A BOINC kliens használható Windows, Linux, Mac OS X alapú operációs rendszeren is, ráadásul nem csak PC-n hanem akár PlayStation 3 konzolon is, tehát egy multiplatform programról van szó.
PS3-on való futattáshoz egy kis segítség: FOLDING@HOME, GOOGLE

A BOINC kliens letöltése ITT
World Community Grid projektbe regisztráció, illetve információ róla
Remélem sokan csatlakoznak a különboző projektekhez, hogy együtt, otthonról is sokat tehessünk egy nemes célért.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Kapcsolat

In4Sane™ Blog © 2013 - http://i4s.hu

Ha kérdésed, problémád, vagy egyéb észrevételed akadna, akkor írj bátran oldalunk email címére, és amint tudunk válaszolunk.

Jelentkezés

Az i4s csapat folyamatosan várja vállalkozó kedvű BLOGGERek jelentkezését az oldal e-mail címén. Ha csak egy kicsit is érdekel a lehetőség, ne habozz, küldj nekünk üzenetet és mi tájékoztatunk a követelményekről és az egyéb részletekről.

i4s infó

Ha a főoldal nem működne, vagy egyéb háttérinformációkra vagy kíváncsi, látogasd meg Twitter csatornánkat az i4s Twitter linkre kattintva. Oldalunkat "lájkolhatod" Facebook-on, valamint "+-olhatod" a Google Plus-on is.
Az oldalon közölt screencastok, illetve videók megtekinthetőek az oldal YouTube csatornáján: i4s YouTube.
A közelgő fontos eseményekre az i4s naptárjából készülhetsz fel.

  © Webnolia - Blogger --> i4s.hu - In4Sane™ Blog © 2008-2015

Vissza a lap TETEJÉRE