Idiocracy - Hülyék Paradicsoma

>> 2008. november 2.


Üdvözlet Bloglakók!

A mostani bejegyzés témája egy film, ami nem igazán a művészi értéke miatt maradt meg a nézők emlékezetében, hanem inkább alapötlete és témaválasztása miatt.
A Beavis és Butt-head-et jelző Mike Judge alkotása ez a vígjáték, mely erősen kifigurázza a modern társadalmat, és egy elég utópisztikus világot tár elénk.
A történet szerint az emberiség jövője megváltozik, köszönhetően annak, hogy az "értelmiség" egyre kevesebb gyereket vállal, míg a "pórnép" veszélyes gyorsasággal reprodukálja önmagát. Ebből eredően az intelligenciaszint is rohamosan csökken.

Főhősünk Joe (Luke Wilson), elég jól játssza szerepét, melyben egy katonai kísérletben lefagyasztják egy prostituálttal (Maya Rudolph) együtt egy évre, de egy hiba miatt ez az időtartam megnyúlik 500 évre, ahol a teljesen átlagos Joe lesz a világ legokosabb embere egy elbutult világban.

A filmet eredeti nyelven érdemes megnézni, de csak akkor, ha érdekel minket az alapsztori és ha kíváncsiak vagyunk milyen lehet az élet ebben az elképzelt jövőben.
Ugyanis a film egy erős közepes, amit csak az alaptörténetnek köszönhet. Sokaknak sok helyen fárasztó lehet, értelmetlen és nézhetetlen. Adni kell neki egy esélyt. Ha viszont adtunk, akkor biztosan fogunk emlékezni erre a filmre és akaratlanul is eszünkbe fognak jutni a párbeszédek, és beszólások ha buta embereket látunk. :)

Jó úton haladunk afelé, hogy, ha most nem is tetszett a film, a jövőben majd biztosan fog... :)

trailer:

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Kapcsolat

In4Sane™ Blog © 2013 - http://i4s.hu

Ha kérdésed, problémád, vagy egyéb észrevételed akadna, akkor írj bátran oldalunk email címére, és amint tudunk válaszolunk.

Jelentkezés

Az i4s csapat folyamatosan várja vállalkozó kedvű BLOGGERek jelentkezését az oldal e-mail címén. Ha csak egy kicsit is érdekel a lehetőség, ne habozz, küldj nekünk üzenetet és mi tájékoztatunk a követelményekről és az egyéb részletekről.

i4s infó

Ha a főoldal nem működne, vagy egyéb háttérinformációkra vagy kíváncsi, látogasd meg Twitter csatornánkat az i4s Twitter linkre kattintva. Oldalunkat "lájkolhatod" Facebook-on, valamint "+-olhatod" a Google Plus-on is.
Az oldalon közölt screencastok, illetve videók megtekinthetőek az oldal YouTube csatornáján: i4s YouTube.
A közelgő fontos eseményekre az i4s naptárjából készülhetsz fel.

  © Webnolia - Blogger --> i4s.hu - In4Sane™ Blog © 2008-2015

Vissza a lap TETEJÉRE