Windows 7 telepítése pendrive-ról

>> 2009. április 2.


Az alábbi leírás segítségével képesek leszünk pendrive-ról telepíteni a Windows7-et, persze ha az alaplapunk támogatja, és a jó isten is úgy akarja...

Ha pendrive-ról telepítünk annak több előnye is van: A telepítés maga gyorsabb mint egy DVD-lemezről, illetve ha nem rendelkezünk DVD meghajtóval (netbook), akkor is lehetőségünk van telepíteni a Windows 7-et (eltekintve az USB-re csatlakoztatható DVD meghajtókról).

Első lépésként pár alapvető dolgot tisztázni kell:
1. Az pendrive-os telepítő elkészítése OS függő, tehát nem tudunk egy 32bites Windows alól 64bites Win7 telepítőt elkészíteni, illetve 64bites alól 32bitest. Tehát erre tessék odafigyelni, különben hibával fogunk találkozni a bootsector elkészítésénél.
2. Minimum egy 4GB-os pendrive kell a művelet elvégzéséhez, hiszen az OS telepítője meghaladja egy 2GB-os pendrive kapacitását.

Ha ezeket észben tartjuk, akkor nem kell tartanunk a leírás elvégzése közben hibáktól.

Nézzük akkor hát hogy is hozhatunk létre egy Windows 7 pendrive telepítőt:

1. lépés: Szerezzük be a Windows 7 telepítőlemezét, és töltsük le az MBRwiz programot. Csomagoljuk ki a zip tartalmát egy helyre (legcélszerűbb egy partíció gyökerébe), amit jegyezzünk fel, mert a későbbiekben még szükségünk lesz a kicsomagolt fájl helyére.

2. lépés: Csatlakoztassuk a pendrive-ot, majd formázzunk meg (Vista esetén egyből NTFS fájlrendszerre)


3. lépés: Ha kész a formázás, nyissuk meg a Parancssort (Vista/7 alatt rendszergazdai jogosultságokkal(Run as administrator)).

4. lépés: Ha nem NTFS fájlrendszerre formáztuk meg a pendrive-ot (ha igen, akkor ezt a lépést hagyjuk ki), akkor írjuk be az alábbit a parancssorba: convert x: /fs:ntfs (ahol x: a pendrive betűjele)

5. lépés: Menjünk be abba a mappába, ahova a MBRwiz-et kicsomagoltuk (ha C:\ gyökerébe akkor írjuk be a c:, ha valamelyik mappába, akkor a cd mappa_neve paranccsal tudunk a mappákba belépni)

6. lépés: Írjuk be a következő parancsot: mbrwiz /list, ennek hatására kilistázza az MBRwiz a tárolókat. A felsorolásból nekünk a pendrive-nál lévő Disk: utáni számra van szükségünk.


7. lépés: Adjuk ki a következő parancsot: mbrwiz /disk=X /active=1 (ahol X a pendrive Disk: utáni száma)

8. lépés: Rakjuk be a Windows 7 telepítőlemezét, vagy csatlakoztassuk a virtuális meghajtóba, ha .iso fájlban lenne meg (pl: Daemon Tools segítségével)

9. lépés: Írjuk be a következő parancsot: X:\boot\bootsect /nt60 Z: (ahol X: a Windows 7 telepítőlemez meghajtójának betűjele, Z: a pendrive betűjele)

10. lépés: Másoljuk át a telepítőlemezén lévő összes fájlt a pendrive-ra.

11. lépés: A számítógép BIOS-ban állítsuk be a bootolási sorrendet, hogy az USB legyen az első helyen.

Ha ezeket végrehajtottuk, akkor már csak telepítenünk kell a Windows 7-et, immáron pendriveról. Ha valakinek valamilyen észrevétele van, illetve nem megy neki, írja meg a kommentbe. Jó szórakozást!


115 megjegyzés:

Névtelen,  2009. április 3. 14:06  

Helló!

Ez XP-vel is működik? Nem mintha XP-t akarnék használni, csak másnak szoktam telepíteni és PenDriveon kicsit könnyebb lenne hurcibálni, mint CD-n. Köszi a választ.

üdv, daft_pete

Blue@X 2009. április 3. 14:11  

Ez a módszer XP-vel nembiztos hogy működik, nem próbáltam, de vannak XP-re a neten más megoldások.

Névtelen,  2009. április 4. 20:26  

mbrwiz /disk=X /active=X
helyesen : mbrwiz /disk=X /active=1

whiz,  2009. május 5. 12:02  

Én ennél sokkal egyszerűbb módon oldottam meg: fogtam a 4 gigás Flash Voyageremet, rámásoltam a win7 iso tartalmát, és csá. Bootolt róla (semmi varázslás, sima formázás NTFS-re vista alatt) simán, ahogy azt kell :)

XP-vel tuti nem fog működni ez a módszer, az kicsit körülményesebb (de megoldható, nekem sikerült).

Erre jártam, hozzá kellett szólnom, nem jövök úgyse többet :D


whiz from Prohardver :)

Adamul 2009. szeptember 1. 10:04  

Hello!
Nekem azzal lenne problémám a cikkel kapcsolatban, hogy a formatálás résznél ezt írja ki válasznak:
C:\Documents and Settings\Ádám>convert G: /fs:ntfs
Delphi Form Conversion Utility Version 7.0
Copyright (c) 1995,2002 Borland Software Corporation
No files found matching G:.
És persze marad a fat32 :(
Vki tudna rá megoldást?

Adamul 2009. szeptember 1. 10:22  

Közben megoldódott :) Rossz helyre másoltam, de amint a futtatáshoz írtam be és nem a doshoz most úgy tűnik, hogy jó, bár most semmi nincs még rajta és mégis 21,4Mb-t elfoglal, ezek szerint a formázás

Névtelen,  2009. október 14. 9:28  

Hali nekem egy olyan problémám lenne a bootsec.exe/nt60 parancsnál, hogy "A(z) F:\boot\bootsect.exe verziója nem kompatibilis a telepített windows rendszerrel. A rendszerinformációk között ellenőrizze, hogy a program x86-os (32 bites) vagy x64-es (64 bites) verziójára van-e szüksége, majd lépjen kapcsolatba a szoftver gyártójával." Az tény, hogy jelenleg 32 bites oprendszer van fennt és én 64 biteset akarok a pendrive-ra rakni. Ezt hogyan tudom megoldani?
Segítségedet előre is köszönöm!

Blue@X 2009. október 14. 13:26  

Valóban nem engedi, de ebben felhívtam az írásban is a figyelmet. Nálam ilyenkor a megoldás az volt, hogy egy 32bites Windows 7 bootsect.exe-jét adtam hozzá, és a 64bites fájljait másoltam fel. Így nekem tökéletesen működött, és tudtam telepíteni.

Névtelen,  2009. október 21. 14:18  

Helló.Mindent úgy csináltam ahogy le van írva de mégsem bootol be a pendriver-ről. Mi lehet a baj. Kérnék segítséget. Köszi. Laci.

Blue@X 2009. október 21. 16:47  

Ha nem írt hibát a készítésnél, akkor a BIOS-ban állítsd be a boot sorrendet, hogy az USB-s eszköz legyen az első.

[BO]rger 2009. október 25. 12:25  

Hello.
Nekem errort írt ki, amikor bootolni akar.

[BO]rger 2009. október 25. 12:30  

Konkrétan Disc read error.

Blue@X 2009. október 25. 14:30  

Akkor a készítéssel volt valami baj. Ajánlom figyelmedbe ezt az írást: http://i4s.hu/2009/10/windows-7-usbdvd-download-tool.html
Könnyebben tudsz vele létrehozni bootolható pendrive-ot.

Névtelen,  2010. január 8. 12:58  

helló!
egy nagy kérésem lenne és a segítségetekre lenne szükségem!
megcsináltam ezt a pent drive-ról való telepítést a laptopomra és a pc-men csináltam meg ezeket a lépésesek. Minden működik a laptopon csak miután kikapcsoltam a gépem és utánna újra bekapcsoltam nem töltött be a rendszer hanem csak egy "Missin operation system" felirat volt fekete hátteren és semmire se reagált!
Külső winyóba tettem a belső winyóm és 2 különböző gépen is megnéztem de egyik se látja se a partíciókat se semmit csak azt hogy winyó van rákötve!
kérlek segítsetek

Blue@X 2010. január 8. 15:27  

Érdemes lenne megnézni a boot sorrendet a BIOS-ban, az elsődleges legyen a merevlemez. Ha ez se segít, akkor a legegyszerűbb ha újratelepíted a Windows-t. Az hogy miről telepíted, az teljesen mindegy, ez nem a pendrive hibája.

Pigmeus,  2010. január 11. 15:39  

Helló!!

Egy külső merevlemez esetében is ez az eljárás hatásos? Csinálok rá egy kis partíciót és a leírtakat használom rá ?
Előre is köszönöm!

Blue@X 2010. január 11. 15:51  

Ez egy nagyon jó kérdés, még nem próbáltam. Viszont ha kipróbáltad, leírhatnád a tapasztalataidat. Elméletileg mennie kell.

Unknown 2010. január 16. 14:30  

Helo!
megcsinaltam mindent, de nem bootol be, igaz a BIOS nem ir konkret USB pen drive-ot,csak floppy, hdd, cd-rom es superdisc, mindet kiprobaltam, hibeuzenet nelkul nem bootol. jobb felso sarokban kurzor semmi tobb. Mi lehet a gond?

Unknown 2010. január 16. 15:39  

meg annyit tudtam tenni, hogy leszedtem az U3 szoftvert a pendriverol. Igy annyi a kulonbseg,h "missing operating system" hibauzenetet kapok.
ha barki tud segitsen plz!

Blue@X 2010. január 16. 16:44  

Első lépésben a pendrive-ot kell megformázni, legyen üres a művelet végrehajtása előtt. De ha nem megy, akkor ajánlani tudom ezt a programot: http://i4s.hu/2009/10/windows-7-usbdvd-download-tool.html

Unknown 2010. január 16. 16:47  

probaltam vele, ez meg nem valodinak ismeri fel az iso-t.
ezutan (kb 20 perce) a wintoflash-vel raktam fel usb-re a telepitot (ez csak FAT32-ben engedte...) most a bootolaskor ntldr is missing hibauzenet (ami ha jol tudok a meghajto hibajakor szokott elojonni...) van otleted?

Blue@X 2010. január 16. 18:31  

Hát én már tucatszor csináltam a fenn-t leírt módszerrel telepítőt, és mindig működött. A linkelt eszközzel is csináltam, és azzal sem volt gondom. A Wintoflash-t még nem próbáltam, úgyhogy arról nem tudok nyilatkozni.
Akkor lehet hogy nem támogatja az alaplapod az USB-s eszközről való installálást?

Unknown 2010. január 16. 18:41  

de ez meg azert fura, mert ez egy hp mini 2140, ami akkora mint egy cd meghajto :) szal nincs benne optikai meghajto...
most tesztelek egy masik (de a tieden alapulo) megoldast

Unknown 2010. január 16. 19:37  

na ugy nez ki sikerult, a diskpart alkalmazassal csinaltam, lehet azert nem ment a fentiek szerint, mert gyorsformazast valasztottam, mig a diskpart format parancsa kb 40 percig szenvedett a 16gb-os pendrive-val.

tapasztalatok (hatha masnak is ez lesz a problemaja)
1)ha olyan pendrive-od van, amelyiken sajat szoftver vezerli a fajlredszert(pl U3 a scandisknel, akkor azt le kell rola szedni es a formatalas nem elegendo, U3 oldalan van erre direkt uninstall)
2)formazaskor ne a gyorsformazast valasszatok (lehet nem ez volt a baj, de teny, hogy kb 6-8 alkalommal nem ment amikor csak gyorsaformazast nyomtam)
3)ne adjatok fel!! ;)

Névtelen,  2010. január 22. 16:38  

mbrwiz /list után error 23 no disk identified,or insufficient user privileges
mi lehet a gond?

Blue@X 2010. január 22. 19:13  

Rendszergazdaként futtasd a parancssort, továbbá abban a mappában legyél, ahol a kicsomagolt mbrwiz van!

Székfi Zsolt Szilárd 2010. február 5. 12:46  

Csak érdeklődés szinten. Unokaöcsémnek van egy laptopja, full virusos és lekódolta a biost. Csökkentett módban még elindul az xp, de nem ismeri fel az optikai meghajtót. Szerintetek bios állitás nélkül tudnék pendrive-ról telepiteni? Köszönöm a segitséget!

Blue@X 2010. február 5. 13:58  

Ha a BIOS-ban nem tudod állítani a sorrendet, akkor alapból nem tudsz telepíteni. Viszont ha elindul az XP, akkor onnan feltelepítheted a rendszert.

Névtelen,  2010. február 14. 13:21  

Sziasztok!
Nálam a "X:\boot\bootsect /nt60 Z:" utolsó lépésnél ez a válasza: "The system cannot find the path specified". Ez normális? Eddig a lépésig minden simán ment. Köszi!

Blue@X 2010. február 14. 14:52  

Írjuk be a következő parancsot: X:\boot\bootsect /nt60 Z: -> FONTOS!: ahol X: a Windows 7 telepítőlemez meghajtójának betűjele, Z: a pendrive betűjele

bimmm,  2010. február 19. 23:10  

szia!
nekem az a gondom, hogy mbrwiz /list beírásánál hibát ír ki.. Error 23 identified, or insufficient user privileges :S
mitől lehet ez? köszi

Blue@X 2010. február 20. 8:23  

Rendszergazdaként futtasd a parancssort!

bimmm,  2010. február 20. 14:09  

ja igen, igaz.
na de ha úgy csinálom, felmásolom a dvdről a fájlokat a pendrivera, majd átteszem a minipc-be, azt írja, hogy lemez olvasási hiba :S

Blue@X 2010. február 20. 15:59  

Próbáld meg ezzel elkészíteni: http://i4s.hu/2009/10/windows-7-usbdvd-download-tool.html

Unknown 2010. március 10. 5:05  

most masolja a fileokat, varom az eredmenyt...
ha muxik, bekeretezem a neved:))

Unknown 2010. március 10. 5:21  

Hello!
az elobb nem koszontem...(vszinu az izgalom miatt) ugy tunik megy a dolog...legalabb is telepit! aztan meglatjuk.
fujitsu M2010-re kinlodom fel a w7 -et
aqkarhogy is, de nagyon koszonom a segitseget!
tovabbi sok sikert!

Balázs 2010. április 30. 8:44  

Hello!

Addig eljutok, hogy másoljam fel a win7 fájlokat a telepítőlemezről a pendrivera. Itt elakadok, mert másolás közben írásvédettségre hivatkozva kidob... Ötlet? Se ISO-ból, se a telepítőlemezről nem tudok pendrive-ra másolni. :S Segítséget, ötleteket szívesen fogadok. :) Csá

Névtelen,  2010. április 30. 17:39  

Használd ezt:
http://i4s.hu/2009/10/windows-7-usbdvd-download-tool.html

adam,  2010. május 5. 10:17  

Annyi lenne a kérdésem, hogy hogyan lehet rendszergazadként futtatni a parancssort?

adam,  2010. május 5. 10:19  

Mégis rájöttem

Unknown 2010. május 18. 20:30  

"Valóban nem engedi, de ebben felhívtam az írásban is a figyelmet. Nálam ilyenkor a megoldás az volt, hogy egy 32bites Windows 7 bootsect.exe-jét adtam hozzá, és a 64bites fájljait másoltam fel. Így nekem tökéletesen működött, és tudtam telepíteni."

Ezt hogy is csináltad? Leírnád részletesen? Örülnék ha emailben elküldenéd nekem: sz.csabi.3@gmail.com

Névtelen,  2010. május 18. 22:51  

Köszönöm a segítséget nagyon sokat segíttet és még 1x 1000 köszi.

Tibor,  2010. május 20. 11:57  

Szia!

A telepítés elején az alábbi üzenetet kapom.
"Windows cannot open the required file E:\Sources\install.wim" A pendrive az E:, és a file is benne van a sources könyvtárban. Elöre is köszönöm a választ.

Névtelen,  2010. május 20. 14:35  

Ha bárkinek bármilyen hibája van a leírással, akkor használja a Microsoft által kibocsájtott szoftvert bootolható pendrive készítéséhez. http://i4s.hu/2009/10/windows-7-usbdvd-download-tool.html

Névtelen,  2010. május 30. 0:36  

ugyanezt a leírást találtam meg csak angolul, végre müködik

Névtelen,  2010. június 15. 8:15  

Ha exFat-ra formázom a Pen Drive-ot, akkor települni fog-e, illetve gyorsabb vagy lassabb lesz?

Unknown 2010. augusztus 9. 20:07  

Nagyoon szépen köszönöm a leirtakat,működött a dolog :)

roberto,  2010. augusztus 28. 14:16  

mindenképpen működik, de csak az újabb gépek tudnak pendrive-ról bootolni. Nem baj ha elsőre nem sikerül, van amikor nekem is csak 3x-ra megy, de megy, az biztos

Miklós 2010. augusztus 29. 21:54  

sikerült, örök hálám nektek, már kb. a hetedik módszer volt ez, amit megnéztem!

Névtelen,  2010. október 27. 21:33  

nekem minden ment, de amikor a :\boot\bootsect /nt60 részhez érkezek azt írja ki, hogy nem win32 alkalmazás és nem csinál semmit:S légyszi segíytsetek!!

Névtelen,  2010. október 28. 8:13  

Valószínűleg 32bites rendszeren akarsz 64bites képfájlt elkészíteni...

Névtelen,  2010. november 10. 10:33  

A telepítő pendriveról csont nélkül elindult. Köszi a Leírást!

Névtelen,  2010. november 24. 9:30  

és ha én egyszerűen csak xp ről feltelepítem ? szal van a c amin xp van...és D re rakom a win 7 et? ugy is jó? aztán a 7 el leformázom a C: t eltünik az xp és nem lesz baja a 7 nek?

Névtelen,  2010. november 28. 12:19  

Sziasztok.lenne egy kérdésem.van egy win7 tel cd m amin pémium ultimate stb vannak de 32 és 64 bites variációval.csináltam egy lemezképfájlt.ezt raknám Pendrive-ra.a rendszerem az 32 bit es.ez igy problémás lenne?de ha telepitésnél csak a 32 bit est választanám?előre is köszönöm.

Névtelen,  2010. december 15. 15:41  

sziasztok! lenne egy kérdésem, nekem nem sokerül átállítani NTFS-be csak Fat32 be marad, de minden mást megcsináltam amiket írtál. A gép amire fel szertném tenni mégsem fogadja el, kiír egy hiba üzenetet. Egy új gépről van szó csak freedos van rajta ezzel lehet valami probléma? KÖszönöm a segítséget.

Névtelen,  2010. december 17. 11:22  

Névtelen, 2010. december 15. 15:41: http://i4s.hu/2009/10/windows-7-usbdvd-download-tool.html

Névtelen,  2010. december 27. 17:18  

Üdv mindenkinek:)
Megcsináltam mindent rendesen, BIOS-ban beállítottam, és amikor indul, nem akarja bootolni a Pendrive-t!
Miért van ez???
A választ előre is köszönöm,
Viktor

Névtelen,  2011. január 3. 16:11  

Helló

Partíció gyökere az pontosan mit jelent.

Névtelen,  2011. január 3. 18:55  

Helló

Error 23:-no Disk identified,or insufficient user Privileges

Eszt írja ki nekem amikor a mbrwiz /list inditom
mi lehet a baj.

Névtelen,  2011. január 20. 20:44  

Nekem is van egy ilyen boot USB kulcsom. 32 bit alatt készítettem egy olyan lemezről, amin az összes 32 és 64 bites verzió rajta van. A végeredmény az, hogy csak a 32 biteseket tudom probléma nélkül telepíteni. A 64 bitest is lehet csak ahhoz már trükközni kell. Először is kell, hogy min. 2 ntfs partíció legyen a winnyán. A pendrive bootolása után ne a telepítőt válaszd, hanem indítsd a helyreállítás opciót. Itt van egy parancssor (DOS) indítása menü. Ennek segítségével másold az USB kulcs tartalmát arra a partícióra, amelyikre nem a Windowst tervezted telepíteni. Ezután navigálj abba a könyvtárba, ahová a fájlokat másoltad. Elindíthatod a setup.exe fájlt. A telepítő elindulása után már a 64 bites verziókat is kiválaszthatod. Kicsit macera, de működik.

boros1124 2011. február 5. 3:06  

Köszönöm a leírást elsőre ment gond nélkül.

A többieknek javasolnám, hogy olvassák el a hozzászólásokat mielőtt megkérdik melyik hibaüzenet micsoda. A leírás tiszta és érthető, a hozzászólásokban a kérdésekre igényes és jó válaszok érkeztek.

Köszönöm a cikk írójának!

Névtelen,  2011. február 10. 17:34  

Kettővel előbbi hozzászólásomhoz újabb tapasztalatot írnék. Legutóbb egy netbook-ra kellett telepítenem a win7-et. 32 bites megy rajta, tehát gond nélkül kellett volna az USB kulcsomról települnie. Mégis a fájlok kibontásának különböző szakaszaiban hibaüzenettel megállt a telepítő. Többször újra próbáltam, végeredmény mindig a hiba. Ekkor néztem meg a winyót. Egy használhatatlan win7 már volt rajta, plusz a korábbi próbálkozások nyomai. A megoldás ekkor jött. A winchestert MINDENKÉPPEN TELJESEN FORMÁZNI KELL!!! Megjegyezném, hogy a win telepítőjében lévő formázás opció erre nem képes! Az csak gyorsformázást csinál. Nem jó!!! Olyan progi kellett, ami teljesen formázta a winyót. Teljes formázás után a telepítő tökéletesen lefutott.

Gábor András 2011. március 5. 0:28  

nekem hTC desire mobiltelefonról sikerül a boot :) van benne 4 giga memoria megcsináltam ezt lépésről lépésre és a netbookot tudtam vele telepíteni :) De a PC-t is sikerült :)

Bence,  2011. március 7. 10:13  

Egyszerű, érthető és tiszta leírás!

köszi!

PER,  2011. április 5. 7:02  

Öcséééém, mennyi fasz akar Win-t telepíteni.. még azt a leírást sem képesek lépésről lépésre megcsinálni.
Szövegértés 0.
Még szerencse, hogy nem Windows szervert akarnak konfigolni...
A cikk írója helyében é tuti tökön szúrnám magam.. :D

Névtelen,  2011. április 5. 21:36  

Sok sikert hozzá.
Senki sem lehet, olyan okos mint te.

Beyzie,  2011. április 18. 11:36  

Hali, ha én XP (32 bit) rendszeren akarok létrehozni egy Windows 7-es bootolható pendrive-ot, mi a teendő?

Névtelen,  2011. május 4. 13:37  

ugyan ez ;) az oprendszerhez csak annyi köze van hogy tudd futtatni a win7 dvd-n lévő alkalmazást valamint hogy lehessen formázni ntfs-re a pendrive-ot, és hogy lehessen fájl-t másolni.

Névtelen,  2011. május 15. 18:13  

Hello!
Beállítom, hogy bootoljon a pendrive-ról és azt írja missing operation system...Mi a teendő ?
Köszi

Névtelen,  2011. május 16. 8:40  

Win 7 starter van a netbookon..feltettem pendrive-ra a win 7 home basic-et...
beállítom a bootolási sorrendet és missing operation system fogad mindig....?????
Köszönöm

Névtelen,  2011. május 17. 21:45  

hali nekem azt irja ki amikor bootolna pendriverol hogy no bootable part in table ez vajon miért lehet mindent megcsináltam a leirtak szerint

Névtelen,  2011. május 30. 11:13  

Hi!

Szuperül műxik, nekem sérült volt a lemez, de egy iso-bol átvett boot sectorral jó lett! (ntdll hibát írt ki az elején). 32 bit-es xp-n csináltam win7-et. Köszi a leírást!

Névtelen,  2011. május 31. 19:01  

hi!
nekem az lenne a kérdésem mennyi ideig konvertálja a pendrivot fat32 ből ntfs-re ?
5 perc vagy 1 óra?

Névtelen,  2011. június 7. 15:02  

Ajánlom a OStoGO ingyenes programot. Az Adata hivatalos oldalán lehet letölteni, de működik más márkájú pendrival is. Nagyon egyszerű, 2 katt és fel is megy a Win7. :)
Jó szórakozást.

Névtelen,  2011. június 14. 16:04  

Nagyon szépen köszönöm nektek.
További jó mulatást.

Névtelen,  2011. június 15. 18:48  

Hello
Pontosan végigcsináltam az utasításokat de amikor bootolnia kéne a 16 gb pendrive rol azt írja:Invalid or damaged Bootable partition. Mit jelent ez? Kérlek Titeket.. kérlek...

Névtelen,  2011. június 24. 19:45  

Tökéletesen működik. Köszönöm!

Névtelen,  2011. június 29. 19:46  

Helo! nekem azt irta hogy no bootable partiton in table (nincs indítható partiton táblázat) énis csak simán felmásoltam a pendrive-ra... Mit tegyek?

Névtelen,  2011. július 2. 22:48  

Azt szeretném kérdezni hogy a mostani rendszeremet Windows 7 Home Premium 32bit
Hogyan tudnám ujra telepíteni Windows 7 Ultimate 64bit-esre Pendriveról?
Mien legyena windows 7 telepítő fájl formátuma? iso,képfájl?hogyan tudom átrakni isobol képfájlra vagy amire kell,mert most iso formátumost.

Névtelen,  2011. augusztus 10. 13:29  

Sziasztok!
Nekem olyan problémám lenne, hogy próbáltam már a leírtak szerint, próbáltam már az Ostogo-val, a Win 7 usb dvd download tool-lal is, de mind a kettő lefagyott a fájlok másolása közben. Amikor megpróbáltam átmásolni simán a fájlokat az usb-re ugyanúgy lefagy a másolás. 3féle windows telepítő cd-vel is kipróbáltam már, ugyanaz a probléma mindegyiknél. Segítsetek!!! :( Rita.

Névtelen,  2011. augusztus 10. 13:30  

előző hozzászólásomhoz: ha cd-t raktam a meghajtóba, akkor is lefagyott illetve daemon tools-sal is... Köszi előre is ! Rita.

Névtelen,  2011. augusztus 10. 15:44  

Már megoldottam... :) Rita.

Névtelen,  2011. augusztus 13. 16:59  

"Székfi Zsolt Szilárd, 2010. február 5. 12:46

Csak érdeklődés szinten. Unokaöcsémnek van egy laptopja, full virusos és lekódolta a biost. Csökkentett módban még elindul az xp, de nem ismeri fel az optikai meghajtót. Szerintetek bios állitás nélkül tudnék pendrive-ról telepiteni? Köszönöm a segitséget!"


bios-elem az alaplapból kipattint, 10 perc után vissza, volt-nincs jelszó

Névtelen,  2011. augusztus 19. 23:44  

Sziasztok!
Nekem olyan problémám van, hogy egy régi is7-es abit lap van a gépben amire tenném a rendszert.
Ugyan van a biosnál usbfloppy, usbcdrom stb felsorolás, de konkrétan nem tudom pendrive csatlakoztatásnál mit kéne neki beadni. Esetleg LAN-on keresztül miként menne a telepítés?

Vagy olyanra gondoltam hogy vannak ezek a resque cd-k meg minimál linux boot lemezek, amik már feldobják az usb drivert is és virtual diskbe esetleg isoból el tudnák indítani a telepítőt velük???
-*-

Chucky 2011. augusztus 28. 19:56  

nekem bebootol, elkezdi telepíteni, betölti a windows fájlokat aztán fekete képernyő, próbáltam 2 pendrive-al, próbáltam 3 programmal feltenni, és parancssorból is, sehogy se jó:S az itt leírt módszerrel viszont nekem is ntldr hibaüzenet, vmi ötlet? sajnos a dvd olvasómnak annyi, így muszáj lenne pendirvról felrakni vhogy.

Névtelen,  2011. október 4. 14:02  

Az a problémám hogy a gépem a windowst bootolja nem pedig telepíteni kezd ezzel mit kezdjek?előre is köszi

Mergl József 2011. október 4. 17:47  

Boot sorrendet állítsd be a BIOS-ban!

Zollee 2011. december 5. 11:41  

Hello!

Megcsináltam, ment is a pendrive-ra írás, a bootolásnál viszont ntdll-es hibát írt. Furcsa, hogy a telepítő mégis elindult, viszont a telepítésre kattintva mikor bejönne hogy hova szeretném telepíteni a rendszert, kiírja hogy nem találja a CD-ROM meghajtó driverét és jelöljem ki neki a megfelelő eszközt, ahol ezt megtalálja. Amíg ezt nem teszem meg, nem enged tovább.. (de a CD meghajtót nem is használja, csak a pendrive-ot telepítésre)
Mit kellene tennem?

Előre is köszönöm a segítséget.

Zsolt 2011. december 5. 15:07  

sziasztok!

nagy reménnyel belefogtam, végicsináltam mindent, ezután:

missing MBR-helper

képernyővel elküld a francba.

Köszi, ha valaki tud segíteni

Zsolt

Kriszta,  2011. december 14. 13:29  

Sziasztok!!!
Megcsináltam mindent, fel is telepítettem usb-ről a windows-omat...........ezt egy 16 gigás pendrive-al csináltam, most az a gondom hogy nem ismeri fel egyik lejátszóm se a pendrivot, se a dvd,se a usb-s autórádióm (error)- ezt írja ki!!!!
Maga a pc-m az felismeri tudja is kezelni a pendrive-ot, de semmi más!!! leformáztam, többször is de semmi ....
Légyszíves ha tudtok valami okosat segítsetek! :)
Előre is Köszönöm
Kriszta

qpci 2011. december 20. 13:47  

mert ntfs fájlrendszer van rajt. lejátszók csak fat32-t ismertik

anyu 2011. december 28. 12:51  

Tökéletesen működik, köszönöm. Egy full vírusos netbookra tudtam a módszerrel w7-et rakni elsőre jó.

Névtelen,  2011. december 30. 22:01  

Mindent megcsináltam, ezután ujrainditottam a gépet beálítottam a biosban az usbről való bootolást és a bootolásnál azt irja ki, hogy missign mbr hepler éz mit jelent

Névtelen,  2012. január 17. 15:21  

nekem nem működik.
Error loading operating system
üzenetet kapom
már másodszor

Névtelen,  2012. január 19. 20:40  

van egy ojan program aminek a neve usb_format amivel atirod az usb meghajtot bootolonak es kesz akr xp vel is megy

Névtelen,  2012. február 11. 20:33  

hiába írom be a parancssorba hogy mbrwiz /list nem enged csinálni semmit mi a a baj?

Névtelen,  2012. február 12. 17:52  

heló! az érdekelne, hogy van 1 4gigás pendrive-om, illetve 62bites windows 7 rendszerem feltelepítve, szeretném a pendrivera rátenni a Windows Developer Preview-ot de ha NTFS ben formázom a pendrive-ot, akkor nincs elég hely a 3,72 gigás iso fájlnak.. tudnál ötleteket adni? illetve, FAT32ben megcsináltam ugyan ezeket a lépéseket, de akkor bootolásnál annyit ír ki hogy " vegye ki a lemezt, és nyomjon meg 1 gombot " :S

Névtelen,  2012. február 12. 17:53  

64 bites elírtam bocsánat :D

Névtelen,  2012. február 24. 21:07  

Windows 7 userek!!! (Jobbklick az ikonra ott a "futtatás rendszergazdáként"!)

1. Formázd simán le a pendrivot, NTFS-re utána nem kell majd a 7- es lépés mert már aktiv!
Viszont a 6-os lépés "mbrwiz /list" felvillan és eltűnik!!!! De úgy is megtalálod hogy
Sajátgép>>jobb klick>>Kezelés>>Lemezkezelés!!!
És láss csodát ott irja: "Lemez 1" 1,9 GB ;-p

Itt a megoldás, a jó öreg DOS! XD
Ahova bemásoltad az MBRWiz.exe a mappába hozz létre egy "futass.bat" fájlt (notepad)Ez pedig legyen a tartalma:
MBRWiz /List
pause
V:\boot\bootsect /nt60 F:
pause
("V" a virtuális meghajtó amibe már be van csatolva a kívánt iso fájl, amit az usb-re akarsz tenni, "F" a pendrájv meghajtó betűje)
A pause ahhoz kell hogy láss is valamit
ENTER-vel tudsz tovább lépni a pause-nél.
Mented, futtatod, másolod az isot a pendriv-ra, bootolod, telepíted és örülsz!
Ennyi!

A sok parszt-vakítonak meg üzenem hogy az általuk javasolt "http://i4s.hu/2009/10/windows-7-usbdvd-download-tool.html" CSAK EREDETI lemezekhez érvényes!
Tisztelettel: Pumukli

Névtelen,  2012. március 26. 20:09  

Hello nekem olyan kérdésem lenne hogy nővérem laptopját szeretném újra tenni de neki starter van ha leformázom a pendrivot és rá másolom a telepítő cd tartalmát vajon működni fog ? előre is köszönöm

Névtelen,  2012. június 2. 15:17  

Hali
Nekem olyan problémám lenne h megcsináltam ezzel a módszerrel a telepítést ,minden jó is csak amikor bedugtam azt a pendrive-ot a gépbe ,amit a telepítés során használtam, nem ismerte fel a gép.:S Mi lehet a baj? Hogy tudnám megjavítani a pendrive-ot?:D Előre is köszönöm.

Névtelen,  2012. augusztus 7. 21:13  

Üdv!

Lenne egy PC-m, amit szeretnék újratelepíteni. Win7 volt már rajta, legutóbb is USB-ről lett telepítve. A BIOS támogatja tehát az USB-s telepítést. DVD-ről nem boot-ol, tehát más lehetőség nincs, csak az USB. A BIOS-ban be is állítom, hogy az USB-ről boot-oljon, azonban hibaüzenetet ír ki: Disc read error. Többször próbáltam, próbálkozások között újraformázott pendrive-val. Mindig ugyanide jutok. A Windows-ból való telepítés egy jó megoldás lehetne, de már nem tölt be a Windows. Betöltéskor két lehetőséget ajánl:
1. Az indítási javítás indítása
2. A Windows normál módú indítása
Előbbi esetben, ha a javítás végig tölt, a betöltőképernyőnél egyszerűen lefagy. Van, hogy már a javítás közben fagy le.
Utóbbi esetben pedig vagy betölt egy kék-halált, és úgy fagy le, újraindulás nélkül, vagy sorozatosan újraindul egymás után a Win7 betöltése nélkül.
Csökkentett módú betöltést fel sem ajánl.
Valakinek erre valami ötlet??

Üdv.: Ny.

Unknown 2012. augusztus 25. 11:55  

Nekem mindig azt írja ki, hogy missing operation system.
Ez a bat fájl tartalma
:: I - pendrive
:: G - DVD
format I:
convert i: /fs:ntfs
MBRWiz /List

pause
:: pendrive label átállítása
G:\boot\bootsect /nt60 I:

A fájlokat kézzel másoltam a pendrivera.
Segítsen valaki. Ja a Windows 7 USB DVD Download Tool
program meg azt csinálja, hogy elkezdi formázni a pedrivet aztán aztmondja kezdjem újra mert nem sikerült neki felmásolni a fájlokat.
A win sem tud azonnal ntfs-re formázni. Teljes fat32 format után convertáltam NTFS-re.
Bármi ötlet esetleg?

Névtelen,  2012. szeptember 17. 0:53  

Van sokkal egyszerűbb!
http://download.cnet.com/Windows-7-USB-DVD-Download-Tool/3000-18513_4-10972600.html
Ezen a linken található egy progi.
Feltelepíted a gépre.
Kér egy irányt, egy logikai meghajtóról.
És egy célt kinevezel, ez lesz az USB.
Ő leformázza, és ahogy kell felrakja rá.
Teszteltem, működik!
Sok sikert!

Unknown 2012. október 23. 10:40  

Megakad a telepítés rögtön az elején, CDROM ot keres a netbookon. Nincs csatlakoztatva, ellenőrizze! Soha nem is volt... Ötlet?

Névtelen,  2012. október 24. 23:40  

sziasztok. egy kérdésem lenne:
windows xp oprendszer van a gépemen. pendrive-ra szeretnék bootolhato win 7-et, iso-bol.
Lehet? vagy csak win 7 oprendszeren?
Mert most megcsináltam, de nem bootol be róla a gép. viszont a telepités inditható róla.
A BIOS-ban usb-hdd-t jelöltem ki, de semmi.

előre is köszi a választ.

isohunter73,  2012. október 26. 22:40  

sziasztok.
van egy 16Gb-os Kingston DT G3 pendrive-om.
Próbáltam már többféle módszert, de mielőtt felirná a oprendszert, mindig megáll MBR hibával.
most akkor ezen a pendrive-on nem hozható létre master boot rekord?

Vagy mit kéne tennem, hogy bootolhato win 7-et varázsoljak rá?

Ja, és ha véletlenül sikerülne, a bootolhato win 7-et felirhatom XP oprendszeren?

mail-be is küldétel el a váaszt, légyszives! fontos lenne.
köszi.
caffepausa kukac freemail pont hu

Unknown 2012. december 15. 17:09  

Sziasztok.... elrontottam!
A selectpartition 1 részt egybe írtam, és nem tudok tovább lépni, és a penyó is használhatatlanná vált.
Valaki tudna erre megoldást? Hálás lennék

Névtelen,  2012. december 18. 1:45  

Róbert Farkas, 2012. december 15. 17:09

esetleg próbáld meg lelőni a programot, kitépni a usbslotból a pendrive-odat, visszarakni és formázni vagy egyéb ilyesmit... de hogyha kicsit több infót írnál, hogy mi történt, és mi a konkrét probléma, akkor lehet több segítséget kapnál :)

Névtelen,  2012. december 26. 23:17  

hy
win7 pendrive-ról felrakva, semmi gond, driverek felrakva, ujrainditásnál:
Bootmgr is missing.

nem reagál semmire, nem tudok belépni a bios-ba sem...
valakinek vmi ötlet???
köszi

Névtelen,  2013. január 4. 19:18  

Hy. Jó az általad írt cikk és sikerült megcsinálnom a boot pendrive-ot a progival, de az miért van, hogy a diskpart alkalmazás nem látja a pendrive-ot. Ugyanis elöszőr így akartam megcsinálni és list disk -nél csak a vinyót látja? Xp op rendszer, és másnál is előfordult.
Bocs de engem nem az érdekel, hogy sikerült megcsinálni, hanem az, hogy a Windowsba beépített alkalmazással miért nem? Köszönöm

Névtelen,  2013. január 10. 11:15  

Sziasztok! Légyszi valaki segítsen.
Ha teljesen új laptopról beszélünk, nincs rajta semmi csak freedos ami ha a pendrive-ot látja, amíg nincs rajta semmi, de ha a fent említett lépéseket végigcsinálom akkor már fel sem ismeri. Ötlet, vagy megoldás esetleg!

Unknown 2013. szeptember 18. 0:24  

kurvajót szórakoztam testvér! valami hasonló móka?

Unknown 2014. június 1. 2:00  

A diskpart nem látja a cserélhető lemezeket, csak a helyi lemezeket.

Megjegyzés küldése

Kapcsolat

In4Sane™ Blog © 2013 - http://i4s.hu

Ha kérdésed, problémád, vagy egyéb észrevételed akadna, akkor írj bátran oldalunk email címére, és amint tudunk válaszolunk.

Jelentkezés

Az i4s csapat folyamatosan várja vállalkozó kedvű BLOGGERek jelentkezését az oldal e-mail címén. Ha csak egy kicsit is érdekel a lehetőség, ne habozz, küldj nekünk üzenetet és mi tájékoztatunk a követelményekről és az egyéb részletekről.

i4s infó

Ha a főoldal nem működne, vagy egyéb háttérinformációkra vagy kíváncsi, látogasd meg Twitter csatornánkat az i4s Twitter linkre kattintva. Oldalunkat "lájkolhatod" Facebook-on, valamint "+-olhatod" a Google Plus-on is.
Az oldalon közölt screencastok, illetve videók megtekinthetőek az oldal YouTube csatornáján: i4s YouTube.
A közelgő fontos eseményekre az i4s naptárjából készülhetsz fel.

  © Webnolia - Blogger --> i4s.hu - In4Sane™ Blog © 2008-2015

Vissza a lap TETEJÉRE