HashTab - Ellenőrzőösszeg készítő

>> 2009. május 30.


A HashTab program segítségével megnézhetjük a fájljaink ellenőrzőösszegét. Ez akkor jöhet jól, mikor kétes eredetű egy program, és megszeretnénk vizsgálni a különböző hash függvények segítségével, hogy az-e. A program beépül a Windows Shell-jébe, így a helyi menüből is elérhetjük.

A program az alábbi operációs rendszereket támogatja: Windows NT, 2000, 2003, 2008, XP, Vista, 7. A program letöltése a fejlesztő oldaláról lehetséges: [link]
Ahhoz hogy elérjük a HashTab-et, menjünk az ellenőrizni kívánt fájlra, majd jobb-egér -> Tulajdonságok, és azon belül a File Hashes fülre.


(A program kezelőfelülete)

Erre a program automatikusan elkezdi kiszámolni a bejelölt hash függvények segítségével az ellenőrzőösszeget (ez a fájl méretétől függően több időbe is telhet), amit később összehasonlíthatunk a Hash Compare résznél egy másik ellenőrzőösszeggel.
Az alábbi hash függvényeket támogatja a program: MD2, MD4, MD5, CRC32, RIPEMD-128, RIPEMD-256, RIPEMD-320, SHA1, SHA-512, Tiger, Whirlpool, HAVAL.


(Többfajta hash függvény áll rendelkezésünkre)

A HashTab hivatalos honlapja

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Kapcsolat

In4Sane™ Blog © 2013 - http://i4s.hu

Ha kérdésed, problémád, vagy egyéb észrevételed akadna, akkor írj bátran oldalunk email címére, és amint tudunk válaszolunk.

Jelentkezés

Az i4s csapat folyamatosan várja vállalkozó kedvű BLOGGERek jelentkezését az oldal e-mail címén. Ha csak egy kicsit is érdekel a lehetőség, ne habozz, küldj nekünk üzenetet és mi tájékoztatunk a követelményekről és az egyéb részletekről.

i4s infó

Ha a főoldal nem működne, vagy egyéb háttérinformációkra vagy kíváncsi, látogasd meg Twitter csatornánkat az i4s Twitter linkre kattintva. Oldalunkat "lájkolhatod" Facebook-on, valamint "+-olhatod" a Google Plus-on is.
Az oldalon közölt screencastok, illetve videók megtekinthetőek az oldal YouTube csatornáján: i4s YouTube.
A közelgő fontos eseményekre az i4s naptárjából készülhetsz fel.

  © Webnolia - Blogger --> i4s.hu - In4Sane™ Blog © 2008-2015

Vissza a lap TETEJÉRE