Gladinet - Online fájlelérés Windowson

>> 2009. június 1.


Biztos vagyunk páran, akik rendelkeznek online tárhellyel. Ezek használatához szükséges egy böngésző is, amivel végretudjuk hajtani a kívánt műveleteket (feltöltés, letöltés). Ezt a Gladinet segítségével még egyszerűbbé tehetjük, mivel a program becsatolja nekünk a Windows Sajátgépbe az online tárhelyünket, mint egy sima meghajtót.

A program letöltése a hivatalos oldalon lehetséges, a Starter Edition ingyenesen használható: [link]
A program telepítése után lehetőség van egy jelszó megadására, amivel megvédhetjük a felhasználói fiókjainkat. Ha ezt megtettük, akkor a program főablakában tudjuk végrehajtani a különböző online tárhelyek becsatolását.


(A Gladinet főoldala)

A becsatolás elkezdéséhez kattintsunk a "Mount Disk Storage ..." lehetőségre a főablakban.


(Adjuk meg az adatokat a tárhelyhez)

A megnyíló ablakban tudjuk beállítani a Service Provider résznél hogy melyik online tárhelyszolgáltatón lévő fiókunkhoz kívánunk hozzáférni.

(A népszerű online-tárhelyek támogatva vannak)

Ha kiválasztottuk a fiók típusát, akkor már csak a felhasználónevünket és jelszavunkat kell megadni a programnak. Ha ezt elvégeztük akkor a program az általunk megadott meghajtóra létrehozza a felhasználói fiókhoz tartozó tárhelyet.

(A program által létrehozott meghajtó)

Így ha bármikor ide megyünk a Sajátgépben, akkor elérhetjük az online fiókjainkhoz tartozó tárhelyet, illetve újabbakat csatolhatunk fel a "Click to Mount" lehetőségekkel.

(Új fiók felvételére is lehetőség van)

(A tárhelyen található mappák)

Ha új fájlt szeretnénk feltölteni, illetve a tárhelyen lévő fájlok közül szeretnénk letölteni, akkor kiválóan működik a fogd-és-vidd módszer. Ilyenkor megjelenik egy ablak, jelezvén a feltöltést, majd ezt jóváhagyva a feltöltés automatikusan megindul. Pro verzió esetén lehetőség van a felöltések ütemezésére, illetve a háttérben való feltöltésre is.

(A feltöltés párbeszédablaka)

(A program tölti fel a fájlt)

Így talán már többen használnak online tárhelyet, hiszen a program segítségével a végletekig leegyszerűsödik ezek használata. Így bármikor, bárhonnan elérhetjük a fiókjainkat a böngésző segítsége nélkül. Ha valakinek kérdése merül fel, vagy elakadt, írja meg kommentben!

5 megjegyzés:

Névtelen,  2009. december 17. 11:55  

Ha skydrive-ot használok a Starterral akkor a gépre is letöltődik a a webtartalom vagy csak virtuálisan eléhetőséget biztosít?

Blue@X 2009. december 17. 17:17  

Lelehet tölteni a fájlokat, de alapból virtuálisan éred el, tehát nem tárolódik a gépen is.

Névtelen,  2009. december 17. 21:20  

Akkor nem lehet beállítani úgy mint a dropboxot, hogy a a gépen is tárolódjon, és szinkronban is legyen a tárhellyel?

Blue@X 2009. december 18. 14:25  

Szerintem azt is lehet, de az már biztos hogy a fizetős változat kiváltsága...

Névtelen,  2010. október 25. 15:23  

meg lehet csinálni hogy mindíg amikor bekapcsolod a gépet autómatikusan neked is meglegyenek a fájlok a gépen. a windows táska programmal. minden windowson fönn van. ha gladinet "z" meghajtón van akk be kell állítani hogy a "z" meghajtóval szinkonizálja.. és otti s van sok beállítás hogy mikor legyen a frissítés.. honnan törölhet és honnan nem.. (én még nem próbáltam online tárhelyen.. csak azt hogy ha a táskában átmódosítottam valamit akk az a kijelölt mappára is kihatott.. és ha a mappában módosítottam akk meg a táskában is olyna lett, de ez csak egy fajta beállítás)

Megjegyzés küldése

Kapcsolat

In4Sane™ Blog © 2013 - http://i4s.hu

Ha kérdésed, problémád, vagy egyéb észrevételed akadna, akkor írj bátran oldalunk email címére, és amint tudunk válaszolunk.

Jelentkezés

Az i4s csapat folyamatosan várja vállalkozó kedvű BLOGGERek jelentkezését az oldal e-mail címén. Ha csak egy kicsit is érdekel a lehetőség, ne habozz, küldj nekünk üzenetet és mi tájékoztatunk a követelményekről és az egyéb részletekről.

i4s infó

Ha a főoldal nem működne, vagy egyéb háttérinformációkra vagy kíváncsi, látogasd meg Twitter csatornánkat az i4s Twitter linkre kattintva. Oldalunkat "lájkolhatod" Facebook-on, valamint "+-olhatod" a Google Plus-on is.
Az oldalon közölt screencastok, illetve videók megtekinthetőek az oldal YouTube csatornáján: i4s YouTube.
A közelgő fontos eseményekre az i4s naptárjából készülhetsz fel.

  © Webnolia - Blogger --> i4s.hu - In4Sane™ Blog © 2008-2015

Vissza a lap TETEJÉRE