OffiSync BETA

>> 2009. május 22.


Az OffiSync nevű, jelenleg BETA állapot Office-ba beépülő modullal lehetőség nyílik a Microsoft Office 2003/2007 alatt szinkronizálni dokumentumainkat a Google Docs-al (Word, Excel, Powerpoint). Feltölthetjük a gépen készített dokumentumot a Google Docs-ba, illetve az ott tároltakat tudjuk szerkeszteni, megnyitni.

Az OffiSync rendszerkövetelménye a következő:
  • Windows XP, Vista vagy Windows 7
  • Microsoft .NET Framework 3.5
  • Legyen saját Google Docs hozzáférésünk (Google account)
  • Microsoft Office 2003/2007

A program letöltése a fejlesztők honlapjáról lehetséges: OffiSync letöltése
A program letöltése után telepítsük fel a letöltött fájlt. Ha ez megtörtént, akkor nyissuk meg a Word/Excel/Powerpoint programunkat, amihez az OffiSync hozzáad egy új fület.


(Az OffiSync fül Office 2007 alatt)

Első lépésben adjuk meg a Google Docs hozzáférésünket az OffiSync-nek az Accounts opciónál. Az OffiSync egyszerre több hozzáférést is tud kezelni.


(A hozzáféréshez szükséges egy felhasználónév, jelszó)

Ha megadtuk a felhasználónevünket és jelszavunkat, akkor már képesek vagyunk a Google Docs-ban tárolt adatok szerkesztésére megnyitására, illetve új fájl feltöltésére.
Az Open gombra kattintva tudjuk megnyitni a Google Docs tárhelyén tárolt állományainkat. Csak kattintsunk a megnyitni kívánt fájlra, majd Open. A felső részen található Accountnál van lehetőség másik felhasználóra váltani.


(A Google Docs-on található állományok)

Ha rengeteg állománnyal rendelkezünk, és hamar megszeretnénk találni, akkor a Search opcióra kattintva keresni tudunk a tárhelyen tárolt állományok között.


(A keresési opció megnyitásnál)

A dokumentumok mentéséhez kattintsunk a Save gombra. A megnyíló ablakban választhatjuk ki hogy melyik hozzáféréssel szeretnénk feltölteni a fájlt, milyen néven mentse a rendszer, illetve hogy kik kapnak hozzáférési jogokat a fájlokhoz.


(A feltöltés sem nehezebb mint a megnyitás)

Láthatjuk hogy egy igen hasznos, és egyszerű kiegészítést sikerült összehoznia a fejlesztőknek. A program használata során nem találkoztam hibával, így bárkinek tudom ajánlani, BETA állapota ellenére.

Ízelítő a programból:0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Kapcsolat

In4Sane™ Blog © 2013 - http://i4s.hu

Ha kérdésed, problémád, vagy egyéb észrevételed akadna, akkor írj bátran oldalunk email címére, és amint tudunk válaszolunk.

Jelentkezés

Az i4s csapat folyamatosan várja vállalkozó kedvű BLOGGERek jelentkezését az oldal e-mail címén. Ha csak egy kicsit is érdekel a lehetőség, ne habozz, küldj nekünk üzenetet és mi tájékoztatunk a követelményekről és az egyéb részletekről.

i4s infó

Ha a főoldal nem működne, vagy egyéb háttérinformációkra vagy kíváncsi, látogasd meg Twitter csatornánkat az i4s Twitter linkre kattintva. Oldalunkat "lájkolhatod" Facebook-on, valamint "+-olhatod" a Google Plus-on is.
Az oldalon közölt screencastok, illetve videók megtekinthetőek az oldal YouTube csatornáján: i4s YouTube.
A közelgő fontos eseményekre az i4s naptárjából készülhetsz fel.

  © Webnolia - Blogger --> i4s.hu - In4Sane™ Blog © 2008-2015

Vissza a lap TETEJÉRE