Windows 7 - Hogyan installáljuk kevés RAM-mal rendelkező gépre

>> 2009. szeptember 21.


A Windows 7 installálásához az egyik megkötés a megfelelő RAM mennyiség megléte, ami 512 MB. Ha ennél kevesebbel rendelkezünk, a telepítő leáll, és nem hajlandó feltelepülni a gépre. De mi van akkor. ha mi nem rendelkezünk ennyi RAM-mal, de installálni szeretnénk a Windows 7-t?

2 dolgot tehetünk: Beleteszünk a meglévő RAM mellé annyi RAM-ot, hogy elérjük a minimális 512 MB-os határt. Installálás után kivesszük a plusz RAM-ot, és örülünk. Ez első telepítéskor még megoldás, de mi van ha többször szeretnénk majd telepíteni a gépre a Windows 7-t? Ilyenkor más eszközhöz kell nyúlni, konkrétan módosítani kell a winsetup.dll fájlt, hogy 512 MB RAM-nál kevesebb memóriát tartalmazó gépre is feltelepüljön a Windows 7.

Ehhez kövessük az alábbi leírást:

1. Szerezzünk be egy HEX Editor alkalmazást: HxD letöltése

2. Csatlakoztassuk be a virtuális meghajtónkba a Windows 7 képfájlját

3. Másoljuk át a \sources\ mappából a winsetup.dll fájlt a merevlemezünkre.

4. A HxD feltelepítése után nyissuk meg azt rendszergazdai jogokkal, majd a Fájl -> Megnyitás menüpontra kattintva tallózzuk ki a kimásolt winsetup.dll fájlt

5. Keressük meg az alábbi hexadecimális értéket: 77 07 3D 78 01


A HxD felhasználói felülete

6. Ha megtaláltuk cseréljük le az alábbi értékre: E9 04 00 00 00

7. Másoljuk vissza a winsetup.dll fájlt, majd egy adathordozóra kiírva a módosított képfájlt, telepítsük fel azt a kívánt gépre.

A PowerISO program segítségével könnyen módosíthatjuk a virtuális képet, ahogy ezt a verzióválasztó képernyő megjelenítésénél tettük. Természetesen ajánlott több RAM-mal (1GB+) felszerelni a gépet, hiszen így sokkal zökkenőmentesebb lesz a Windows 7 futása, nem véletlen van benne a RAM korlát a telepítőben

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Kapcsolat

In4Sane™ Blog © 2013 - http://i4s.hu

Ha kérdésed, problémád, vagy egyéb észrevételed akadna, akkor írj bátran oldalunk email címére, és amint tudunk válaszolunk.

Jelentkezés

Az i4s csapat folyamatosan várja vállalkozó kedvű BLOGGERek jelentkezését az oldal e-mail címén. Ha csak egy kicsit is érdekel a lehetőség, ne habozz, küldj nekünk üzenetet és mi tájékoztatunk a követelményekről és az egyéb részletekről.

i4s infó

Ha a főoldal nem működne, vagy egyéb háttérinformációkra vagy kíváncsi, látogasd meg Twitter csatornánkat az i4s Twitter linkre kattintva. Oldalunkat "lájkolhatod" Facebook-on, valamint "+-olhatod" a Google Plus-on is.
Az oldalon közölt screencastok, illetve videók megtekinthetőek az oldal YouTube csatornáján: i4s YouTube.
A közelgő fontos eseményekre az i4s naptárjából készülhetsz fel.

  © Webnolia - Blogger --> i4s.hu - In4Sane™ Blog © 2008-2015

Vissza a lap TETEJÉRE