Microsoft Office - A webes változat mától tesztelhető

>> 2009. szeptember 18.


A Google Docs-hoz hasonlóan a Microsoft is elindította a webes Office szolgáltatásukat. Egyelőre még csak a kiválasztott teszterek tesztelhetik az Office Web Applications névre keresztelt webes irodai szoftvercsomagot, de a közeljövőben kezdődő nyilvános BETA keretein belül bárki kipróbálhatja majd.

Az Office Web Applications alatt jelenleg a Word, Excel, és a PowerPoint programot érhetjük el webes felületen. A Microsoft azoknak a felhasználóknak küldött meghívót az OWA teszteléséhez, akik rendszeresen használják a Windows Live SkyDrive ingyenes webtárhely szolgáltatását. A webes felületen elérhető programok nagyon hasonlóak a telepített Office alkalmazásokhoz, ezzel is megkönnyiti a Microsoft ezek kezelését. Természetesen a programok összes szolgáltatása nem elérhető, többek között a PowerPoint videószerkesztő funkciója sem. A Word programmal egyelőre csak dokumentumokat tudunk megjeleníteni, az Excel és PowerPoint programokkal viszont nincs ilyen megkötés. A későbbiekben mindenki számára elérhető lesz az OWA publikus BETA tesztje, aki értesítést szeretne erről kapni, az a Microsoftnál jelentkezhet. Ha elkészül a végleges OWA (2010), akkor különböző konstrukciókban lehet majd használni, illetve a reklámokkal megtámogatott verzió ingyenesen elérhető lesz az erre vágyok számára. Az OWA használatához csupán internetböngésző kell majd (IE 7/8, Firefox 3.5, Safari 4), de a mobil felhasználók számára is optimalizálják majd a megjelenést. A végleges OWA az Office 2010 megjelenésével együtt várható majd.


A PowerPoint megjelenítés közben


Az Excel webes alternatívája

Forrás: HWSW

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Kapcsolat

In4Sane™ Blog © 2013 - http://i4s.hu

Ha kérdésed, problémád, vagy egyéb észrevételed akadna, akkor írj bátran oldalunk email címére, és amint tudunk válaszolunk.

Jelentkezés

Az i4s csapat folyamatosan várja vállalkozó kedvű BLOGGERek jelentkezését az oldal e-mail címén. Ha csak egy kicsit is érdekel a lehetőség, ne habozz, küldj nekünk üzenetet és mi tájékoztatunk a követelményekről és az egyéb részletekről.

i4s infó

Ha a főoldal nem működne, vagy egyéb háttérinformációkra vagy kíváncsi, látogasd meg Twitter csatornánkat az i4s Twitter linkre kattintva. Oldalunkat "lájkolhatod" Facebook-on, valamint "+-olhatod" a Google Plus-on is.
Az oldalon közölt screencastok, illetve videók megtekinthetőek az oldal YouTube csatornáján: i4s YouTube.
A közelgő fontos eseményekre az i4s naptárjából készülhetsz fel.

  © Webnolia - Blogger --> i4s.hu - In4Sane™ Blog © 2008-2015

Vissza a lap TETEJÉRE