Megjelent a Windows 7

>> 2009. október 22.


A mai napon veszi kezdetét a Windows 7 hosszú hadjárata, mely során az XP használók váltásra való ösztönzése, illetve a Vista bukásának feledtetése lesz a feladata. Ez reméljük maradéktalanul sikerül neki, mert egy igen jóra sikerült rendszerrel állunk szemben. A magyar nyelvű változat premierje hivatalosan 31.-e lesz.

A Windows 7-el szembeni elvárások magasak, mivel az előd Vista nem mondható éppen egy sikerszériának. Az új 7-es talán az XP-t használók körét is meggyőzi a váltásról, hiszen megannyi újítása révén tartja a tempót a mai kor elvárásaival (multitouch, fejlettebb hardverkezelés). Az árak a következőképpen alakulnak OEM esetében: Windows 7 Home Premium 31 990 Ft , Windows 7 Professional 39 990 Ft, Windows 7 Ultimate 52 890 Ft. A dobozos változatok ennél magasabb áron lesznek elérhetőek, akit érdekel az olvasson utána, hiszen Magyarországon jellemzően az OEM-ek iránt van nagy kereslet.


Reméljük hogy az oldalon közétett és a jövőben megjelenő Windows 7-hez kapcsolódó tippek, trükkök, leírások sokak számára hasznosnak bizonyulnak. A cikkek eléréséhez használjátok a keresőt, vagy a kategóriáknál a Windows kategóriát válasszátok. Az oldalon közétett tesztek segítségével még jobb képet kaphattok a megjelenő Windows 7-ről, ami reméljük segít a váltáson gondolkodóknak. Természetesen az élet továbbra sem áll meg, hiszen hamarosan érkeznek a Windows következő verziójáról az információk, melyekről a jövőben is megpróbálunk minél jobb tájékoztatást nyújtani.

8 megjegyzés:

Névtelen,  2009. október 22. 0:30  

Na ezt is megértük, egy újabb op rendszer! :D

Az OEM változat telepíthetőségével mondhatni tisztában vagyok.

De a dobozos változatról nem igazán tudok e téren semmit! Nyilván azt is aktiválni kell telepítés után, de mégis mennyi gépre tehető fel? Számít e hogy telepítés aktiválás után, kicserélsz a gépeden valami fontosabb hardver elemet, pl: alaplap vagy cpu stb?

Imi

Blue@X 2009. október 22. 6:00  

A dobozos változat esetén nincs megkötés hogy hány gépre teszed fel, de egyszerre csak 1 gépen lehet aktivált. Az OEM esetében viszont egy gép a limit. Ha alaplapot cserélsz, akkor veheted a következőt...

Névtelen,  2009. október 22. 8:14  

Ez a legjobb op system ami eddig megjelent!
DJ.Sound

Névtelen,  2009. október 22. 12:28  

Blue@X
..Az OEM esetében viszont egy gép a limit. Ha alaplapot cserélsz, akkor veheted a következőt...

Ezt a PC World oldalán találtam:

Az OEM változat megvásárlására és használatára vonatkozó szabályok:

1. A végfelhasználó legálisan megveheti a bontatlan OEM Windows változatot hardver nélkül is, erre a licencszerződés feljogosítja. Ekkor ő maga válik "rendszerépítővé", és így a saját számítógépére feltelepítheti az OEM Windowst.

2. A feltelepített OEM Windows a számítógép (pontosabban az alaplap) részévé válik, másik számítógépre később nem telepíthető. Korlátozva van az automatikus internetes aktiválás: figyelik, hogy hányszor kerül aktiválásra a termék, és azt is, hogy milyen időközönként. Természetesen megfelelő indokkal a Windows telefonon keresztül továbbra is aktiválható marad.

3. Az alaplapcsere után a konfiguráció új számítógépnek számít, minden más hardverelem szabadon cserélhető. Meghibásodás esetén a garancia idején belül természetesen az OEM Windows is legális marad, és telefonon keresztül aktiválható.

4. Az OEM Windowshoz a Microsoft nem nyújt telefonos technikai segítségnyújtást.

Mivel ez egy OEM termék, amelyet aktiválás után már nem lehet másik gépre telepíteni, javasoljuk, hogy különösen figyelmesen telepítse a szoftvert, és utána várjon néhány napot az aktiválással. Győződjön meg arról, hogy minden rendben fut, és csak azután aktiválja a terméket!

Szóval nem kell újat venni, csak valószínű hogy telefonon kell aktiváltatni! :)

A dobozossal kapcsolatban:

De mi van akkor ha 1 másik gépre is fel teszed? Nem engedi aktiválni?
Mert érzékeli hogy ez a windows 7 már aktiválva van egy másik gépen!

Elötte " deaktiválni" kell hogy ha teszem azt veszel 1 teljesen új gépet, akkor arra ha felteszed engedélyezze megint az aktiválást?

Imi

Blue@X 2009. október 22. 14:45  

De azt vegyük hozzá, hogy ha alaplapcsere van, akkor megfelelő indokkal lehet csak aktiváltatni. És olyat nehéz mondani, de nem volt még tapasztalatom ezzel kapcsolatban.

A dobozosnál a Microsoft blogjáról tudok idézni: "You may uninstall the software and install it on another device for your use. You may not do so to share this license between devices."
Tehát első lépésben a már aktiváltat kell eltávolítani, és utána tudod másik gépen aktiválni.

Névtelen,  2009. október 22. 16:19  

"..Tehát első lépésben a már aktiváltat kell eltávolítani, és utána tudod másik gépen aktiválni."

Na de honnan tudja a Microsoft hogy az első gépről én eltávolítottam a windows 7 dobozos verzóját?
He?

Attól hogy mitom én le formatálom azt a hdd-t, attól még a Microsoft nincs tudatában hogy ez valójában meg történt, és engedélyezi az új gépen a telepítés után az aktiválást!

Vagy esetleg itt is mint az OEM esetében, ha új gépet vásárolsz, telefonon kell értesíteni a Microsoftot hogy el távolítottad a régi gépről a rendszert, legyen szíves engedni az új gépre telepített példány aktiválását engedélyezni?

Imi

Blue@X 2009. október 22. 16:33  

Valószínűleg a telefonos móka lesz alaplapcsere (vagy másik gépre) miatt. Így utánaolvasva a dobozos verziót használók írásainak, úgy látszik hogy alaplapcserénél szól, és hívni kell az ügyfélszolgálatot.

Megjegyzés küldése

Kapcsolat

In4Sane™ Blog © 2013 - http://i4s.hu

Ha kérdésed, problémád, vagy egyéb észrevételed akadna, akkor írj bátran oldalunk email címére, és amint tudunk válaszolunk.

Jelentkezés

Az i4s csapat folyamatosan várja vállalkozó kedvű BLOGGERek jelentkezését az oldal e-mail címén. Ha csak egy kicsit is érdekel a lehetőség, ne habozz, küldj nekünk üzenetet és mi tájékoztatunk a követelményekről és az egyéb részletekről.

i4s infó

Ha a főoldal nem működne, vagy egyéb háttérinformációkra vagy kíváncsi, látogasd meg Twitter csatornánkat az i4s Twitter linkre kattintva. Oldalunkat "lájkolhatod" Facebook-on, valamint "+-olhatod" a Google Plus-on is.
Az oldalon közölt screencastok, illetve videók megtekinthetőek az oldal YouTube csatornáján: i4s YouTube.
A közelgő fontos eseményekre az i4s naptárjából készülhetsz fel.

  © Webnolia - Blogger --> i4s.hu - In4Sane™ Blog © 2008-2015

Vissza a lap TETEJÉRE