BitLocker To Go Reader XP/Vista-ra

>> 2009. október 20.


A megjelenő Windows 7 egyik sajátos lehetősége volt a külső adattárolók titkosítása a Bitlocker To Go technológiával. Vista alatt is létezik a BitLocker, de ezzel nem lehet külső merevlemezeket titkosítani, illetve azok tartalmát olvasni. A Microsoft kiadott egy ingyenes alkalmazást, melynek segítségével XP/Vista rendszer alól is használhatjuk a Windows 7 alatt titkosított külső meghajtókat.

A BitLocker To Go technológia használatához eddig Windows 7 Ultimate/Enterprise kiadás kellett, így ezen rendszerek alatt titkosított külső eszközök csak és kizárólag ilyen rendszeren volt olvasható/módosítható, de ez a mai napon megváltozott. A Microsoft ingyenesen elérhetővé tett BitLocker To Go Reader-t, melynek segítségével XP/Vista rendszerek alatt olvashatjuk a titkosított eszközök tartalmát, de mint a neve is mutatja, csak olvashatjuk. Az olvasás feltétele hogy tudjuk a titkosított eszközhöz tartozó kulcsot, illetve maga az eszköz FAT fájlrendszerű legyen. Ha ezeknek eleget teszünk, akkor gond nélkül olvashatjuk a titkosított eszköz tartalmát XP/Vista rendszerek alatt.

Idézet a Microsoft oldaláról: "A cserélhető meghajtók BitLocker-védelmének neve BitLocker To Go. Ha egy BitLocker által védett cserélhető meghajtó zárolását Windows 7 rendszerű számítógépen próbálják feloldani, a rendszer automatikusan felismeri a meghajtót, és a felhasználónak vagy meg kell adnia hitelesítő adatait, vagy megfelelő beállítások esetén a feloldás automatikusan megtörténik. A Windows XP és Windows Vista rendszerű számítógépek nem ismerik fel automatikusan a cserélhető meghajtók BitLocker-védelmét. A BitLocker To Go olvasóval a felhasználók jelszó vagy helyreállítási jelszó (más néven helyreállítási kulcs) megadásával oldhatják fel a BitLocker által védett meghajtókat, és olvasási hozzáférést nyerhetnek az adatokhoz."

A BitLocker To Go titkosítása a mérések szerint nem befolyásolja a külső adattároló írási/olvasási sebességét.

BitLocker To Go Reader letöltése

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Kapcsolat

In4Sane™ Blog © 2013 - http://i4s.hu

Ha kérdésed, problémád, vagy egyéb észrevételed akadna, akkor írj bátran oldalunk email címére, és amint tudunk válaszolunk.

Jelentkezés

Az i4s csapat folyamatosan várja vállalkozó kedvű BLOGGERek jelentkezését az oldal e-mail címén. Ha csak egy kicsit is érdekel a lehetőség, ne habozz, küldj nekünk üzenetet és mi tájékoztatunk a követelményekről és az egyéb részletekről.

i4s infó

Ha a főoldal nem működne, vagy egyéb háttérinformációkra vagy kíváncsi, látogasd meg Twitter csatornánkat az i4s Twitter linkre kattintva. Oldalunkat "lájkolhatod" Facebook-on, valamint "+-olhatod" a Google Plus-on is.
Az oldalon közölt screencastok, illetve videók megtekinthetőek az oldal YouTube csatornáján: i4s YouTube.
A közelgő fontos eseményekre az i4s naptárjából készülhetsz fel.

  © Webnolia - Blogger --> i4s.hu - In4Sane™ Blog © 2008-2015

Vissza a lap TETEJÉRE