Pale Moon - Firefox Windows-ra optimalizálva

>> 2009. október 26.


Az egyik legnépszerűbb böngésző a Mozilla által készített Firefox. Sikere köszönhető a teljeskörű testreszabhatóságnak a kiegészítések segítségével, illetve a fokozott biztonságnak. A sebessége a rivális böngészőktől manapság elmarad (Safari, Chrome), de a Pale Moon projekt ezen hivatott segíteni.

A Pale Moon projekt a Firefox felgyorsítását tűzte ki célul maga elé. Ezt úgy próbálják megvalósítani, hogy kifejezetten a Windows-ra és az újabb processzorokra optimalizálják a Firefoxot, illetve néhány funkció letiltásra került. Maga a Pale Moon a Firefoxot használja alapnak, viszont funkcionalitásában és sebességében eltér attól. Átlagosan a böngésző 25%-al gyorsabb az alap Firefoxhoz képest, a részletes eredmények itt tekinthetőek meg: [link]. Nézzük akkor hát mi is maradt meg, és mi került letiltásra.


A felhasználói felülete megegyezik az alap Firefox-szal

Funkciók:

 • Speciálisan a mai processzorokra van optimalizálva. Ennek hátránya, hogy a régebbi rendszereken nem fut a böngésző. A támogatott processzorok listája itt érhető el: [link]
 • Támogatja az SVG és Canvas vektorgrafikus képeket
 • Az összes Firefoxhoz készült kiegészítést és témát támogatja
 • CSS Downloadable Font támogatása
 • 100% Firefox forrású! Ez azt jelenti, hogy megkapjuk a Firefox böngésző stabilitását és megbízhatóságát, a beállítások és a funkciók széles skáláját
 • A szkriptek futtatása és a renderelési folyamat alatt jelentős sebességnövekedés mutatható ki az alap Firefoxhoz képest.
 • Kicsivel kevesebb memóriát igényel az alap Firefoxhoz képest, mivel funkciók kerültek letiltásra

Amik letiltásra kerültek:

 • ActiveX és ActiveX szkriptek - Az ActiveX-t speciálisan a Microsoft Internet Explorer használja, és natívan a Firefox ezt nem támogatja, így letiltásra került. Mivel ezeket nem jeleníti meg a Pale Moon, így jelenetős biztonsági és sebességbeli előnyhöz jut az alap Firefoxhoz képest.
 • Kisegítő lehetőségek - A sebességre optimalizált böngészők esetén ezek letiltásra kerülnek, így Pale Moon alatt is.
 • Szülői felügyelet
 • Az automatikus vírusellenőrzés a letöltések esetében letiltásra került.

A böngésző rendszerigénye:

 • Windows 98/Me/2000/XP/Vista/7, 32/64bit (natív 64bites Pale Moon nincs, de tökéletesen fut a 32bites verzió 64bites alatt)
 • 7. generációs vagy későbbi processzorok SSE2 támogatással. Athlon XP processzoron nem fut a Pale Moon! A támogatott processzorok listája itt érhető el: [link]
 • 64 MB RAM (128 MB vagy több az ajánlott)
 • 35 MB szabad hely

A Pale Moon 3.5.2 letöltése
A Pale Moon projekt hivatalos oldala

2 megjegyzés:

Névtelen,  2009. október 26. 14:23  

A böngésző nyelvét nem lehet átállítani magyarra?

Blue@X 2009. október 26. 14:58  

Nekem nem sikerült átállítanom magyarra sajnos.

Megjegyzés küldése

Kapcsolat

In4Sane™ Blog © 2013 - http://i4s.hu

Ha kérdésed, problémád, vagy egyéb észrevételed akadna, akkor írj bátran oldalunk email címére, és amint tudunk válaszolunk.

Jelentkezés

Az i4s csapat folyamatosan várja vállalkozó kedvű BLOGGERek jelentkezését az oldal e-mail címén. Ha csak egy kicsit is érdekel a lehetőség, ne habozz, küldj nekünk üzenetet és mi tájékoztatunk a követelményekről és az egyéb részletekről.

i4s infó

Ha a főoldal nem működne, vagy egyéb háttérinformációkra vagy kíváncsi, látogasd meg Twitter csatornánkat az i4s Twitter linkre kattintva. Oldalunkat "lájkolhatod" Facebook-on, valamint "+-olhatod" a Google Plus-on is.
Az oldalon közölt screencastok, illetve videók megtekinthetőek az oldal YouTube csatornáján: i4s YouTube.
A közelgő fontos eseményekre az i4s naptárjából készülhetsz fel.

  © Webnolia - Blogger --> i4s.hu - In4Sane™ Blog © 2008-2015

Vissza a lap TETEJÉRE