Pale Moon - Firefox Windows-ra optimalizálva

>> 2009. október 26.


Az egyik legnépszerűbb böngésző a Mozilla által készített Firefox. Sikere köszönhető a teljeskörű testreszabhatóságnak a kiegészítések segítségével, illetve a fokozott biztonságnak. A sebessége a rivális böngészőktől manapság elmarad (Safari, Chrome), de a Pale Moon projekt ezen hivatott segíteni.

A Pale Moon projekt a Firefox felgyorsítását tűzte ki célul maga elé. Ezt úgy próbálják megvalósítani, hogy kifejezetten a Windows-ra és az újabb processzorokra optimalizálják a Firefoxot, illetve néhány funkció letiltásra került. Maga a Pale Moon a Firefoxot használja alapnak, viszont funkcionalitásában és sebességében eltér attól. Átlagosan a böngésző 25%-al gyorsabb az alap Firefoxhoz képest, a részletes eredmények itt tekinthetőek meg: [link]. Nézzük akkor hát mi is maradt meg, és mi került letiltásra.


A felhasználói felülete megegyezik az alap Firefox-szal

Funkciók:

  • Speciálisan a mai processzorokra van optimalizálva. Ennek hátránya, hogy a régebbi rendszereken nem fut a böngésző. A támogatott processzorok listája itt érhető el: [link]
  • Támogatja az SVG és Canvas vektorgrafikus képeket
  • Az összes Firefoxhoz készült kiegészítést és témát támogatja
  • CSS Downloadable Font támogatása
  • 100% Firefox forrású! Ez azt jelenti, hogy megkapjuk a Firefox böngésző stabilitását és megbízhatóságát, a beállítások és a funkciók széles skáláját
  • A szkriptek futtatása és a renderelési folyamat alatt jelentős sebességnövekedés mutatható ki az alap Firefoxhoz képest.
  • Kicsivel kevesebb memóriát igényel az alap Firefoxhoz képest, mivel funkciók kerültek letiltásra

Amik letiltásra kerültek:

  • ActiveX és ActiveX szkriptek - Az ActiveX-t speciálisan a Microsoft Internet Explorer használja, és natívan a Firefox ezt nem támogatja, így letiltásra került. Mivel ezeket nem jeleníti meg a Pale Moon, így jelenetős biztonsági és sebességbeli előnyhöz jut az alap Firefoxhoz képest.
  • Kisegítő lehetőségek - A sebességre optimalizált böngészők esetén ezek letiltásra kerülnek, így Pale Moon alatt is.
  • Szülői felügyelet
  • Az automatikus vírusellenőrzés a letöltések esetében letiltásra került.

A böngésző rendszerigénye:

  • Windows 98/Me/2000/XP/Vista/7, 32/64bit (natív 64bites Pale Moon nincs, de tökéletesen fut a 32bites verzió 64bites alatt)
  • 7. generációs vagy későbbi processzorok SSE2 támogatással. Athlon XP processzoron nem fut a Pale Moon! A támogatott processzorok listája itt érhető el: [link]
  • 64 MB RAM (128 MB vagy több az ajánlott)
  • 35 MB szabad hely

A Pale Moon 3.5.2 letöltése
A Pale Moon projekt hivatalos oldala

3 megjegyzés:

Névtelen,  2009. október 26. 14:23  

A böngésző nyelvét nem lehet átállítani magyarra?

Blue@X 2009. október 26. 14:58  

Nekem nem sikerült átállítanom magyarra sajnos.

Névtelen,  2022. november 14. 8:38  

Games at Betmaster 토토사이트 Casino are delivered by the likes of Microgaming, NetEnt and Play’n GO. Their number of games will meet the needs of even essentially the most demanding of gamers. Hundreds of slots are accompanied by desk, reside dealer and progressive slot titles. Bitcoin is quickly as} again accepted, along with other in style cost strategies.

Megjegyzés küldése

Kapcsolat

In4Sane™ Blog © 2013 - http://i4s.hu

Ha kérdésed, problémád, vagy egyéb észrevételed akadna, akkor írj bátran oldalunk email címére, és amint tudunk válaszolunk.

Jelentkezés

Az i4s csapat folyamatosan várja vállalkozó kedvű BLOGGERek jelentkezését az oldal e-mail címén. Ha csak egy kicsit is érdekel a lehetőség, ne habozz, küldj nekünk üzenetet és mi tájékoztatunk a követelményekről és az egyéb részletekről.

i4s infó

Ha a főoldal nem működne, vagy egyéb háttérinformációkra vagy kíváncsi, látogasd meg Twitter csatornánkat az i4s Twitter linkre kattintva. Oldalunkat "lájkolhatod" Facebook-on, valamint "+-olhatod" a Google Plus-on is.
Az oldalon közölt screencastok, illetve videók megtekinthetőek az oldal YouTube csatornáján: i4s YouTube.
A közelgő fontos eseményekre az i4s naptárjából készülhetsz fel.

  © Webnolia - Blogger --> i4s.hu - In4Sane™ Blog © 2008-2015

Vissza a lap TETEJÉRE