Windows 7 - Kész az XP mód

>> 2009. október 2.


A Microsoft Windows 7 Team blogján közölte, hogy a fejlesztéssel végeztek, és RTM (Release To Manufacturing -> Gyártásra kész) stádiumba került a Windows 7-re szánt XP mód. A letöltéssel viszont még várni kell a Windows 7 hivatalos premierjéig, október 22.-ig.

A Windows Team blogján olvasható a bejelentés, mely értelmében az XP mód kész, már csak az október 22. Windows 7 megjelenésére vár. Ha eljön a megjelenés napja, akkor Microsoft letöltőközpontjából juthatnak hozzá az erre jogosultak.


Az XP mód működés közben

Az XP módhoz ingyenesen lehet hozzájutni (viszont teljes értékű licencet kapunk hozzá), futtatáshoz egy virtualizációt támogató processzor, a Microsoft saját fejlesztésű virtuális gépe, a Virtual PC, illetve Windows 7 Ultimate vagy Enterprise kiadás kell. Természetesen az XP mód nem a játékosok számára készült, hanem azon felhasználók szűk rétegének (jellemzően vállalati környezet), akik még olyan alkalmazásokat használnak, amelyhez Windows XP megléte szükséges. Ezzel is megpróbálja a Microsoft még inkább a Windows 7-re való váltásra ösztönözni a vállalati szegmenst, ami a Vistaval nem sikerült. Az egyéb virtualizációs megoldásoktól eltérően itt az XP alkalmazások a Start menüből indulnak, nem szükséges a virtualizált gép elindítása.
Hogy képes-e a processzorod a virtualizációra, arról itt szerezhetsz bővebb információt:
[Windows 7 XP mód - Támogatott CPU-k UPDATE!]

Hivatalos bejelentés: [Windows Team Blog]

3 megjegyzés:

Andris,  2009. október 3. 20:35  

Van egy nem túl új, de nagyon jó Gigabyte 945P-DS4 rev 3.3 alaplapom és hozzá egy E6400-as proci (a lista szerint támogatott). A 32bites Win7 RC Build 7100-ast használom.

Nemrég frissítettem az alaplap BIOS-át a nyáron megjelent legfrissebb verzióra, és láss csodát, a BIOS Setup-ban megjelent a "Virtualization" opció (frissítés előtt még nem volt). Enabled..

A "securable.exe" progi is mindezt szép nagy zöld betűs "Locked On" felirattal "díjazta" a Hardware Virtualization résznél.
A rákattintva kapott leírás alapján, ha jól értelmezem, ez azt jelenti, hogy bár a hardver támogatja, de ugyanakkor le van zárva...?
Ismétlem, a BIOS-ban engedélyezve van és semmilyen m VM rendszer nincs telepítve.

Nem egészen értem, hogy ez most mit jelent.
Talán azt, hogy a Win7 RC változata nem képes rá, de a végleges Win7-en már fog működni?
Vagy itt teljesen másról van szó? És ha igen, akkor légyszíves, homályosítson fel valaki...

Blue@X 2009. október 4. 8:59  

Ez azt jelenti, hogy képes a CPU-d a virtualizációra, és engedélyezve van, tehát működni fog Windows alatt.

Andris,  2009. október 4. 9:09  

Köszi.
Csak kicsit bonyolultan volt megfogalmazva az angol szöveg...

Megjegyzés küldése

Kapcsolat

In4Sane™ Blog © 2013 - http://i4s.hu

Ha kérdésed, problémád, vagy egyéb észrevételed akadna, akkor írj bátran oldalunk email címére, és amint tudunk válaszolunk.

Jelentkezés

Az i4s csapat folyamatosan várja vállalkozó kedvű BLOGGERek jelentkezését az oldal e-mail címén. Ha csak egy kicsit is érdekel a lehetőség, ne habozz, küldj nekünk üzenetet és mi tájékoztatunk a követelményekről és az egyéb részletekről.

i4s infó

Ha a főoldal nem működne, vagy egyéb háttérinformációkra vagy kíváncsi, látogasd meg Twitter csatornánkat az i4s Twitter linkre kattintva. Oldalunkat "lájkolhatod" Facebook-on, valamint "+-olhatod" a Google Plus-on is.
Az oldalon közölt screencastok, illetve videók megtekinthetőek az oldal YouTube csatornáján: i4s YouTube.
A közelgő fontos eseményekre az i4s naptárjából készülhetsz fel.

  © Webnolia - Blogger --> i4s.hu - In4Sane™ Blog © 2008-2015

Vissza a lap TETEJÉRE