Windows 7 - DVD-készítő

>> 2009. október 5.


A Windows 7 megörökölte a Vista-ból megismert DVD-készítő alkalmazást, amelynek segítségével könnyen archiválhatjuk filmjeinket illetve zenéinket DVD lemezre. Aki kíváncsi a beépített DVD-készítőre, az a tovább gomb megnyomásával többet megtudhat a működéséről.

Az interneten számtalan ingyenes, illetve fizetős dvd-író alkalmazás található meg, amelyek tudásban felülmúlják a Windows 7 beépített DVD-készítőjét. Ezt majd te is alátámaszthatod, ha végigolvasod ezt a rövid ismertetőt. Nézzük meg hogy alapértelmezetten milyen harci eszközt kapunk a kezünkbe, hiszen a Microsoft célja nem ezen programok felülmúlása volt, hanem egy mindenki számára könnyen kezelhető alkalmazás létrehozása, ami szerintem tökéletesen sikerült.
A programot a legkönnyebben úgy érhetjük el, hogyha a Start menüben található keresőbe beírjuk a DVD szót, majd a találati listából kiválasztjuk a Windows DVD-készítő alkalmazást. Ha először indítjuk a DVD-készítő alkalmazást, akkor a megjelenő ablakban tájékozódhatunk a program tudásáról, amelyből kiderül, hogy filmek és zenék DVD-re való mentésére szolgál a program.


Továbblépve adhatjuk meg a programnak azon médiafájlokat, melyeket DVD-re szeretnénk menteni. A Fájlok másolása gombra kattintva tudjuk kitallózni a médiafájlokat, a mellette lévő Fájlok eltávolításával értelemszerűen a már hozzáadott anyagot törölhetjük a listából. A felfele, illetve lefele nyílak segítségével állíthatjuk be a lejátszási listát, ez inkább zeneszámok esetén fontos, hiszen így kedvünk szerint követhetik egymást a zenefájlok. A DVD író résznél válasszuk ki a használni kívánt író betűjelét, alul pedig a DVD-nek szánt címkét adjuk meg (ez jelenik meg majd a lemez behelyezésekor a DVD lemez azonosítójának). Ha még nem szeretnénk kiírni, akkor lehetőség van a Fájl gombra kattintva elmenteni az eddig művelteket, hogy egy későbbi alkalommal visszatérhessünk rá.


A médiafájlok információt a főablakban láthatjuk, tekintettel azok hosszára, és előnézeti képére. Hogy megadjuk a DVD lemezre vonatkozó alapvető beállításokat, klikkeljünk a Beállítás feliratra, amelynek hatására megnyílik a beállítási ablak.


A DVD-Video fülön értelemszerűen a videókra vonatkozó beállítások módosíthatóak. Készíthetünk a DVD-hez menüt is, amit a későbbiekben konfigurálhatunk. A megjelenítő készülők arányát (pl: szélesvásznú TV), a videó szabványát (PAL - NTSC), illetve a lemezre való írás sebességét is állíthatjuk itt. A kompatibilitás fül segítségével állíthatjuk be a videoszűrőket, hogy elkerüljük az esetleges hibákat a lejátszó eszközön.


Ha beállítottuk a kívánt dolgokat, és már fájlokat sem szeretnénk hozzáadni a DVD lemezhez, akkor kattintsunk a Tovább gombra, hogy testreszabhassuk a DVD menüjét. Különböző előre definiált menüstílusok közül válogathatunk, amelyet a Minta gombra kattintva meg is tekinthetünk azonnal, mintha a lejátszóban lenne. A menüre vonatkozóan beállíthatjuk annak szövegét, betűstílusát, illetve előre definiált zenét és videót is játszhatunk le benne. Ha végeztünk ezzel is, akkor már csak a DVD-re való írás van hátra, amit az Írás gombra kattintva kezdhetünk meg.


Ezután már csak várjuk ki míg megírja a lemezt az alkalmazás, majd játsszuk le a kívánt eszközön azt. Látszik hogy a program nem próbál meg konkurenciát állítani a népszerű alkalmazásoknak, de egyszerűsége miatt hasznos lehet mindazok számára, akik médiafájljaikat szeretnék lemezre menteni.

8 megjegyzés:

Névtelen,  2011. március 18. 16:41  

nekem amikor már írja, kiírja hogy konvertálási hiba.. és nem engedi,hogy megírjam. mi a teendő?

Névtelen,  2012. január 22. 0:01  

nekem amikor már írja, kiírja hogy konvertálási hiba.. és nem engedi,hogy megírjam. mi a teendő? ezt olvastam már korábbi bejegyzésben, de nekem is ez a gondom!

Névtelen,  2012. január 26. 6:16  

az atmeneti konyvtar nem elerheto ezt irja ki mi a tehendo???

Névtelen,  2012. október 19. 7:58  

A VISTA ugyanezt a progit használja és sok kifogástalan DVD-t készítettem vele. A WIN7-en a "Jelenetek" ablakokba nem hajlandó semmit berakni, azok feketén tátonganak. Sehol nem találok erre a beállításra magyarázatot.

Névtelen,  2012. november 24. 21:23  

azt írja ki hogy hiba a projekt szinkronizálása közben! mi lehet a hiba??

Névtelen,  2012. december 3. 21:42  

Nálam mikor a videofájlokat hozzáadom, és tovább lépnék a menü készítéshez, rögtön kilép a program a "Windows DVD-készítő működése leállt" szöveggel.
Van vmi ötlet? Előre is köszi

Névtelen,  2012. december 9. 17:35  

Nekem eddig tökéletesen működöt de most sehol nem találom a gépen egyszerűen felszívódott :-(

Névtelen,  2013. augusztus 28. 15:48  

Nekem is azt írja ki, hogy hiba a projekt szinkronizálása közben!! Hol lehet ezekre választ kapni?

Megjegyzés küldése

Kapcsolat

In4Sane™ Blog © 2013 - http://i4s.hu

Ha kérdésed, problémád, vagy egyéb észrevételed akadna, akkor írj bátran oldalunk email címére, és amint tudunk válaszolunk.

Jelentkezés

Az i4s csapat folyamatosan várja vállalkozó kedvű BLOGGERek jelentkezését az oldal e-mail címén. Ha csak egy kicsit is érdekel a lehetőség, ne habozz, küldj nekünk üzenetet és mi tájékoztatunk a követelményekről és az egyéb részletekről.

i4s infó

Ha a főoldal nem működne, vagy egyéb háttérinformációkra vagy kíváncsi, látogasd meg Twitter csatornánkat az i4s Twitter linkre kattintva. Oldalunkat "lájkolhatod" Facebook-on, valamint "+-olhatod" a Google Plus-on is.
Az oldalon közölt screencastok, illetve videók megtekinthetőek az oldal YouTube csatornáján: i4s YouTube.
A közelgő fontos eseményekre az i4s naptárjából készülhetsz fel.

  © Webnolia - Blogger --> i4s.hu - In4Sane™ Blog © 2008-2015

Vissza a lap TETEJÉRE