Paint .NET 3.5 - Az alap Paint újratöltve

>> 2009. november 8.


Számos képmanipuláló program érhető el az internetről, ezek között akad ingyenes (GIMP), illetve fizetős (PhotoShop) is. Mindegyik inkább a profiknak készült, hiszen számos beállítási lehetőségével az elkészülni kívánt képnek csak a képzelet szabhat határt. Azonban van egy ingyenes alkalmazás, mely az amatőr célcsoportot célozza meg.

A Windows 7 alatt is elérhető egy fapados képszerkesztő program, névszerint a továbbfejlesztett Paint, amelyről már korábban írtuk az oldalon: [LINK]. Az új Paint segítségével is képesek vagyunk már új dolgok véghezviteléhez, amik még a Windows 7 előtti időkben nem voltak lehetségesek.


A beépített Paint...

Azonban még itt sincs akkorra tárháza a manipulálási lehetőségeknek, mint az ingyenesen elérhető Paint .NET 3.5-nek. Segítségével a népszerűbb és professzionálisabb PhotoShop alap funkciói kivitelezhetőek vele. Itt is van klónozási, intelligens kijelölési lehetőség, rétegek kezelése, effektek alkalmazása a képre, ami később akár beépülő pluginek-kel is tovább bővíthető, és még egyéb testreszabási finomságok. A felhasználói felülete igen egyszerűre, de annál kezelhetőbbre sikerült. A fejlesztők állítása szerint ez a leggyorsabb elérhető képmanipuláló program, így akár a netbook-on is élvezhető sebességgel manipulálhatjuk a képeinket. A frissítéseket automatikusan leszedi a program, és magyar nyelvi fájl használatával a program felhasználói felülete teljesen magyarosítható.


... és a kicsit megtuningolt Paint .NET 3.5

A program nevéből már könnyen rájöhetünk, hogy egy .NET-es környezetben megírt alkalmazásról beszélünk, így a .NET 3.5-ös keretrendszer feltelepítése kötelező ahhoz, hogy használjuk a programot. Az ajánlott rendszerigény a következő:

- Operációs rendszer: Windows 7 (ajánlott), de Windows XP SP2 és Windows Vista rendszereken is fut
- .NET Framework 3.5 SP1 (a Windows 7 alapértelmezetten tartalmazza)
- 512 MB RAM
- 1024 x 768 képernyőfelbontás
- 200+ MB szabad hely

De azért azt tudni illik, hogy egy profi kezében az egyszerű Paint is tökéletes eszköz, amit az alábbi videó is tökéletesen bizonyít:


A program használatához nem kell különösebb szakértelem, de ha valaki elakadna, akkor a Paint .NET fórumán segítő kezet fog kapni.

A Paint .NET 3.5 letöltése
A mindig aktuális nyelvi fájl beszerzése

5 megjegyzés:

Blue@X 2009. november 8. 20:27  

A 3.31-es verzióhoz készült nyelvi fájl tökéletesen megy a 3.5-s verzió alatt.

Névtelen,  2009. november 30. 23:53  

Hol lehet beszerezni ezt a párducos képet? :)

Blue@X 2009. december 1. 6:46  

Tessék: http://lh5.ggpht.com/_4yzXHE6sOHc/SxStdm3imfI/AAAAAAAAB8I/J0zsMYZfHl4/leopard-.jpg

Névtelen,  2009. december 1. 9:08  

Köszönöm. Feldobtam a Paint.NET-et is, tényleg faintos kis program.

Névtelen,  2017. április 20. 23:56  

Win10 -re is letölthető?
Köszönöm előre is..

Megjegyzés küldése

Kapcsolat

In4Sane™ Blog © 2013 - http://i4s.hu

Ha kérdésed, problémád, vagy egyéb észrevételed akadna, akkor írj bátran oldalunk email címére, és amint tudunk válaszolunk.

Jelentkezés

Az i4s csapat folyamatosan várja vállalkozó kedvű BLOGGERek jelentkezését az oldal e-mail címén. Ha csak egy kicsit is érdekel a lehetőség, ne habozz, küldj nekünk üzenetet és mi tájékoztatunk a követelményekről és az egyéb részletekről.

i4s infó

Ha a főoldal nem működne, vagy egyéb háttérinformációkra vagy kíváncsi, látogasd meg Twitter csatornánkat az i4s Twitter linkre kattintva. Oldalunkat "lájkolhatod" Facebook-on, valamint "+-olhatod" a Google Plus-on is.
Az oldalon közölt screencastok, illetve videók megtekinthetőek az oldal YouTube csatornáján: i4s YouTube.
A közelgő fontos eseményekre az i4s naptárjából készülhetsz fel.

  © Webnolia - Blogger --> i4s.hu - In4Sane™ Blog © 2008-2015

Vissza a lap TETEJÉRE