Windows 7 - Tálcán megjelenő gomb szélességének módosítása

>> 2009. november 9.


Ha egy programot megnyitunk, akkor annak az alkalmazásnak a gombja megjelenik a tálcán. Ezeknek a gomboknak a szélessége függ a tálca méretétől (hossz), de egy apró módosítással mi magunk adhatjuk meg ennek a gombnak a minimális méretét Windows 7 rendszer alatt.

Fontos feltétel, hogy a Tálca tulajdonságánál (Tálcára jobb-egér -> Tulajdonságok) a Tálcagombokra vonatkozó beállítás vagy a "Soha nincs összevonás" vagy az "Összevonás, ha a tálca megtelt" értéken legyen. Nézzük akkor hát mit is kell módosítanunk.

A régi Tálcagomb...

1. Nyissuk meg a regisztrációs adatbázis szerkesztőjét: Futtatás (Winjel + R) majd írjuk be a regedit szót

2. Tallózzuk ki az alábbi helyet:
HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop\WindowMetrics

3. Hozzunk létre egy karakterlánc típusú kulcsot MinWidth néven. A létrehozáshoz kattintsunk a kitallózott helyen jobb-egérrel, majd Új -> Karakterlánc


4. Módosítsuk a MinWidth értéket tetszőlegesen (hogy olyan legyen mint az alul lévő képen, ahhoz 256-os érték kell)

5. Mentsük el a változtatást, lépjünk ki a szerkesztőből, majd jelentkezzünk ki a rendszerből (vagy indítsuk újra)

6. Élvezzük az új tálcát


... és az új King Size méretű Tálcagomb


Ha mégse nyerte el a tetszésünket a módosítás, akkor csak töröljük ki a létrehozott kulcsot a regisztrációs adatbázisból a 2. pontban említett helyről a 3. pontban megnevezett kulcsot.

2 megjegyzés:

Névtelen,  2009. november 10. 19:25  

Szia!

Szeretnélek megkérni arra, hogy a bejegyzéseidhez legyen "Nyomtatási nézet".

A számomra fontosabb bejegyzéseidet általában lementem magamnak .doc fájlba és egyszerűbb lenne nyomtatási nézetben bemásolnom a dokumentumba.

Köszi!

Várom válaszod!

Blue@X 2009. november 10. 21:06  

Az oldalon hamarosan fejlesztések várhatóak, így külsőleg és belsőleg is megújul az oldal (az írások témája a régi marad). Az általad említett "Nyomtatási nézet" felkerült a "listánkra", így a közeljövőben várható ennek a megjelenése...

Megjegyzés küldése

Kapcsolat

In4Sane™ Blog © 2013 - http://i4s.hu

Ha kérdésed, problémád, vagy egyéb észrevételed akadna, akkor írj bátran oldalunk email címére, és amint tudunk válaszolunk.

Jelentkezés

Az i4s csapat folyamatosan várja vállalkozó kedvű BLOGGERek jelentkezését az oldal e-mail címén. Ha csak egy kicsit is érdekel a lehetőség, ne habozz, küldj nekünk üzenetet és mi tájékoztatunk a követelményekről és az egyéb részletekről.

i4s infó

Ha a főoldal nem működne, vagy egyéb háttérinformációkra vagy kíváncsi, látogasd meg Twitter csatornánkat az i4s Twitter linkre kattintva. Oldalunkat "lájkolhatod" Facebook-on, valamint "+-olhatod" a Google Plus-on is.
Az oldalon közölt screencastok, illetve videók megtekinthetőek az oldal YouTube csatornáján: i4s YouTube.
A közelgő fontos eseményekre az i4s naptárjából készülhetsz fel.

  © Webnolia - Blogger --> i4s.hu - In4Sane™ Blog © 2008-2015

Vissza a lap TETEJÉRE