Microsoft Security Essentials - teszt és összehasonlítás a konkurenciával

>> 2009. december 2.


Akármennyire is meglepő, de a Microsoft nemrégiben bemutatott ingyenes biztonsági csomagja könnyedén felveszi a versenyt a fizetős versenyzőkkel, sőt némelyiket maga mögé is utasítja, ha az általános vírusészlelést és a heurisztikus keresést vizsgáljuk.


Az AV-Comparatives weboldal által végzett felmérésben a Microsoft Security Essentials (mostantól csak MSE) 1.0-ás verziója 10 riválist utasított maga mögé heurisztikus keresés kategóriában.

A Microsoft Security Essentials-ról korábban már majdnem minden szükséges tudnivalót és részletet leírtunk, aki nem olvasta, annak a következő linkekre kattintva érdemes átfutni őket:
Végleges Security Essentials megjelenés -i4s
Microsoft Security Essentials áttekintés - i4s


A Security Essentials kezdőképernyője

Az AV-Comparatives egészen pontosan 16 versenyzőt invitált a virtuális ringbe, akik név szerint a következők voltak:

AVIRA AntiVir Premium 9.0.0.466
G DATA Antivirus 20.0.4.9
Kaspersky AntiVirus 9.0.0.463
ESET NOD32 Antivirus 4.0.437.0
F-Secure Antivirus 10.00.246
Microsoft Security Essentials 1.0 beta
Avast Professional Edition 4.8.1348
BitDefender Antivirus 13.0.13.254
eScan AntiVirus 10.0.997.491
AVG Antivirus 8.5.406
Trustport Antivirus 2.8.0.3017
McAfee VirusScan Plus 13.11.102
Symantec Norton Antivirus 17.0.0.136
Sophos Antivirus 7.6.10
Norman Antivirus & AntiSpyware 7.10.02
Kingsoft Antivirus 2009.08.05.16

A tesztben részt vevő biztonsági programok az Augusztus 10-én elérhető legfrisebb adatbázist, és a lehető legmagasabb biztonsági beállításokat használták.
A teszthez használt kártevők Augusztus 11 és 17 között szabadultak ki a nagyvilágba.


Az észlelési teszt eredménye

Az Augusztus közepén még béta állapotban járó MSE 56%-os észlelési értékével az ötödik helyezést szerezte meg magának az F-Secure csomagja mellett, ami ugyanilyen teljesítményt tudhatott a magáénak. Csak 4 terméknek sikerült felülmúlnia az MSE teljesítményét, az ESET NOD32-nek 60%-os észlelési mutatóval, a Kaspersky-nek 64%-al, a G DATA-nak 66%-al és az AVIRA-nak 74%-al.

Az ötödik hely ellenére érdemes azt a tényt is megjegyezni, hogy az MSE kiemelkedően kevés hamis riasztást produkált (amikor a vírusírtó egy ártalmatlan fájlt észlel vírusként), ami nem mondható el mindegyik versenyzőről.
Például az észlelési versenyt megnyerő AVIRA 21 tévriasztást adott, míg az MSE csak 5-öt, ami jónak számít, tekintve, hogy még a legjobbak sem tudtak 4 alá menni. A legtöbb hamis riasztást a Kingsoft vírusírtója adta 47-el.

A téves riasztásokat azért is fontos vizsgálni, mert ezek is tudnak kellemetlenségeket és komoly problémákat okozni, valamint képet kaphatunk általuk a keresőmotor finomhangoltságáról is.

És mivel az MSE elég jól vette ezt az akadályt, ezért is érdemelhette ki az AV-Comparatives-tól a lehető legmagasabb biztonsági igazolványt, hasonlóan azokhoz a termékekhez, akik ötvözni tudták a magas észlelési értéket az alacsony tévriasztási rátával.

Egyszóval az MSE bátran ajánlható mindenkinek, legfőképpen azoknak akiknek jelen pillanatban semmi nem védi a gépüket. Érdemes kipróbálni.

A Microsoft Security Essentials innen tölthető le.

5 megjegyzés:

Huszák József,  2011. november 16. 13:01  

Nekem most avast-van fent és azt nem tudom hogy hogy a rákban van az hogy 3 ghz-es 2 magos 1 giga rammal úgy belassítja a gépet hogy szinte használni sem ehet frissítés közben a másik meg a téves riasztás pl.: egyszer a total commendert jelezte vírusosnak én gyorsan frissítettem a malwarebytes-t egy teljes vizsgálat és sehol semmi utána megint annak nézte,szóval lehet hogy visszatérek mse-re az legalább nem téves riasztózott

perzeusz 2012. május 3. 20:27  

Kb. 8-éve avastot használok és nem sok hibát tudok rá mondani. Az egyik az hogy ha keresésre van állítva akkor baromira fogja a gépet..., a másik meg hogy lassú az internet is tőle. Igazból más problémám nem volt vele soha! Állítólag az MSE-ben nincs ilyen hiba, majd meg látjuk!! :D

Unknown 2012. július 18. 15:10  

Én is használtam avast-ott ,de voltak téves riasztásai meg voltak vele gondjaim... nekem a Microsoft Security Essentials vírusirtó bevált,de nem csak azt használom.De a Microsoft tényleg csinált egy jó vírusirtót!Nekem bevált mindenkinek ajánlom.

Névtelen,  2012. augusztus 17. 16:45  

ezt a programot ajánlja fel a Facebook mikor be akarok lépni a fiókomba. különben zárolva van. És ha én nem akarok telepíteni semmi ilyesmit?

Névtelen,  2014. március 9. 10:10  

Sziasztok
én kb 3 éve használom a Microsoft Security Essentials-t eddig nem volt vele gondom keveset riasztott ami egy kicsit gyanus volt ! Azomban 2-héten belül kétszer kellett ujra telepiteni a win7-et mert ojan virus kapam be ami eltünteti agépröl az Essentials-t és az egész rendszer elkezd szaggatni. Az Essentials nem riaszt!!!!!????

Megjegyzés küldése

Kapcsolat

In4Sane™ Blog © 2013 - http://i4s.hu

Ha kérdésed, problémád, vagy egyéb észrevételed akadna, akkor írj bátran oldalunk email címére, és amint tudunk válaszolunk.

Jelentkezés

Az i4s csapat folyamatosan várja vállalkozó kedvű BLOGGERek jelentkezését az oldal e-mail címén. Ha csak egy kicsit is érdekel a lehetőség, ne habozz, küldj nekünk üzenetet és mi tájékoztatunk a követelményekről és az egyéb részletekről.

i4s infó

Ha a főoldal nem működne, vagy egyéb háttérinformációkra vagy kíváncsi, látogasd meg Twitter csatornánkat az i4s Twitter linkre kattintva. Oldalunkat "lájkolhatod" Facebook-on, valamint "+-olhatod" a Google Plus-on is.
Az oldalon közölt screencastok, illetve videók megtekinthetőek az oldal YouTube csatornáján: i4s YouTube.
A közelgő fontos eseményekre az i4s naptárjából készülhetsz fel.

  © Webnolia - Blogger --> i4s.hu - In4Sane™ Blog © 2008-2015

Vissza a lap TETEJÉRE