Windows 7 - Merevlemez hiba

>> 2009. december 24.


A Microsoft informálta a Windows 7/Serve 2008 R2 felhasználókat egy eddig ismeretlen hibáról, mely a BETA teszt alatt nem került felismerésre. A hiba a Windows 7 és a Windows Server 2008 R2 merevlemezkezelő programrészében van, és több dolognak is együtt kell állnia a hiba kiváltásához.

A hiba kiváltásához az alábbi feltételeknek kell teljesülnie:
  • Windows 7 vagy Windows Server 2008 R2 operációs rendszert használunk
  • SATA (Serial Advanced Technology Attachment) technológiájú merevlemez van a gépünkben, melynek tárkapacitása nagy, tehát 1TB körüli
  • A számítógépet energiatakarékos állapotba küldjük: készenléti állapot vagy hibernálás
És a hiba akkor fordul elő, ha megpróbáljuk a munkamenetet folytatni, tehát felébresztjük a gépet az energiatakarékos módból.

Ilyenkor a Windows működése megáll, és az alábbi hibaüzenetet küldi a felhasználó számára:
* STOP 0×0000007A
* STOP 0×00000077
* STOP 0×000000F4
A hiba a Microsoft közleménye szerint azért fordul elő, mert a rendszer a SATA technológiát használó merevlemezek esetén megköveteli a 10 másodpercen belüli válaszolást. Ezt a kisebb méretű merevlemezek teljesítik, de a nagyobb méretű merevlemezek esetén ez az idő hosszabb lehet, így a Windows a fenti hibaüzenet kíséretében leáll. A hiba bejelentéséhez a Microsoft csatolt egy javítást is, amellyel a hiba megoldható a problémás rendszereken. A hibajavítás itt érhető el: [link]

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Kapcsolat

In4Sane™ Blog © 2013 - http://i4s.hu

Ha kérdésed, problémád, vagy egyéb észrevételed akadna, akkor írj bátran oldalunk email címére, és amint tudunk válaszolunk.

Jelentkezés

Az i4s csapat folyamatosan várja vállalkozó kedvű BLOGGERek jelentkezését az oldal e-mail címén. Ha csak egy kicsit is érdekel a lehetőség, ne habozz, küldj nekünk üzenetet és mi tájékoztatunk a követelményekről és az egyéb részletekről.

i4s infó

Ha a főoldal nem működne, vagy egyéb háttérinformációkra vagy kíváncsi, látogasd meg Twitter csatornánkat az i4s Twitter linkre kattintva. Oldalunkat "lájkolhatod" Facebook-on, valamint "+-olhatod" a Google Plus-on is.
Az oldalon közölt screencastok, illetve videók megtekinthetőek az oldal YouTube csatornáján: i4s YouTube.
A közelgő fontos eseményekre az i4s naptárjából készülhetsz fel.

  © Webnolia - Blogger --> i4s.hu - In4Sane™ Blog © 2008-2015

Vissza a lap TETEJÉRE