Windows 7 - Nem válaszoló programok bezárása

>> 2009. december 4.


A Windows Feladatkezelőjéből lehetőség van az éppen futó alkalmazások erőforrás használatáról, jelenlegi állapotáról információkat kapni. Ha egy program nem válaszol, lefagy vagy egyéb problémája van, akkor a Feladatkezelőből tudjuk azt bezárni. Ezt a metódust válthatjuk ki egy sokkal egyszerűbb módra.

Ha egy futó alkalmazás lefagy, nem válaszol, akkor rendszerint a bezárása is akadályokba ütközik. Ilyenkor a legegyszerűbb mód ezek bezárására, ha megnyitjuk a Windows beépített Feladatkezelőjét, majd a problémás alkalmazást erőltetetten bezárjuk. Viszont ha egyszerre több alkalmazás is nem válaszol, vagy csak szeretnénk egy kényelmesebb módot ezek bezárására, akkor az alábbi egyszerű módon zárhatjuk be ezeket.


Ezt láthatjuk ha egy program nem válaszol

Ehhez nem kell mást tennünk, mint egy megfelelő parancsikont létrehozni az asztalra, melyre kattintva a nem válaszoló alkalmazások azonnali bezárásra kerülnek. A parancsikon létrehozásához az alábbiakat kell tennünk:

1. Klikkeljünk az asztalra jobb-egérrel, majd Új -> Parancsikon opció. A megnyíló ablakba elérési célnak meg az alábbit:

taskkill.exe /f /fi “status eq not responding”

2. Mentsük el a parancsikont

3. Ha nem válaszol egy alkalmazás, kattintsunk csak a parancsikonra, és az bezárja a problémás programot.


Ha nem szimpatikus nekünk a parancsikonos megoldás, akkor használhatunk batch fájlt is ezek bezárására, az alábbi módon:

1. Nyissuk meg a Jegyzettömböt (Notepad) és másoljuk be az alábbi szöveget:

@echo off
taskkill.exe /f /fi “status eq not responding”
exit


2. Mentsük el a fájlt .bat kiterjesztéssel

3. Ha nem válaszol egy alkalmazás, kattintsunk csak a létrehozott .bat kiterjesztésű alkalmazásra, és az bezárja a problémás programot.


A parancsikon maga a Windows-ba beépített Taskkill alkalmazást használja. Bővebb információt róla itt találtok: [link]

2 megjegyzés:

Névtelen,  2009. december 5. 16:58  

offtopic és technikai jelentősége sincs, de ha már seven, akkor inkább .cmd mint .bat

Unknown 2018. július 16. 6:18  

Van egy rossz hírem, ezek egyike sem müködik már.

Megjegyzés küldése

Kapcsolat

In4Sane™ Blog © 2013 - http://i4s.hu

Ha kérdésed, problémád, vagy egyéb észrevételed akadna, akkor írj bátran oldalunk email címére, és amint tudunk válaszolunk.

Jelentkezés

Az i4s csapat folyamatosan várja vállalkozó kedvű BLOGGERek jelentkezését az oldal e-mail címén. Ha csak egy kicsit is érdekel a lehetőség, ne habozz, küldj nekünk üzenetet és mi tájékoztatunk a követelményekről és az egyéb részletekről.

i4s infó

Ha a főoldal nem működne, vagy egyéb háttérinformációkra vagy kíváncsi, látogasd meg Twitter csatornánkat az i4s Twitter linkre kattintva. Oldalunkat "lájkolhatod" Facebook-on, valamint "+-olhatod" a Google Plus-on is.
Az oldalon közölt screencastok, illetve videók megtekinthetőek az oldal YouTube csatornáján: i4s YouTube.
A közelgő fontos eseményekre az i4s naptárjából készülhetsz fel.

  © Webnolia - Blogger --> i4s.hu - In4Sane™ Blog © 2008-2015

Vissza a lap TETEJÉRE