Windows 7 - Problémarögzítő

>> 2009. december 14.


Bizonyára már sokakkal fordult elő az a helyzet, hogy hibát észleltek Windows 7 alatt, de a hiba elmagyarázása problémás a távoli segítő(k)nek. Erre próbál meg megoldást nyújtani a Windows 7 beépített Problémarögzítője, melynek segítségével képekkel illusztrált leírás rögzíthető a hibáról.

A Problémarögzítő a Windows 7-ben alapértelmezetten elérhető hibarögzítő alkalmazás, melynek felülete a Képmetsző egyszerűségével segít a felhasználónak a hiba rögzítésében. Minden egyes felhasználó által kiváltott eseménykor (pl: klikkelés) a Problémarögzítő készít egy képernyőmentést, plusz egy leírást hogy mi is történt a képernyőn, kiemelve az esemény helyét.


Mi magunk is fűzhetünk hozzá megjegyzést, így segítve a felhasználói tapasztalatok megosztását a segítővel. A probléma rögzítése után a rögzített anyagot elmenthetjük a gépre egy csomagolt fájlban (.zip kiterjesztés, nincs limitálva a maximális méret), melynek kibontása után egy MHTML kiterjesztésű fájlt kapunk (IE 8 megnyitja), mely megnyitásával megtekinthetjük a teljes hibaleírást, képekkel, szöveggel, kommentekkel, és egy rendszerinformációval együtt. A gépelést a program nem rögzíti, ennek biztonsági és jogi okai vannak. Ezentúl ha segítséget kérünk a hiba feltárásához, érdemes a Problémarögzítőt igénybe venni a hiba dokumentálásához, így a felhasználó is jól jár, és a segítőnek is egyszerűbb a dolga. A Problémarögzítő megnyitásához írjuk be a Start menübe a PSR szót, és a megjelenő találatot nyissuk meg.

Videó a Problémarögzítő működéséről, illetve az elkészített hibaleírás megtekintése:


4 megjegyzés:

Névtelen,  2009. december 14. 19:22  

Határozottan jó eszköz, távoli segítőként közelebb visz a probléma megoldásához. De nem igazán tudtam még élesben kipróbálni, csak teszteltem a saját gépemen.

Nagy hiba hogy a korábbi verziókhoz nem áll rendelkezésre az eszköz, pedig milyen jól jönne!

Névtelen,  2009. december 14. 19:29  

1)
Mi az oka, hogy a Windows Live ID azonosítóval nem lehet megjegyzést írni a bejegyzéseidhez?

2)
Nyomtatási nézet lehetősége a bejegyzéseidhez mikortól lesz elérhető vagy véglegesen törölted az újításaid közül? /Egyszer már kérdeztem, de nem írtad azt, hogy nem./

Köszi előre is a választ!

Blue@X 2009. december 14. 19:38  

1. Sajnos az oldal motorja egyelőre nem támogatja a Windows Live ID-vel való bejelentkezést, de a Google-s account elfogadott többek között

2. A nyomtatási lehetőség az oldalon van, minden webböngésző biztosítja ezt. Lemented az oldalt, majd kinyomtatod. Hogy az oldal natívan támogassa a nyomtatási lehetőséget megoldható lenne, de aggályaink támadtak-e miatt, így elvetettük ezen fejlesztési tervet (nem akarjuk az oldalról másoló "blogok" dolgát megkönnyíteni, tudjuk ezzel veletek babrálunk ki, de ameddig ez megy, addig ez van).

Blue@X 2009. december 14. 19:50  

Illetve még elfelejtettem írni, hogyha mindenképp archiválni szeretnéd az írásokat, akkor csak jelöld ki az írásban lévő szöveget, és húzd be egy szövegszerkesztőbe (pl: Word)

Megjegyzés küldése

Kapcsolat

In4Sane™ Blog © 2013 - http://i4s.hu

Ha kérdésed, problémád, vagy egyéb észrevételed akadna, akkor írj bátran oldalunk email címére, és amint tudunk válaszolunk.

Jelentkezés

Az i4s csapat folyamatosan várja vállalkozó kedvű BLOGGERek jelentkezését az oldal e-mail címén. Ha csak egy kicsit is érdekel a lehetőség, ne habozz, küldj nekünk üzenetet és mi tájékoztatunk a követelményekről és az egyéb részletekről.

i4s infó

Ha a főoldal nem működne, vagy egyéb háttérinformációkra vagy kíváncsi, látogasd meg Twitter csatornánkat az i4s Twitter linkre kattintva. Oldalunkat "lájkolhatod" Facebook-on, valamint "+-olhatod" a Google Plus-on is.
Az oldalon közölt screencastok, illetve videók megtekinthetőek az oldal YouTube csatornáján: i4s YouTube.
A közelgő fontos eseményekre az i4s naptárjából készülhetsz fel.

  © Webnolia - Blogger --> i4s.hu - In4Sane™ Blog © 2008-2015

Vissza a lap TETEJÉRE