Windows 7 USB/DVD Download Tool - Nyílt forrású lett

>> 2009. december 10.


A Microsoft ingyenesen elérhető alkalmazásának segítségével a felhasználók könnyen kiírhatják a képfájlban lévő Windows 7-s telepítőjüket DVD-re, vagy akár USB-s eszközre is, melyről bootolva feltelepíthetik a Windows 7-t.

Amikor megjelent az első verzió a programból, akkor az még GPL-licenc nélkül került terjesztésre a Microsoft Store-ból. Aztán Rafael Rivera az alkalmazás kódjába belepillantva vett észre hasonlóságokat egy GPL-licenc alatt kiadott alkalmazással (Image Mastering), így a Microsoft egy időre "kivonta a forgalomból" a Windows 7 USB/DVD Download Tool-t. Hosszas vizsgálat után a Microsoft azt a döntést hozta, hogy GPL-licenc alatt kiadja újra a programot, és hozzáférhetővé teszi a program forráskódját is, eleget téve a GPL-licenc követelményeinek. A mostani verzió különbözik az elsőtől, hiszen a .NET Framework 2-es változatát, illetve az Image Mastering API v2-t a felhasználóknak külön kell majd telepítenie, de ehhez a Microsoft biztosít leírást.

Az oldalon már korábban közöltünk egy részletes írást a Windows 7 USB/DVD Download Tool működéséről, amit itt tekinthettek meg: [link]. A leírásnál lévő letöltés az első verzióból való, így ott nem kell a feljebb írt komponenseket telepíteni, csupán magát a programot.

Windows 7 USB/DVD Download Tool hivatalos bejelentése

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Kapcsolat

In4Sane™ Blog © 2013 - http://i4s.hu

Ha kérdésed, problémád, vagy egyéb észrevételed akadna, akkor írj bátran oldalunk email címére, és amint tudunk válaszolunk.

Jelentkezés

Az i4s csapat folyamatosan várja vállalkozó kedvű BLOGGERek jelentkezését az oldal e-mail címén. Ha csak egy kicsit is érdekel a lehetőség, ne habozz, küldj nekünk üzenetet és mi tájékoztatunk a követelményekről és az egyéb részletekről.

i4s infó

Ha a főoldal nem működne, vagy egyéb háttérinformációkra vagy kíváncsi, látogasd meg Twitter csatornánkat az i4s Twitter linkre kattintva. Oldalunkat "lájkolhatod" Facebook-on, valamint "+-olhatod" a Google Plus-on is.
Az oldalon közölt screencastok, illetve videók megtekinthetőek az oldal YouTube csatornáján: i4s YouTube.
A közelgő fontos eseményekre az i4s naptárjából készülhetsz fel.

  © Webnolia - Blogger --> i4s.hu - In4Sane™ Blog © 2008-2015

Vissza a lap TETEJÉRE