HTC Hero - Új Hik@ri ROM kompromisszumokkal

>> 2010. január 12.


A tegnapi a HTC Hero ROM-ok napja volt. Alig adtunk hírt a megjelenő MoDaCo 3.1-es ROM-ról, később nemsokkal megjelent a Hik@ri ROM 2.1.0.0-ás változata majd a 2.1.0.2-es verziója ugyan ennek a romnak. De amíg a MoDaCo ROM-nál a megszokott gyorsaságot kapjuk, addig a Hik@ri-nál a szokványos Force Close ablakokkal kell megbarátkozni. Ez utóbbi ROM-nak viszont előnye, hogy a 2.1-es firmware-re épül, így futhatna rajta például a Goggles program is. De nem fut! Itt is a jól megszokott Force Close semmitmondó hibaüzenettel leáll a program futása.

Sajnos ezzel még nincs vége a nem működő programoknak. Szintén nem működik ezen a ROM-on a böngésző, a időjárás widget, a levelezés, és sok előre telepített program sem. De ezek helyet lehet használni más programokat. A gyári böngésző helyett a Dolphin Browsert, a levelező program helyett pedig a K-9 Mailt. A ShootMe program sem indult el nekem, de egy újrainstallálás után ment minden rendben - a cikk fotói ezzel készültek. Nem tökéletes a Clock / Weather widget, azaz nem mutatja az időjárást, de erre is található megoldás az Android Marketban. Ha valakinek megér ennyi vesződést az új firmware akkor érdemes próbálkozni, de ha a stabilitás a fontos, akkor nem ez a mi ROM-unk.
Ennek ellenére azért van pár jó dolog is amiért talán érdemes egy kis kompromisszumot kötni és használni ezt a ROM-ot. Az Android 2.1-es kezelőfelülete lényegesen más mint az 1.5-s verzióé volt, van akinek ez tetszeni fog és van akinek nem, de mindenképpen érdemes szokni, mert talán már nem sok idő van a hivatalos kiadásig. A Hik@ri sebessége megfelelő, én az eddigi használat során nem vettem észre vészes lassulásokat. És az is pozitív hogy sok új programot ismertem meg kényszerből amiből talán egyet-egyet meg is tartok a hivatalos ROM-on is. Akinek van türelme az próbálja ki ezt a ROM-ot, mert erre halad az Android. A MoDaCo rövidesen a múlté lesz az 1.5-s firmware-el együtt.

És a végére egy kis képgyűjtemény az új ROM-ból:


Hikari 2.1.0.2-s ROM letöltése

2 megjegyzés:

Névtelen,  2010. január 12. 20:08  

Csak azt nem értem, hogyha ennyire sok baj van vele, akkor minek is adják még ki, illetve minek rakják fel sokan a telefonjukra? A gyári ROM-mal szerintem semmi baj, a sebessége is "kielégítő". Vagy ennyivel gyorsabbak a custom ROM-ok? Dehát akkor is ott a sok hiba a számlájukon. Ha már veszek egy drágább telefon-t, akkor ne legyen vele semmi probléma.

S. Sz. 2010. január 12. 21:20  

Én azért raktam fel hogy próbálgassam a 2.1-es firmware-t. Ilyen gyári rom még nincs.

Megjegyzés küldése

Kapcsolat

In4Sane™ Blog © 2013 - http://i4s.hu

Ha kérdésed, problémád, vagy egyéb észrevételed akadna, akkor írj bátran oldalunk email címére, és amint tudunk válaszolunk.

Jelentkezés

Az i4s csapat folyamatosan várja vállalkozó kedvű BLOGGERek jelentkezését az oldal e-mail címén. Ha csak egy kicsit is érdekel a lehetőség, ne habozz, küldj nekünk üzenetet és mi tájékoztatunk a követelményekről és az egyéb részletekről.

i4s infó

Ha a főoldal nem működne, vagy egyéb háttérinformációkra vagy kíváncsi, látogasd meg Twitter csatornánkat az i4s Twitter linkre kattintva. Oldalunkat "lájkolhatod" Facebook-on, valamint "+-olhatod" a Google Plus-on is.
Az oldalon közölt screencastok, illetve videók megtekinthetőek az oldal YouTube csatornáján: i4s YouTube.
A közelgő fontos eseményekre az i4s naptárjából készülhetsz fel.

  © Webnolia - Blogger --> i4s.hu - In4Sane™ Blog © 2008-2015

Vissza a lap TETEJÉRE