Microsoft - Vezérlés az izmokkal

>> 2010. január 5.


A Microsoft, mint minden más vállalat, kutatásokat folytat hogy megtalálja a jövő számítógépes vezérlési technológiáját. Szerintük egy lehetséges alternatíva lenne az izmainkkal való vezérlés, ami új távlatokat nyitna a felhasználók előtt.

A számítógépek fejlődésével annak vezérlése is fejlődik, gondoljunk csak az érintőképernyők megjelenésére, és arra, hogy ez mekkora siker is lett. Kezdetben mikor a parancssori felhasználói felület hódított (CLI - Command-Line Interface), akkor a vezérlő eszköz még a billentyűzet volt. Aztán telt-múlt az idő, és megjelent a grafikus felhasználói felület (GUI - Graphical User Interface), melynek vezérlése kibővült az egérrel, így új távlatokat nyitott meg az emberek előtt, sokkal kezelhetőbbé vált a számítógép a laikusok számára is. De természetesen itt sem volt megállás, következett az érintőképernyők kora (most éli aranykorát), melynél a felhasználói felület már teljesen a gesztusokra, és a beszéddel való vezérlésre alapul (NUI - Natural user interface), így akár az egér/billentyűzet párostól is megválhatunk. Manapság ezen felhasználói felület hódit, gondoljunk csak a nemrég megjelent Windows 7-re, vagy a manapság megjelenő mobiltelefonok többségére. Természetesen itt sincs megállás, és ezt a Microsoft jól látja (természetesen a riválisok is dolgoznak más megoldásokon), ők most az izmokkal való vezérlésben látják a jövőt (muCIs - muscle-computer interfaces).
A vezérlés az izmaink aktivitásának megfigyelésén alapul, így teljesen új távlatokat nyithat a számítógépes vezérlésben (főleg játékok), az izmaink aktivitásának megfigyelésére EMG-s technológiát alkalmaznak. Az izom aktivitás kiváltásához a kezünkkel végezhetünk különféle mozdulatokat, melyet az alkaron lévő izmok aktivitásán keresztül figyelnek meg, így akár a mindennapokban is kiválóan használható, hiszen nem akadályozna minket a hétköznapi tevékenységünkben. Természetesen ez így leírva nem hangzik annyira érdekesnek, ezért nézze inkább mindenki meg a gyakorlatban:


A rendszer bővebb leírása angol nyelven itt érhető el .pdf formátumban: [link]

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Kapcsolat

In4Sane™ Blog © 2013 - http://i4s.hu

Ha kérdésed, problémád, vagy egyéb észrevételed akadna, akkor írj bátran oldalunk email címére, és amint tudunk válaszolunk.

Jelentkezés

Az i4s csapat folyamatosan várja vállalkozó kedvű BLOGGERek jelentkezését az oldal e-mail címén. Ha csak egy kicsit is érdekel a lehetőség, ne habozz, küldj nekünk üzenetet és mi tájékoztatunk a követelményekről és az egyéb részletekről.

i4s infó

Ha a főoldal nem működne, vagy egyéb háttérinformációkra vagy kíváncsi, látogasd meg Twitter csatornánkat az i4s Twitter linkre kattintva. Oldalunkat "lájkolhatod" Facebook-on, valamint "+-olhatod" a Google Plus-on is.
Az oldalon közölt screencastok, illetve videók megtekinthetőek az oldal YouTube csatornáján: i4s YouTube.
A közelgő fontos eseményekre az i4s naptárjából készülhetsz fel.

  © Webnolia - Blogger --> i4s.hu - In4Sane™ Blog © 2008-2015

Vissza a lap TETEJÉRE