Windows 7 - Minden beállítás egy helyen

>> 2010. január 5.


Windows 7 alatt lehetőség van az összes fontosabb beállítási lehetőséget egy helyen megtekinteni, ahogy mostanában hívják: "god mode"-ban (isten mód). Természetesen ettől nem lesz több hatalmunk a gép felett, csupán mindent egy helyen tekinthetünk meg.

Valószínűleg a lustább emberek számára tökéletes lesz ez a lehetőség, hiszen eddig is elértük azokat a beállításokat a Windows 7 alatt, amit az egyesített mappában látni fogunk. Tulajdonképpen a fontosabb beállítások egy helyre való gyűjtését valósítja meg (a CLSID - Class ID segítségével), az egyes kategóriákat kibontva, és azok összes menüjét megmutatva. Tévesen ezt "god mode"-nak hívják, de azért azt hozzá kell tenni, hogy sem a Windows 7 forráskódjához (na ez lenne a god mode), vagy extra beállítási lehetőséghez nem jutunk. Eddig is elérhető volt egy hasonló nézet a Vezérlőpultban elérhető beállítási lehetőségekhez Windows 7 alatt (a mostani móddal több beállítási lehetőség érhető el), csupán a Vezérlőpult keresőjébe írjuk be az "a" betűt. A módosítás csak Windows 7 rendszereken érhető el, elméletileg a korábbi verzió, a Vista alatt is működik, annak is a 32bites változatánál, a 64bitesnél már gondok lehetnek, hiszen a módosítás végrehajtása rendszerhibához vezethet. XP és korábbi rendszeren viszont már ne is próbálkozzunk, ott egyáltalán nem működik. És akkor a végére pedig kerüljön a fenn megnevezett mappa elérhetősége, illetve egy videó melyen megtekinthetjük a mappa létrehozásának menetét, és az abban tárolt lehetőségeket.

A "god mode" mappa létrehozásához csak csináljunk egy új mappát valahova gépen, majd adjuk neki a következő nevet:
i4s.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}
(i4s helyére bármi írható)

És akkor a videó:

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Kapcsolat

In4Sane™ Blog © 2013 - http://i4s.hu

Ha kérdésed, problémád, vagy egyéb észrevételed akadna, akkor írj bátran oldalunk email címére, és amint tudunk válaszolunk.

Jelentkezés

Az i4s csapat folyamatosan várja vállalkozó kedvű BLOGGERek jelentkezését az oldal e-mail címén. Ha csak egy kicsit is érdekel a lehetőség, ne habozz, küldj nekünk üzenetet és mi tájékoztatunk a követelményekről és az egyéb részletekről.

i4s infó

Ha a főoldal nem működne, vagy egyéb háttérinformációkra vagy kíváncsi, látogasd meg Twitter csatornánkat az i4s Twitter linkre kattintva. Oldalunkat "lájkolhatod" Facebook-on, valamint "+-olhatod" a Google Plus-on is.
Az oldalon közölt screencastok, illetve videók megtekinthetőek az oldal YouTube csatornáján: i4s YouTube.
A közelgő fontos eseményekre az i4s naptárjából készülhetsz fel.

  © Webnolia - Blogger --> i4s.hu - In4Sane™ Blog © 2008-2015

Vissza a lap TETEJÉRE