Windows 7 - Felhasználói név elrejtése bejelentkezéskor

>> 2010. január 31.


A Windows 7 számos biztonsági intézkedést hozott a felhasználók érdekében. Viszont olyan dolgokat raktak el a normál felhasználó elől, melyek használatával a rendszer védelme még jobban fokozható bejelentkezés esetén. Ilyen a felhasználó nevének elrejtése.

Talán sokak nem is gondolják hogy ez mennyire is fontos, pedig jócskán megnövelhetik a rendszer biztonságát, hiszen ha nem tudjuk hogy milyen nevű felhasználók használják a rendszert, akkor tovább csökkentjük az esélyét a támadóknak a sikeres behatoláshoz.


Windows XP alatt ez még könnyen állítható

Windows XP alatt ez az opció még könnyen elérhető volt, így a felhasználói nevet is manuálisan kellett megadni bejelentkezéskor, így növelve a rendszer biztonságát. Ez az opció elérhető Windows 7-ben is, csupán nincs annyira szem előtt, mint az XP esetében. Két módszert is használhatunk a felhasználói név kitörlésére, ezzel rákényszerítve a bejelentkezőt annak megadására.

Első mód a regisztrációs adatbázison keresztül:

1. Nyissuk meg a regisztrációs adatbázis szerkesztőjét: Winjel + R -> regedit

2. Tallózzunk el az alábbi helyre:
HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System
3. Keresd meg a fenti a helyen a DontDisplayLastName kulcsot, majd módosítsd az értékét 1-re


3. Mentsük el a változtatást (OK gomb), lépjünk ki a szerkesztőből, majd jelentkezzünk ki a rendszerből. Most már kézileg kell megadni a felhasználói nevet.

A másik módszer a helyi biztonsági házirenden keresztül érhető el:

1. Nyissuk meg a Helyi biztonsági házirendet: Start menü kereső -> secpol.msc

2. Navigáljunk el az alábbi helyre:
Biztonsági beállítások -> Helyi házirend -> Biztonsági beállítások
3. Keressük meg az "Interaktív bejelentkezés: Ne jelenjen meg a legutóbb bejelentkezett felhasználó neve" nevű bejegyzést, majd kétszer rákattintva pipáljuk ki az Engedélyezve chekboxot.


4. Klikkeljünk az alkalmazás gombra, zárjuk be a Helyi biztonsági házirendet, majd jelentkezzünk ki. Most már kézileg kell megadni a felhasználói nevet.


Ha sikerrel járunk, akkor a képen látható User-Name üres lesz

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Kapcsolat

In4Sane™ Blog © 2013 - http://i4s.hu

Ha kérdésed, problémád, vagy egyéb észrevételed akadna, akkor írj bátran oldalunk email címére, és amint tudunk válaszolunk.

Jelentkezés

Az i4s csapat folyamatosan várja vállalkozó kedvű BLOGGERek jelentkezését az oldal e-mail címén. Ha csak egy kicsit is érdekel a lehetőség, ne habozz, küldj nekünk üzenetet és mi tájékoztatunk a követelményekről és az egyéb részletekről.

i4s infó

Ha a főoldal nem működne, vagy egyéb háttérinformációkra vagy kíváncsi, látogasd meg Twitter csatornánkat az i4s Twitter linkre kattintva. Oldalunkat "lájkolhatod" Facebook-on, valamint "+-olhatod" a Google Plus-on is.
Az oldalon közölt screencastok, illetve videók megtekinthetőek az oldal YouTube csatornáján: i4s YouTube.
A közelgő fontos eseményekre az i4s naptárjából készülhetsz fel.

  © Webnolia - Blogger --> i4s.hu - In4Sane™ Blog © 2008-2015

Vissza a lap TETEJÉRE