Windows 7 - Biztonsági mentés figyelmeztetésnek kikapcsolása

>> 2010. március 25.


A Windows 7 számos biztonsági funkciót kínál a felhasználók számára, ennek egyik eszköze a biztonsági mentés készítésének lehetősége, mellyel a véletlen adatvesztésből fakadó károkat előzhetjük meg. Erre a Windows 7 figyelmeztet is minket a telepítéstől számított 7 nap múlva, hogy készítsünk a rendszerről biztonsági mentést. Ha ezt a figyelmeztetést szeretnénk kikapcsolni, akkor kövessük az alábbi leírást.

A Windows 7 Műveletközpontjának értesítési területen lévő ikonja a felhasználót a telepítés utáni 7. naptól számítva folyamatosan figyelmezeteti, hogy az adatbiztonság fenntartásának érdekében készítsünk a rendszerről biztonsági mentés. Ez minden felhasználó számára javasolt, hiszen bármilyen hiba okozhat akár adatvesztést is, ami igen kellemetlen lehet fontos fájlok esetén (pl.: pótolhatatlan családi képek). Az alábbi leírás segítségével viszont kikapcsolható ez az értesítés, akik számára ez idegesítő, vagy felesleges lenne:


1. lehetőség:
Menjünk a Műveletközpontba, majd kapcsoljuk ki a Biztonsági mentésre figyelmeztető értesítést az alábbi feliratra kattintva:
Üzenetek kikapcsolása - Windows biztonsági mentés
2. lehetőség (regisztrációs adatbázison keresztül):
1. Nyissuk meg a regisztrációs adatbázis szerkesztőjét: Winjel + R -> regedit

2. Navigáljunk el az alábbi helyre:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\WindowsBackup
3. Ha a fenti hely nem létezik, akkor manuálisan hozzuk létre a CurrentVersion helyen. Jobb-klikk a mappa ikonjára, majd Új -> Kulcs és adjuk a WindowsBackup nevet neki. Ha létezik a fenti mappa, akkor csak menjünk bele, majd adjuk hozzá egy új Duplaszó (DWORD) típusú bejegyzést, DisableMonitoring névvel.

4. Módosítsuk (Jobb-klikk -> Módosítás) az újonnan létrehozott, DisableMonitoring nevű bejegyzés értéket az alábbiak szerint:
1 - Biztonsági mentés létrehozás figyelmeztetésnek kikapcsolása
0 - Biztonsági mentés létrehozás figyelmeztetésnek bekapcsolása
5. Mentsük a változtatásokat és lépjünk ki a szerkesztőből.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Kapcsolat

In4Sane™ Blog © 2013 - http://i4s.hu

Ha kérdésed, problémád, vagy egyéb észrevételed akadna, akkor írj bátran oldalunk email címére, és amint tudunk válaszolunk.

Jelentkezés

Az i4s csapat folyamatosan várja vállalkozó kedvű BLOGGERek jelentkezését az oldal e-mail címén. Ha csak egy kicsit is érdekel a lehetőség, ne habozz, küldj nekünk üzenetet és mi tájékoztatunk a követelményekről és az egyéb részletekről.

i4s infó

Ha a főoldal nem működne, vagy egyéb háttérinformációkra vagy kíváncsi, látogasd meg Twitter csatornánkat az i4s Twitter linkre kattintva. Oldalunkat "lájkolhatod" Facebook-on, valamint "+-olhatod" a Google Plus-on is.
Az oldalon közölt screencastok, illetve videók megtekinthetőek az oldal YouTube csatornáján: i4s YouTube.
A közelgő fontos eseményekre az i4s naptárjából készülhetsz fel.

  © Webnolia - Blogger --> i4s.hu - In4Sane™ Blog © 2008-2015

Vissza a lap TETEJÉRE