Windows 7 - Tálcán lévő ikon előnézeti képének módosítása

>> 2010. március 23.


A Windows 7 egyik vizuális újítása volt az előnézeti kép megjelenítése a tálcán, ha egy futó alkalmazás esetében az egeret az ikonjára vittük. Ez a megjelenítési méret sokak számára elégséges, viszont akik eddig kicsinek találták, az az alábbi leírás segítségével még látványosabbá, és nagyobbá tehetik ezt.

Számos Aero effektus közül ez az egyik leghasznosabb, hiszen úgy tekinthetünk be az adott alkalmazásba, hogy azt ténylegesen meg is nyitnánk egy ablakban. Ilyenkor jobb lehet egy nagyobb előnézeti kép, hiszen még részletesebben láthatjuk az adott programban zajló eseményeket. Kövessük az alábbi leírást, ha nagyobb előnézeti képet szeretnénk a tálcán lévő ikonokhoz.


Az eredeti méret

1. Nyissuk meg a regisztrációs adatbázis szerkesztőjét: Winjel + R -> regedit

2. Navigáljunk el az alábbi helyre:
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Taskband
3. Hozzunk létre a fenti helyen egy Duplaszó (DWORD) típusú kulcsot, amelynek adjuk MinThumbSizePx nevet

4. Módosítsuk az értékét (jobb-klikk -> Módosítás) egy kívánt értékre: pl.: 300 (az alul lévő képen ekkor az érték, de lehet ennél kisebb, vagy akár nagyobb is) és a típusa legyen decimális!

5. Mentsük el, lépjünk ki a szerkesztőből, majd jelentkezzünk ki a Windowsból, majd vissza. A változtatás ez után fog működni.


A módosítás utáni méret

5 megjegyzés:

Névtelen,  2010. március 24. 9:18  

Jó cucc, de nekem csak szélesebb lesz tőle az előnézet. Van megoldás, hogy a magasságot is lehessen állítani?

Blue@X 2010. március 24. 14:00  

A két kép mérete azonos, jól látható hogy a szélesség növelésével együtt a magasság is növekedik.

Névtelen,  2010. március 24. 15:41  

Igen, látom a képeket, azért is csodálkoztam, de közbe kiderült, hogy csak a FireFox-nál ilyen, a többi programmal rendesen működik.

Névtelen,  2011. május 27. 13:52  

Nekm az a problémám hogy laptomomra felraktam egy Aero frissitést ami sajnos nem kompatibilis a gépemmel igy nem tudok játékokat megnyitni,és bizonyos tásokat....
Tudna valaki segiteni hogy mi ilyenkor a teendő?

Névtelen,  2022. december 2. 19:13  

If we've a rating below 21, we return a two entry list containing a string representation of the rating, and the integer value of the rating. We laid out the ranks and suits of the cards with lists, after which wrote a simple operate get_deck() that constructs the deck using a listing comprehension. Try your hand at a new new} tackle blackjack, featuring plenty of side motion. Experts advise that you should to} always cut up aces, and it's extremely really helpful to split 8s. That’s why the nitty-gritty details matter – so your clubs really feel like 카지노 a hand-tailored Italian properly with|swimsuit}.

Megjegyzés küldése

Kapcsolat

In4Sane™ Blog © 2013 - http://i4s.hu

Ha kérdésed, problémád, vagy egyéb észrevételed akadna, akkor írj bátran oldalunk email címére, és amint tudunk válaszolunk.

Jelentkezés

Az i4s csapat folyamatosan várja vállalkozó kedvű BLOGGERek jelentkezését az oldal e-mail címén. Ha csak egy kicsit is érdekel a lehetőség, ne habozz, küldj nekünk üzenetet és mi tájékoztatunk a követelményekről és az egyéb részletekről.

i4s infó

Ha a főoldal nem működne, vagy egyéb háttérinformációkra vagy kíváncsi, látogasd meg Twitter csatornánkat az i4s Twitter linkre kattintva. Oldalunkat "lájkolhatod" Facebook-on, valamint "+-olhatod" a Google Plus-on is.
Az oldalon közölt screencastok, illetve videók megtekinthetőek az oldal YouTube csatornáján: i4s YouTube.
A közelgő fontos eseményekre az i4s naptárjából készülhetsz fel.

  © Webnolia - Blogger --> i4s.hu - In4Sane™ Blog © 2008-2015

Vissza a lap TETEJÉRE