Windows 7 - Nem használt driverek törlése

>> 2010. április 26.


A számítógép használatra teremtetett, és olyan sok perifériával találkozok életciklusa során egy operációs rendszer, hogy az már-már beteges. Ez az igen magas mennyiségű driver egy idő után kompatibilitási hibákat, esetlegese lassulásokat vagy végső esetben akár hibát is okozhatnak. Ezeket a nem használt drivereket tudjuk törölni az alábbi trükkel.

A driverek, magyar nevén eszközmeghajtó-illesztőprogramok az operációs rendszer, és a hardver közötti zökkenőmentes működést segíti elő. Bármilyen eszközt is csatlakoztatunk a PC-re, garantáltan feltelepít valamilyen drivert az operációs rendszer, legyen az a saját készletéből, a Windows Update-ről, vagy amit mi magunk adunk külső adathordozóról. Természetesen ezen driverek törlése abban az esetben nem ajánlott, ha nap mint nap használjuk őket, hiszen számos kellemetlenséget is okozhatnak. Viszont amiket nem fogunk már használni, csak eseti jellegűek voltak, azokat nyugodtan törölhetjük, hiszen általában több hátrányt okoz mint hasznot. Az alábbi leírás segítségével képesek leszünk a driverek kilistázására, anélkül hogy csatlakoztatnák a külső hardveres egységet:

1. Menjünk a Start menübe, majd jobb-egérrel klikkeljünk rá a Számítógép lehetőségre. A megjelenő menüből válasszuk ki a Tulajdonságok opciót

2. A megjelenő ablak bal oldali részén lévő Speciális rendszerbeállítások feliratra kattintsunk

3. Menjünk a Speciális fülre, majd ott klikkeljünk rá a Környezeti változok gombra

4. Ezután megjelenik egy újabb ablak, melyben a felhasználó változói résznél lévő ablak alatti Új gombra kattintsunk

5. Adjuk meg a következőket, mely hatására a nem használt driverek is megjelennek majd:
Változó neve: devmgr_show_nonpresent_devices
Változó értéke: 1

6. Ha elmentettük a változtatásokat, akkor menjünk be az Eszközkezelőbe. Legegyszerűbben úgy jutunk el oda, hogy a Winjel + R -> devmgmt.msc

7. Most már a nem használt eszközök driverjei is megfognak jelenni, és lehetőség lesz azok eltávolítására is a csatlakoztatásuk nélkül.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Kapcsolat

In4Sane™ Blog © 2013 - http://i4s.hu

Ha kérdésed, problémád, vagy egyéb észrevételed akadna, akkor írj bátran oldalunk email címére, és amint tudunk válaszolunk.

Jelentkezés

Az i4s csapat folyamatosan várja vállalkozó kedvű BLOGGERek jelentkezését az oldal e-mail címén. Ha csak egy kicsit is érdekel a lehetőség, ne habozz, küldj nekünk üzenetet és mi tájékoztatunk a követelményekről és az egyéb részletekről.

i4s infó

Ha a főoldal nem működne, vagy egyéb háttérinformációkra vagy kíváncsi, látogasd meg Twitter csatornánkat az i4s Twitter linkre kattintva. Oldalunkat "lájkolhatod" Facebook-on, valamint "+-olhatod" a Google Plus-on is.
Az oldalon közölt screencastok, illetve videók megtekinthetőek az oldal YouTube csatornáján: i4s YouTube.
A közelgő fontos eseményekre az i4s naptárjából készülhetsz fel.

  © Webnolia - Blogger --> i4s.hu - In4Sane™ Blog © 2008-2015

Vissza a lap TETEJÉRE