HTC Hero/T-Mobile G2 Touch - Goldcard

>> 2010. június 3.


Ha szeretnénk HTC Hero/T-Mobile G2 Touch készülékünkre egyedi főzött ROM-ot rakni, akkor ahhoz pár módosítást elkell végeznünk a készüléken. Ennek első lépése a Goldcard metódus, melyet az alábbi leírásból ismerhettek meg.

Fontos hogy a Goldcardoláshoz szükség van egy memóriakártyára, és egy kártyaolvasóra. A folyamat során a memóriakártyáról minden adat elvész, így mentsünk le mindent a megkezdése előtt. Bármilyen a leírásból keletkező kárért felelősséget nem vállalunk!

-1. lépés: Telepítsük fel az Android SDK-t az alábbi módon: Android SDK telepítése Windows-ra

0. lépés: Ellenőrizzük hogy működik-e a kapcsolat a telefonnal Android SDK segítségével. Ehhez csatlakoztassuk USB-kábellel a számítógéphez, majd nyissuk meg a parancssort (Winjel+R -> cmd).
Adjuk ki a következő parancsot: adb devices
Ha jó a kapcsolat, akkor a következő üzenetet kell kapnunk:
* daemon not running. starting it now *
* daemon started successfully *
List of devices attached
[telefon azonosítója] device

1. lépés: Helyezz a készülékbe egy microSD kártyát. Ez lehet a telefonhoz kapott kártya is. Fontos hogy mentsünk le róla minden adatot, mert a Goldcard folyamán a rajta tárolt adatok elvesznek.

2. lépés: A telefonban menjünk a Settings -> SD card & phone storage lehetőségre. Válasszuk ki itt az Unmount SD card opciót. Ezután választható lesz a Format SD card opció, amelyet válasszunk ki. Ezután a megjelenő dobozban Format SD card -> Erase everything. Ennek hatására a memóriakártya leformázásra kerül (törlődött minden adat)

3. lépés: Ellenőrizzük, hogy a Settings -> Applications -> Developement helyen az USB debugging ki legyen pipálva.

4. lépés: Nyissuk meg újra a parancssort, és adjuk ki a következő parancsot: adb shell
A megjelenő shell prompt után pedig írjuk be az alábbi parancsot:
cat /sys/class/mmc_host/mmc1/mmc1:*/cid
Ennek hatására kapunk egy kódsort, amit írjunk le.


5. lépés: Látogassuk meg a következő weboldalt: http://hexrev.soaa.me/
Az oldalon lévő szövegdobozba írjuk be a feljegyzett kódsort, majd nyomjuk meg a Submit gombot. Ennek hatására kapunk egy kódsort, amit ismét jegyezzünk fel. Ha feljegyeztük, kattintsuk az aláhúzott here feliratra.


6. lépés: A megnyíló oldalon menjünk a Free goldcard generator linkre a jobb oldali linksorban. Adjunk meg egy e-mail címet (amire megkapjuk majd az img fájlt), majd az SD Card Serial (CID): * részhez írjuk be az előbb kapott kódot, majd írjuk be alá a képen látható ellenőrző kódot. Kattintsunk végül a Generate Goldcard! feliratú gombra, mely hatására megkapjuk az e-mail címünkre a szükséges img fájlt, amit töltsünk le a merevlemezünkre.


7. lépés: Töltsük le a HxD Hex Editor programot, majd telepítsük fel a számítógépre.

8. lépés: Vedd ki a memóriakártyát a telefonból, majd helyezd be egy kártyaolvasóba.

9. lépés: Nyisd meg a feltelepített HxD Hex Editor programot (Windows 7 alatt Futtatás rendszergazdaként). Válaszd ki a programban az Extras -> Open Disk menüpontot. A megjelenő ablakban válaszd ki a memóriakártyádat, majd vedd ki a pipát az Open as readonly box elől. Nyomj az Ok gombra, mely hatására megnyílik a programban a memóriakártyád tartalma.

10. lépés: Válasszuk ki az Extras -> Open disk image menüpontot. Keressük ki az e-mailben kapott (amit lementettünk a merevlemezre) goldcard.img fájlt. A megjelenő ablakban az (512(Floppy disks/Hard disks))opció legyen. Ennek hatására megnyílik a goldcard.img tartalma.

11. lépés:
Válasszuk ki az Edit -> Select all menüpontot, utána pedig az Edit -> Copy menüpontot.

12. lépés:
Váltsunk át a memóriakártya tartalmát mutató fülre a programban. Jelöljünk ki mindent a 170-es sorig (az alant lévő videót érdemes megnézni). Ha kijelöltük, akkor válasszuk ki az Edit -> Paste write menüpontot, majd a File -> Save menüpontot. A felugró ablakban pedig Yes.

13. lépés: Zárjuk be a programot, tegyük vissza a memóriakártyát a telefonba. A memóriakártya Goldcardolása kész.

Ha valamilyen problémád merülne fel, akkor szívesen segítünk komment formájában. A következő részben downgradeljük a HTC Hero-t.

A leírt folyamat videó formájában:3 megjegyzés:

Névtelen,  2010. június 15. 13:11  

Hello!

nekem nem megy a G2 touch-on. Blank SD-t ír ki a telefon, ha beleteszem, és formázni akarja. Nem is tudom a korábbi rom-ot feltelepíteni, 131-es kódot ad ki...

Névtelen,  2010. szeptember 13. 0:52  

Sziasztok!
Nekem jó volna a gyári 2.1 is, csak egy-két dolog miatt kellene a Root.
Szerintetek ha Root-olás után a gyári ROM kerül vissza, akkor megmaradnak a root jogok?

Jók a cikkeitek!

Üdv.:
Sangeal

Névtelen,  2010. október 9. 17:39  

nagyon köszönöm, hogy időt, és energiát szántál rá,hogy mindezt leírd!sokat segítettél, és sok fáradságtol kíméltél meg, nagyon hálás vagyok. sok sikert neked! Zoli

Megjegyzés küldése

Kapcsolat

In4Sane™ Blog © 2013 - http://i4s.hu

Ha kérdésed, problémád, vagy egyéb észrevételed akadna, akkor írj bátran oldalunk email címére, és amint tudunk válaszolunk.

Jelentkezés

Az i4s csapat folyamatosan várja vállalkozó kedvű BLOGGERek jelentkezését az oldal e-mail címén. Ha csak egy kicsit is érdekel a lehetőség, ne habozz, küldj nekünk üzenetet és mi tájékoztatunk a követelményekről és az egyéb részletekről.

i4s infó

Ha a főoldal nem működne, vagy egyéb háttérinformációkra vagy kíváncsi, látogasd meg Twitter csatornánkat az i4s Twitter linkre kattintva. Oldalunkat "lájkolhatod" Facebook-on, valamint "+-olhatod" a Google Plus-on is.
Az oldalon közölt screencastok, illetve videók megtekinthetőek az oldal YouTube csatornáján: i4s YouTube.
A közelgő fontos eseményekre az i4s naptárjából készülhetsz fel.

  © Webnolia - Blogger --> i4s.hu - In4Sane™ Blog © 2008-2015

Vissza a lap TETEJÉRE