Android - Olvasható fájlrendszer írhatóvá tétele

>> 2010. november 8.


Android operációs rendszer alatt ha a belső memóriában szeretnénk fájlokat vagy mappákat létrehozni, törölni, módosítani akkor bizony szembesülünk azzal az esettel, hogy a fájlrendszer csak olvasható. Az alábbi rövid leírás segítségével képesek leszünk immáron módosítani a belső memória tartalmát.

Első lépésben root jogokkal kell rendelkeznünk a telefonon, amihez különböző módon lehet hozzájutni telefonoktól függően, így ezzel most nem kívánok foglalkozni.
Ha megvan a root jog a rendszer felett, akkor már csak egy Terminal klienst kell feltelepíteni az eszközre. Ezután lépjünk be a programba, majd adjuk ki a következő parancsot:
su

Ezután egy ablak fog megjelenni, amiben hagyjuk jóvá a programnak a root a jogokat. Ezzel rendszergazdai jogokkal fog továbbfutni a Terminal, így lehetőség lesz kiadni a következő parancsot, amivel az olvasható belső fájlrendszer bizonyos könyvtárát alakítjuk át írhatóvá:
mount -o remount, rw /system -> ide írjuk a kivánt mappa nevét.

Ezután lehetőség nyílik az ebben a mappában lévő fájlok mappák módosítására, törlésére. Fontos megjegyezni hogy a fájlok törlése, módosítása hibát okozhat, így csak akkor csináljuk ezt, amikor az szükséges. Ha készenvagyunk, érdemes visszaállítani a fájlrendszert csak olvashatóvá a következő paranccsal:
mount -o remount, ro /system

3 megjegyzés:

Observer 2010. november 8. 11:48  

Örülök, hogy végre folytatódik a honlap :)

Névtelen,  2010. november 14. 18:45  

hat ennek en is mi volt eddig a baj

Névtelen,  2013. június 22. 16:33  

rootolásról szó nincs ennyit én is tudok

Megjegyzés küldése

Kapcsolat

In4Sane™ Blog © 2013 - http://i4s.hu

Ha kérdésed, problémád, vagy egyéb észrevételed akadna, akkor írj bátran oldalunk email címére, és amint tudunk válaszolunk.

Jelentkezés

Az i4s csapat folyamatosan várja vállalkozó kedvű BLOGGERek jelentkezését az oldal e-mail címén. Ha csak egy kicsit is érdekel a lehetőség, ne habozz, küldj nekünk üzenetet és mi tájékoztatunk a követelményekről és az egyéb részletekről.

i4s infó

Ha a főoldal nem működne, vagy egyéb háttérinformációkra vagy kíváncsi, látogasd meg Twitter csatornánkat az i4s Twitter linkre kattintva. Oldalunkat "lájkolhatod" Facebook-on, valamint "+-olhatod" a Google Plus-on is.
Az oldalon közölt screencastok, illetve videók megtekinthetőek az oldal YouTube csatornáján: i4s YouTube.
A közelgő fontos eseményekre az i4s naptárjából készülhetsz fel.

  © Webnolia - Blogger --> i4s.hu - In4Sane™ Blog © 2008-2015

Vissza a lap TETEJÉRE