Hotmail - HTTPS titkosítás kiterjesztése

>> 2010. november 10.


A Microsoft hivatalos blogjában közölte, hogy a tegnapi napon megkezdte a Hotmail és még számos szolgáltatásának elérésének módját átállítani HTTPS-re, ezzel is növelve a biztonságot.

A Hotmail mellett a SkyDrive, Photos, Docs, és az Eszközök oldalak mind automatikusan elkezdték használni az SSL titkosítást, így a velük folytatott adatkommunikáció immáron HTTPS-en keresztül megy. Ennek hatására az ezekkel az oldalakkal történő kommunikáció még biztonságosabb lett, segítve a különböző rosszindulatú programok elleni küzdelmet. Hogy bekapcsoljuk a HTTPS-t a Hotmail inbox, calendar, és kontakt résznél, látogassunk el az alábbi oldalra: https://account.live.com/ManageSSL.
Ha itt engedélyezzük a funkciót, akkor a jövőben a kommunikáció a Hotmail-el már SSL titkosítás segítségével történik. Viszont az alábbi részek nem lesznek elérhetőek, ha bekapcsoljuk a HTTPS-t:
  • Outlook Hotmail Connector
  • Windows Live Mail
  • A Windows Live programok Windows Mobile-hoz (6.5 és korábbi verziók) és Symbian
A háttérben továbbra is folyik a biztonsági intézkedések bevezetése, nyugtatja meg a felhasználókat Dick Craddock.
A Hotmail rövid története pedig itt olvasható el: A Windows Live Hotmail története

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Kapcsolat

In4Sane™ Blog © 2013 - http://i4s.hu

Ha kérdésed, problémád, vagy egyéb észrevételed akadna, akkor írj bátran oldalunk email címére, és amint tudunk válaszolunk.

Jelentkezés

Az i4s csapat folyamatosan várja vállalkozó kedvű BLOGGERek jelentkezését az oldal e-mail címén. Ha csak egy kicsit is érdekel a lehetőség, ne habozz, küldj nekünk üzenetet és mi tájékoztatunk a követelményekről és az egyéb részletekről.

i4s infó

Ha a főoldal nem működne, vagy egyéb háttérinformációkra vagy kíváncsi, látogasd meg Twitter csatornánkat az i4s Twitter linkre kattintva. Oldalunkat "lájkolhatod" Facebook-on, valamint "+-olhatod" a Google Plus-on is.
Az oldalon közölt screencastok, illetve videók megtekinthetőek az oldal YouTube csatornáján: i4s YouTube.
A közelgő fontos eseményekre az i4s naptárjából készülhetsz fel.

  © Webnolia - Blogger --> i4s.hu - In4Sane™ Blog © 2008-2015

Vissza a lap TETEJÉRE