iPhone 4S - 512MB RAM vagy több?

>> 2011. október 10.


Megy a mizéria fórumszerte hogy most 512MB memória lesz-e az új iPhone-ban (számszerint ennyi volt az elődben is), vagy megduplázzák ezt és 1GB kap majd helyet az i4S-ben, ami napokon belül debütál majd a tengerentúlon. Itt vetődött fel bennem a kérdés: Miért jó ha lesz benne 1GB?
Mert hogy az Infinity Blade 2 sem fog jobban futni az 100, hiszen egy i4S-n demózták, amiben az információk szerint 512MB van. Jól fut és kész. Nem értem a mai világban miért az egy jó technikai eszköz mérőszáma, hogy mennyivel van benne több a másiknál. Nem hiszem hogy ez irányba kell menni, hiszen mondjuk ha az iOS 5 hoz a 4-es verzióhoz képest sebességbeli javulást, jobban optimalizálják a platformra írt programokat, akkor ergo az eddigi rendszer által biztosított 512MB RAM is bőségesen jó, hiszen ha 4-es oprendszer alatt ment, és az 5-s jobb és gyorsabb, akkor felesleges. Lehet pakolni a RAM-ot a gépekbe szorgosan, csak a játékfejlesztők, akik időre és pénzre dolgoznak, látván hogy dupla annyi RAM van, majd jobban optimalizálnak? Nem. Kérdés hogy ki szív ezzel. Az szív akinek előző generációs eszköze van, hiszen vagy nem fogják már optimalizálni arra, vagy igen, de akkor meg minek a jobb utód? Ha az előd is képes meghajtani adott kijelzőre, akkor az utódban lévő 512MB RAM csak unatkozni fog. Tetszik érteni? Ha üres a RAM, de ott van az jobb? Persze a jövőben előnyös lesz majd a dupla RAM, és megértem hogy fejlődni kell, de én akkor is jobban hiszek a szoftveres optimalizálásban, mint a hardveres tuningolásban. Az előbbihez ész kell, az utóbbihoz csak pénz.

Ehhez kapcsolódóan és a hétvégi mozis írással párhuzamosan megemlíteném hogy láttam a "csodálatos" előzetesét a Kémkölykök 4D-nek, ami attól lesz 4D, hogy adnak egy papírt (legalábbis számomra így jött le), amire szagminták vannak rakva, és bizonyos jeleneteknél a megjelölt részeket szagolva megkapjuk a 4D-t. Pontosabban:

A népszerű sorozat a negyedik résszel ismét egy újítással lép a piacra, bemutatja a 4D formátumot, amely a szaglás élményével teszi teljessé a legizgalmasabb jeleneteket, a film 8 kiválasztott jelentében. Minden megvásárolt jegy mellé egy Aromascope kártya is jár, melyen nyolc darab szám található. Amikor az adott szám megjelenik a vásznon, a kártyán ugyanazt a számot kell megdörzsölni az illatanyag felszabadításához. Amikor mind a nyolc aroma felszabadult, egy különleges jelentben az illatok szimfóniája gyakorlatilag életre kelti a filmet. “A családok imádni fogják ezt az újfajta, interaktív moziélményt. És ami a legjobb: ez nem jelent extra költséget, hiszen minden mozijegy mellé (legyen az 2D vagy 3D előadás) ingyenesen jár egy aroma kártya. – mondta el Robert Rodriguez.

Van értelme?

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Kapcsolat

In4Sane™ Blog © 2013 - http://i4s.hu

Ha kérdésed, problémád, vagy egyéb észrevételed akadna, akkor írj bátran oldalunk email címére, és amint tudunk válaszolunk.

Jelentkezés

Az i4s csapat folyamatosan várja vállalkozó kedvű BLOGGERek jelentkezését az oldal e-mail címén. Ha csak egy kicsit is érdekel a lehetőség, ne habozz, küldj nekünk üzenetet és mi tájékoztatunk a követelményekről és az egyéb részletekről.

i4s infó

Ha a főoldal nem működne, vagy egyéb háttérinformációkra vagy kíváncsi, látogasd meg Twitter csatornánkat az i4s Twitter linkre kattintva. Oldalunkat "lájkolhatod" Facebook-on, valamint "+-olhatod" a Google Plus-on is.
Az oldalon közölt screencastok, illetve videók megtekinthetőek az oldal YouTube csatornáján: i4s YouTube.
A közelgő fontos eseményekre az i4s naptárjából készülhetsz fel.

  © Webnolia - Blogger --> i4s.hu - In4Sane™ Blog © 2008-2015

Vissza a lap TETEJÉRE