ABS 7, avagy mi is kell a biztonságos és jó íráshoz?

>> 2008. február 22.


Mint tudjuk, egy CD/DVD-író magában nem ér semmit. Hogy használni is tudjuk, és hogy ne kelljen bitről bitre adni az utasításokat, ezért használunk különböző CD/DVD-író programokat. Ha valakitől az kérdezzük, hogy milyet is használ, rávágja hogy Nero-t. E 4 betű mögött nem a római császár áll, hanem az Ahead stúdió terméke. Igen-igen, az Ahead Nero-ról beszélek. Ha megvolt a pillanatnyi döbbenet, akkor vágjunk bele a lecsóba…

A minap igen megbotránkoztatott a Nero, mivel nem volt hajlandó CD-t kiírni, illetve előtte már rontott is, és még a serial-t is kérte miután frissitettem újabb verzóra. Ezért elgondolkodtam milyen alternatívája lehetne eme fenséges bithalmaznak. Hosszú kutatás után eljutottam az Ashampoo oldalára, ahol igen sok szoftver található. Köztük a kis gyöngyszemem, az Ashampoo Burning Studio 7 (mostantól ABS 7). Ez a program képes arra amire a Nero, azzal a különbséggel hogy nem Nero. Ezalatt mit is értek? A két program mérete is már eltérő, míg a Nero kb. 122MB, addig egy ABS 7 kb. 22 MB. Sokáig nézegettem a progit, hogy mitől lehet ez a 100MB difi. Rákellett jönnöm hogy hiányzik a Neroból megszokott Drive Speed, Back-it-Up, Cover Designer és egyéb nyalánkságok. De elgondolkodva arra jutottam, hogy minek is. Hiszen ezek mind olyan funkciók, amik egy átlagjúzernek nem igazán kellhet, hiszen ki akarja megtudni hogy mennyivel lehet írni a lemezt, milyen borítót lehet hozzá csinálni. A másik dolog ami hiányzik az a csili-vili. Nincs felesleges funkció, cicoma, csak a nyers program. A két program viszont összehasonlítva megegyezik, hiszen mindegyik ír CD-t, DVD-t, Blu-rayt (nem Blue-ray!). Funkciókat tekintve lehet image-ból (képfájl) írni CD/DVD/BD-re, másolni, DVD-Videó –t írni, mp3-mas lemezt, vagy rendes lemezt, és egyéb hasznos dolgokat írni. Stabilabbnak éreztem a teszt alatt az ABS 7-et mint a Nero-t, minőségileg nem találtam különbséget (a kiírt lemezen). Gyorsaságban a DVD-író szabhat korlátott, tehát az mind2-nél azonos. Egy szembetűnő különbség azért van, mégpedig ha DVD-t írok, akkor Nero-nál CD-re írást ír ki, míg ABS-nél DVD-re. Micsoda ficsőr! Hihetetlen, képes kiírni mire írok, még Nero nem. Tehát ha valaki egy jó CD/DVD netán BD író progit keres, az az ABS-re is nyugodt szívvel rábízhatja archiválását, hiszen jobbnak tűnik mint Nero.
Különbségek:
Nero: csili-vili, majd 122MB, felesleges funkciók
ABS: egyszerű, áttekinthető kezelőfelület, 22MB, nincsenek felesleges funkciók, gyors, megbízható és stabil.

A program letöltése: Ashampoo 8.02 (Frissítve)

Kép a progiból:

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Kapcsolat

In4Sane™ Blog © 2013 - http://i4s.hu

Ha kérdésed, problémád, vagy egyéb észrevételed akadna, akkor írj bátran oldalunk email címére, és amint tudunk válaszolunk.

Jelentkezés

Az i4s csapat folyamatosan várja vállalkozó kedvű BLOGGERek jelentkezését az oldal e-mail címén. Ha csak egy kicsit is érdekel a lehetőség, ne habozz, küldj nekünk üzenetet és mi tájékoztatunk a követelményekről és az egyéb részletekről.

i4s infó

Ha a főoldal nem működne, vagy egyéb háttérinformációkra vagy kíváncsi, látogasd meg Twitter csatornánkat az i4s Twitter linkre kattintva. Oldalunkat "lájkolhatod" Facebook-on, valamint "+-olhatod" a Google Plus-on is.
Az oldalon közölt screencastok, illetve videók megtekinthetőek az oldal YouTube csatornáján: i4s YouTube.
A közelgő fontos eseményekre az i4s naptárjából készülhetsz fel.

  © Webnolia - Blogger --> i4s.hu - In4Sane™ Blog © 2008-2015

Vissza a lap TETEJÉRE